Sütés főzés: Fahéjas cobbler

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 5491 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2945 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 352 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 5491 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2945 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 352 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 5491 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2945 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 352 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 5491 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2945 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 352 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fahéjas cobbler

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fahéjas cobbler
Hozzávalók:
  • 50 dkg szilva (de bármilyen fahéjjal párosítható gyümölcs jó)
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 kiskanál fahéj
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál barna cukor
Elkészítés:

A gyümölcsöt kimagozzuk, felaprítjuk, majd összekeverjük a 2 evőkanál barna cukorral és a fahéjjal. Mivel ez megy a tűzálló tál aljára, én már eleve abban keverem össze.

A tésztához a hideg vajat felkockázzuk és a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a cukrot, a sütőport, a csipet sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel, és ezt is a liszthez tesszük. Jól összedolgozzuk. Egy kicsit ragadós lehet, nem kell megijedni.


A tűzálló tál alján elterített gyümölcsökre rakjuk a tésztát, vizes kézzel kis gombóckákat formázunk, elrendezzük a gyümölcsökön, sütés közben szétterül, úgyhogy nem kell nagyon szorosra.


A tetejét megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-45 percet sütjük.


A teteje ropogós, belül kicsit krémes a tészta... Az eredeti recept szerint vaníliafagylalttal tálaljuk, de el is hagyható. Melegen és hidegen is nagyon finom, nem túl édes, nagyon gyümölcsös süti!

Megjegyzés:

Mint a hozzávalóknál írtam, minden fahéjjal párosítható gyümölccsel nagyon finom, én például nektarinnal csináltam, de nagyon finom lehet bogyós gyümölcsökkel is.

A cobbler amerikai eredetű édesség.


Nem kell arra számítani, hogy a sütemény szépen szeletelhető, kiemelhető lesz, a sok gyümölcs miatt inkább arra készüljön mindenki, hogy inkább kikanalazós süti.


Olvastam olyan változatot, ahol a fahéj helyett a vaníliarúd kikapart belsejét keverték össze a barna cukorral, és azzal szórták meg a gyümölcsöt. Bogyós gyümölcshöz láttam, aki ajánl 2 evőkanál étkezési keményítőt.


A receptet NelliTigris küldte. Köszönjük!


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu