Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Csírkemájkrém házilag

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg csirkemáj,
egy kis fej vöröshagyma felaprítva,
0.5 dl étolaj,
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa,
3 – 4 evőkanál főzőtejszín,
12 dkg ráma margarin,
só,
bors,
majoránna ízlés szerint.

Elkészítés:


Az olajat serpenyőben hevítsük fel, a májat a hártyáktól, inaktól tisztítsuk meg, majd az olajon süssük, sózás nélkül 1-2 percig, majd fordítsuk meg, és fedő alatt pároljuk, amíg a vér eltűnik.

A máj jellege porhanyós legyen, nem szabad keményre sütni.

Tovább 

 Házi fagyi gép nélkül

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg idény gyümölcs, vagy ki mit szeret.
  5 dl  tejszín ,
  édesítő vagy cukor,

Elkészítés:


Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Poharakba töltjük, vagy edénybe, amiből fagyi kanállal szedhetjük.

Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.

Néha megkeverhetjük botmixerrel.

 

 Túrós-gesztenyés tiramisu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


20 dkg babapiskóta
40 dkg ricotta
2-3 narancs
30 dkg kristálycukor
20 dkg főtt gesztenye
5 cl rum

Elkészítés:


Reszeljük le az egyik narancs héját, és keverjük össze a túróval.

Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze.

Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz.

A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor rétegezni kezdjük.

Tovább 

 sMdOwrcxzs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

tKINX4 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ancika nagyon szívesen! Tudnék képet de az nem megengedett, maradok a jogi nyilatkozatok betartása mellett.
Valaki megsüti az oldalról akkor már felkerülhet.
Szép estét kívánok.

 Téli fagyi

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

 Tepsis sült hagyma

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 


Hozzávalók:


8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt


Elkészítés:


A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.

Tovább 


 Húsételek

Hozzávalók:


4 főre:


35 dkg csirkemell filé,
1 ek  olaj,
1 ek vaj,
só,
darált színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom. 
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, 

főző tejszín ,
fahéj.

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.

A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk össze, ha túl sűrű lenne a szósz,  vízzel hígíthatjuk.
A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük.
Rizsköret illik hozzá.

Tovább 

 Nektarin krémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:



30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej
1 cs. vaníliás puding por
1/2 k.k. fahéj
édesítőszer , vagy cukor
1 kis pohár natúr
1 ek. citromlé

Elkészítés:


A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel  vízben pároljuk meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a pudingport, ezt követően keverjük habosra.

Tovább 

 Zelleres sajtöntet tésztával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


200 g natúr krémsajt
2 dl tej
2 szál zellerzöld
2 ek tejföl
őrölt fekete bors


Elkészítés:


A tejet felforralom és  belekeverem a krémsajtot, tejfölt, sózom, borsozom és beleszórom az apróra vágott zellerzöld leveleket ( a szárát nem). Pár percig kevergetve főzöm. Kifőtt tésztára teszem.

 Szőllős pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tepsi kikenéséhez :

1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama


A tésztához:

20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő ha lehetséges

(kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama

Elkészítés:


A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu