Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 Melyik teát hány fokos vízzel kell nyakon önteni, meddig kell benne hagyni, és egyáltalán, mi az a tea? Teázásügyi gyorstalpalónk következik, és arra is fény derül, mitől különleges egy összepréselt, penészes teagolyó.

 

Sajnos a jeges koktélok szezonja most egy időre leáldozott, helyette viszont van pár hónapunk, hogy egy meleg plédbe takarózva végigkóstoljuk az ínyenc teakülönlegességeket. A teában az a jó, hogy mindenki megtalálja a neki valót, hiszen a feketével felpörgethetjük magunkat a borongós napokon, a gyógyteákkal leküzdhetjük a téli nyavalyákat, a gyümölcsteákkal pedig kényeztethetjük magunkat és a gyerekeket.

Tovább 

network.hu

 Egy chicagói konferencián került sor minden idők legtöbb ételt kínáló svédasztalos uzsonnájára.

 

A közel 45 méter hosszúságú faasztalt egy chicagói gasztronómiai konferencián terítették meg október 18-án, egész konkrétan azért, hogy a rendhagyó kísérlet bekerüljön a Guinness World Rekordok KönyvébeAz Upi beszámolója szerint elsősorban húsokat és sajtókat szolgáltak fel rajta.

 

 

A helyszínen jelenlévő Guinness-bíró szerint a kísérlet sikeres volt, amire egyébként egy olyan gasztronómiai konferencián került sor, ahol hagyományosan bemutatkoznak az aktuális gasztronómiai trendek, mint legutóbb például az algakoktélok vagy az ehető skorpiók.

Tovább 

 

network.hu

 2,97 négyzetméteres Ferdinándot sütöttek meg a pékek.

 

2016. augusztus 20-án már sikerült egy Guinness rekordot felállítania a több mint 80 kilós egybesütött kunsági sós pereccel a Madarasi Kenyér Kft.-nek, s most csütörtökön újabbat is elértek. Kálmán Éva ügyvezető igazgató és csapata egy 400 darabos, egybesütött kunmadarasi Ferdinánd-tekercset sütött ki” – írja a Szoljon.hu.

 

A Ferdinánd nagyon népszerű kelt tésztás sütemény a településen, ezért is gondolták úgy, hogy megsütik az óriás méretű desszertet, melyben mazsola is található.  „A sütemény érdekessége, hogy a sütés vége előtt tíz perccel kivesszük, és meglocsoljuk tejszínes, vaníliás porcukorral, ami karamellizálódik, attól lesz fényes” – árulta el a lapnak Kálmán Éva.

Tovább 

network.hu

 A bevásárlás, főzés, a konyha eszközök használata és az alapanyagok tárolása során is több mindenre oda kell figyelni. Nézzük, mire kell ügyelni!

 

Ezeket foglalta össze Varga Dóra dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember a Prima Medica Szakmai Napon tartott előadásában.

Gluténmentes étrend: a búza minden formája tilos!

A gluténmentes étkezésben nem megengedett a búza, az árpa és a rozs fogyasztása. Gyakran felmerülő téma, hogy például bizonyos ősgabonák, a tönkölybúza vagy a durum esetleg a teljes kiőrlésű változat fogyaszthatók-e.

Tovább 

network.hu

 A világ legtöbb kultúrájában a főzés hagyományosan asszonyi munka, ám a szabadtéri sütés, amikor vaskos, ínycsiklandó húsokat kell nyílt láng felett vagy parázson elkészíteni, már kifejezetten a férfiak „sportja”. De vajon miért? Ha hiszed, ha nem, erre is van tudományos magyarázat.

 

Amikor kerti partira kerül a sor, hamar kialakul egy zárt férfizóna a tűz körül. Akár bográcsozásról van szó, akár grillezésről vagy barbeque-ről (figyelem, ez utóbbi két műfaj homlokegyenest különbözik egymástól!), a pasik gyorsan és látványosan kijelölik azt a territóriumot, amit a nők már nem közelíthetnek meg.

Tovább 

network.hu

A legtöbb magyar szívesen fogyaszt tejet: akár reggelire, kávéhoz, főzéshez vagy csak szimplán magában. De miért van az, hogy tehéntejjel vannak tele a boltok polcai, más állatok tejeit nem dolgozzák fel nagyobb mennyiségben, és nem is terjedtek el a köztudatban? A kecsketejnek pedig fantasztikus hatásai vannak az emberi szervezetre, kiváló alternatívát nyújthat a laktózérzékenyeknek, sőt, még az üvegházhatás csökkentéséhez is hozzájárulhat a kecsketej fogyasztása.

A kecsketej még mindig a tehéntej mögött kullog a piacon: sokkal kevesebbet dolgoznak fel belőle és nem épült be a köztudatba, hogy a tehéntej helyett azt is lehetne fogyasztani.

Tovább 

network.hu

Elképesztő luxusban él Bruce Willis feleségével, Emma Heminggel. Meg kell hagyni a házaspárnak kiváló ízlése van…és a konyha? Na, az minden várakozást felülmúl!

Bruce Willis és felesége, Brentwoodban, Los Angelesben, majdnem 10 millió dollárért vásárolt egy palotát. A fél hektáron fekvő ház 266 négyzetméter, három hálószobával és három fürdőszobával, medencével, szaunával, mozi- és edzőteremmel, meg egy jógastúdióval felszerelt.

Természetesen, a fényűző otthonhoz tágas, letisztult, de egyben modern konyha és étkező is dukál.

Tovább 

network.hu

 NINCS ANNÁL BOSSZANTÓBB, MINT AMIKOR ELŐRE GONDOSKODUNK HETI BANÁN ADAGUNKRÓL, ÁM HIHETETLEN GYORSAN MEGBARNULNAK. SZERENCSÉRE A BARNA GYÜMÖLCSÖKET SEM KELL KIDOBNI, HISZEN TELJES BIZTONSÁGGAL FOGYASZTHATÓAK.

 

Ráadásul a kutatások szerint még könnyebben is emésztődnek, magasabb rezisztens keményítő és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően.

 

MIÉRT IS BARNUL MEG A BANÁN?

Mind a héja, mind maga a gyümölcs képes megbarnulni, azonban különböző okokból.

Tovább 

network.hu

 Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik a konyhában csak összedobnak ilyen-olyan maradékokat, hogy aztán a kuszaságból valami egészen finom kerekedjen ki. Nekik nincs szükségük részletes és hosszadalmas receptekre, sőt néha még azt sem tudják, mi is lesz pontosan a kész étel, amikor elkezdenek főzni. A főzéshez nyugodtan hozzá lehet állni így is, de a sütés már egy kicsit bonyolultabb művelet.

 

A sütés művészet, pontos receptre van szükségünk, és be is kell azt tartanunk.

Tovább 

network.hu

 A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar paprika íze. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad szégyellnünk a hagyományainkat, sőt ideje lenne büszkének lennünk rá.

 

Május óta zajlanak a 2019-es Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauztesztelései.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu