Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

1 kg nyers burgonya,

30 dkg sárgarépa,

30 dkg spenót (mirelit is lehet),

3 db egész tojás,

3 evőkanál finomliszt,

dl tej,

1 teáskanál majoránna,

2 gerezd fokhagyma,

törött fekete bors,

ízlés szerint,

1 csapott evőkanál só,

6 evőkanál olaj,

2 evőkanál zsemlemorzsa,

1 mokkáskanál szerecsendió-reszelék.

 

 

 

Elkészítés:

 

Egy evőkanál olajjal kikenem a tepsit és behintem a zsemlemorzsával. Félreteszem. A burgonyát hámozás után nyersen lereszelem az almareszelő durva fokán, majd összekeverem egy evőkanál liszttel, egy evőkanál olajjal, egy felvert tojással és a szerecsendió-reszelékkel.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg lisztből omlós tészta.

 

Ezenkívül:

1 kg túró,

1 l tejföl,

1 kg cseresznye,

2 cs. vaníliás cukor, citromhéj,

ízlés szerint cukor,

5 dkg keksz- vagy piskótamorzsa, vagy 10 dkg dió, fahéj,

1 ek rum,

4 tojás sárgája.

 


Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk,kevés cukorral megszórjuk. A túrót összekeverjük az ízlésünk szerinti cukorral, 1 vaníliás cukorral, fél citrom héjával, rummal, 2 tojás sárgájával. A tejfölt hasonlóan, de rum nélkül.

Tovább 

 

 Gyümölcsös túrós tepsis sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tésztához:

1 pohár kefir vagy tejföl
1 pohár cukor
2 pohár liszt
fél pohár étolaj
3 tojás
1/2 csomag sütőpor

A tetjére:

1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
25 dkg túró
tetszés szerint gyümölcs (meggy, cseresznye, barack stb.)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy kiolajozott és zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük. Rámorzsoljuk egyenletesen a túrót, ráreszeljük a citromhéjat, megszórjuk a vaníliás cukorral.

Tovább 

 Meggyes babapiskótás torta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 csomag babapiskóta,
egy nagy vödör  tejföl,
1 üveg magozott  meggybefőtt, szezonja van így friss,
cukor ízlés szerint el is hagyható, pláne ha a meggy nem nagyon savanyú.

2-3 cs. vaníliás cukor.

Elkészítés:


Tortaformát vagy egy jénai edényt edény alját kirakjuk a babapiskótával. A piskótákra vékonyan teszünk egy sor tejfölt, majd a meggyszemeket. Majd ismét jönnek a piskóták, a tejföl és a meggyek. A  tetejét tejföllel zárjuk.

Tovább 

 tízperces sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

 

Hozzávalók: egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez.

20 dkg vaj (margarin),

4 tojás,

40 dkg porcukor,

csipet só,

1 kávéskanál őrölt fahéj,

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,

3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár,

1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss esetleg fagyasztott,

8 evőkanál meggy lé,

50 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

késhegynyi szódabikarbóna.

A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.



Elkészítés:

A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Kedves Beáta a cukor mennyiségén lehet csökkenteni,én sem tenném bele csak kb 15-20 dkg-ot. De ez ízlés kérdése.A hölgy aki készítette biztosan robotgéppel készítette és robotgéppel tényleg gyorsabban készen van.A lekvárt sem egyformán édesítik az emberek,ez is egyénfüggő,én sem teszek bele sok cukrot.

Tovább 

 Csirkemell gazdaasszony módra

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

Hozzávalók:

2 db egész csirkemell, 4 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma,

20 dkg csiperkegomba, 2 dl tejföl, majoránna, olaj, liszt,

1 csokor petrezselyem zöld, őrölt bors, só.

A csirkemellet kicsontozom és félbevágom. A szárnyast

fűszerekkel, sóval, borssal, majoránnával jól bedörzsölöm. A

megtisztított hagymát felszeletelem, a sárgarépát egyforma

karikára vágom. A petrezselymet finomra aprítom. Az olajat

serpenyőben megforrósítom, és a hús mindkét oldalát megpirítom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Örülök, hogy tetszik nektek.

Tovább 

 Pacal leve

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

1 kg pacal,

2 fej hagyma,

1 sárgarépa,

4-5 gerezd fokhagyma,

1 halmozott evıkanál liszt,

só, bors, tárkony, tej.

Az alaposan megtisztított laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával fıni

tesszük.

A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelın lereszeljük, olajon

aranysárgára dinszteljük, hozzáteszünk egy fej apróra vágott hagymát,

megszórjuk pirospaprikával és forró vízzel felengedjük. Addig fızzük míg a

zöldségek megpuhulnak. Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát,

tárkonyt, sóval borssal ízesítjük.

Tovább 

 Habos almás

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Hozzávalók:

  • Tészta:
    • 12,5 dkg margarin
    • 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
    • 1 db tojássárgája
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 pohár tejföl
    • 25 dkg liszt
    • 2 kávéskanál sütőpor
  • Töltelék:
    • 1,5 kg alma
    • cukor
    • fahéj
  • Tojáshab:
    • 2 evőkanál porcukor
    • 10 evőkanál baracklekvár
    • 3-4 tojásfehérje

 

 

Elkészítése: A margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt.

Tovább 

 Egyszerű sajtleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók: Vaj 4 dkg, liszt 4 dkg, tej 6 dl, Karaván sajt12 dkg, kifli 2 db, fokhagyma 3

gerezd, őrölt fehér bors, só;

Elkészítése: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és

simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük

a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kifli-karikákat vajazott sütőlemezre tesszük,

és a sütőben megpirítjuk. Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot

teszünk és rámerjük a forró levest.

Tovább 

 Givecs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Givecs

Szerb étel

Hozzávalók:

30 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 1 középes zeller, 1 kicsi

karalábé, 20 dkg zöldbab, 1/4 fej édes káposzta, 1 fej

hagyma, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 10 dkg olaj, só.

A karikákra szelt hagymát olajon halvány sárgára pirítom. A

sárgarépát karikákra, a krumplit, zellert hasábokra, a karalábét

szeletekre, a zöldbabot kettőbe töröm, a káposztát, paprikát

ujjnyi vastagságúra szelem. A hagymás olajba szórom az összes

felszelt zöldséget és kevés vizet öntök hozzá.

Utolsó hozzászólás

Szarka Emília üzente 12 éve

Nekem nagyon tetszik,biztosan megcsinálom a család legnagyobb örömére,(nem igazán szeretik a zöldséges ételeket)igaz hússal fogom elkészíteni,de biztos finom lesz. Köszönöm a receptet!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu