Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
30 dkg sárgarépa,
30 dkg spenót (mirelit is lehet),
3 db egész tojás,
3 evőkanál finomliszt,
dl tej,
1 teáskanál majoránna,
2 gerezd fokhagyma,
törött fekete bors,
ízlés szerint,
1 csapott evőkanál só,
6 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál szerecsendió-reszelék.
Elkészítés:
Egy evőkanál olajjal kikenem a tepsit és behintem a zsemlemorzsával. Félreteszem. A burgonyát hámozás után nyersen lereszelem az almareszelő durva fokán, majd összekeverem egy evőkanál liszttel, egy evőkanál olajjal, egy felvert tojással és a szerecsendió-reszelékkel.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg lisztből omlós tészta.
Ezenkívül:
1 kg túró,
1 l tejföl,
1 kg cseresznye,
2 cs. vaníliás cukor, citromhéj,
ízlés szerint cukor,
5 dkg keksz- vagy piskótamorzsa, vagy 10 dkg dió, fahéj,
1 ek rum,
4 tojás sárgája.
Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk,kevés cukorral megszórjuk. A túrót összekeverjük az ízlésünk szerinti cukorral, 1 vaníliás cukorral, fél citrom héjával, rummal, 2 tojás sárgájával. A tejfölt hasonlóan, de rum nélkül.
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
1 pohár kefir vagy tejföl
1 pohár cukor
2 pohár liszt
fél pohár étolaj
3 tojás
1/2 csomag sütőpor
A tetjére:
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
25 dkg túró
tetszés szerint gyümölcs (meggy, cseresznye, barack stb.)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy kiolajozott és
zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük. Rámorzsoljuk egyenletesen a
túrót, ráreszeljük a citromhéjat, megszórjuk a vaníliás cukorral.
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta,
egy nagy vödör tejföl,
1 üveg magozott meggybefőtt, szezonja van így friss,
cukor ízlés szerint el is hagyható, pláne ha a meggy nem nagyon savanyú.
2-3 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
Tortaformát vagy egy jénai edényt edény alját kirakjuk a babapiskótával. A piskótákra vékonyan
teszünk egy sor tejfölt, majd a meggyszemeket. Majd ismét jönnek a
piskóták, a tejföl és a meggyek. A tetejét tejföllel zárjuk.
Hozzávalók: egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez.
20 dkg vaj (margarin),
4 tojás,
40 dkg porcukor,
csipet só,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár,
1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss esetleg fagyasztott,
8 evőkanál meggy lé,
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
késhegynyi szódabikarbóna.
A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
Elkészítés:
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Hozzávalók:
2 db egész csirkemell, 4 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma,
20 dkg csiperkegomba, 2 dl tejföl, majoránna, olaj, liszt,
1 csokor petrezselyem zöld, őrölt bors, só.
A csirkemellet kicsontozom és félbevágom. A szárnyast
fűszerekkel, sóval, borssal, majoránnával jól bedörzsölöm. A
megtisztított hagymát felszeletelem, a sárgarépát egyforma
karikára vágom. A petrezselymet finomra aprítom. Az olajat
serpenyőben megforrósítom, és a hús mindkét oldalát megpirítom.
Hozzávalók:
1 kg pacal,
2 fej hagyma,
1 sárgarépa,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 halmozott evıkanál liszt,
só, bors, tárkony, tej.
Az alaposan megtisztított laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával fıni
tesszük.
A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelın lereszeljük, olajon
aranysárgára dinszteljük, hozzáteszünk egy fej apróra vágott hagymát,
megszórjuk pirospaprikával és forró vízzel felengedjük. Addig fızzük míg a
zöldségek megpuhulnak. Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát,
tárkonyt, sóval borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
Elkészítése: A margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt.
Hozzávalók: Vaj 4 dkg, liszt 4 dkg, tej 6 dl, Karaván sajt12 dkg, kifli 2 db, fokhagyma 3
gerezd, őrölt fehér bors, só;
Elkészítése: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és
simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük
a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kifli-karikákat vajazott sütőlemezre tesszük,
és a sütőben megpirítjuk. Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot
teszünk és rámerjük a forró levest.
Givecs
Szerb étel
Hozzávalók:
30 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 1 középes zeller, 1 kicsi
karalábé, 20 dkg zöldbab, 1/4 fej édes káposzta, 1 fej
hagyma, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 10 dkg olaj, só.
A karikákra szelt hagymát olajon halvány sárgára pirítom. A
sárgarépát karikákra, a krumplit, zellert hasábokra, a karalábét
szeletekre, a zöldbabot kettőbe töröm, a káposztát, paprikát
ujjnyi vastagságúra szelem. A hagymás olajba szórom az összes
felszelt zöldséget és kevés vizet öntök hozzá.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás