Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj,
egy kis fej vöröshagyma felaprítva,
0.5 dl étolaj,
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa,
3 – 4 evőkanál főzőtejszín,
12 dkg ráma margarin,
só,
bors,
majoránna ízlés szerint.
Elkészítés:
Az olajat serpenyőben hevítsük fel, a májat a hártyáktól, inaktól
tisztítsuk meg, majd az olajon süssük, sózás nélkül 1-2 percig, majd
fordítsuk meg, és fedő alatt pároljuk, amíg a vér eltűnik.
A máj jellege porhanyós legyen, nem szabad keményre sütni.
Hozzávalók:
20 dkg idény gyümölcs, vagy ki mit szeret.
5 dl tejszín
,
édesítő vagy cukor,
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Poharakba töltjük, vagy edénybe, amiből fagyi kanállal szedhetjük.
Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.
Néha megkeverhetjük botmixerrel.
|
|
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
40 dkg ricotta
2-3 narancs
30 dkg kristálycukor
20 dkg főtt gesztenye
5 cl rum
Elkészítés:
Reszeljük le az egyik narancs héját, és keverjük össze a túróval.
Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze.
Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz.
A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor rétegezni kezdjük.
Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a
porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg
Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A
krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe
tesszük.
Hozzávalók:
8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt
só
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt
összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt
sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.
Húsételek
Hozzávalók:
4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olaj,
1 ek vaj,
só,
darált színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom.
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő,
főző tejszín ,
fahéj.
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk össze, ha túl sűrű lenne a szósz, vízzel hígíthatjuk.
A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük.
Rizsköret illik hozzá.
Hozzávalók:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej
1 cs. vaníliás puding por
1/2 k.k. fahéj
édesítőszer
, vagy cukor
1 kis pohár natúr
1 ek. citromlé
Elkészítés:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal
és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel vízben pároljuk
meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a pudingport, ezt követően keverjük habosra.
Hozzávalók:
200 g natúr krémsajt
2 dl tej
2 szál zellerzöld
2 ek tejföl
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A tejet felforralom és belekeverem a krémsajtot, tejfölt, sózom,
borsozom és beleszórom az apróra vágott zellerzöld leveleket ( a szárát
nem). Pár percig kevergetve főzöm. Kifőtt tésztára teszem.
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez
:
1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama
A tésztához:
20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő ha lehetséges
(kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama
Elkészítés:
A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra.
Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény
habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát
rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás