Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
3 hete | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Melyik teát hány fokos vízzel kell nyakon önteni, meddig kell benne hagyni, és egyáltalán, mi az a tea? Teázásügyi gyorstalpalónk következik, és arra is fény derül, mitől különleges egy összepréselt, penészes teagolyó.
Sajnos a jeges koktélok szezonja most egy időre leáldozott, helyette viszont van pár hónapunk, hogy egy meleg plédbe takarózva végigkóstoljuk az ínyenc teakülönlegességeket. A teában az a jó, hogy mindenki megtalálja a neki valót, hiszen a feketével felpörgethetjük magunkat a borongós napokon, a gyógyteákkal leküzdhetjük a téli nyavalyákat, a gyümölcsteákkal pedig kényeztethetjük magunkat és a gyerekeket.
1 hónapja | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Egy chicagói konferencián került sor minden idők legtöbb ételt kínáló svédasztalos uzsonnájára.
A közel 45 méter hosszúságú faasztalt egy chicagói gasztronómiai konferencián terítették meg október 18-án, egész konkrétan azért, hogy a rendhagyó kísérlet bekerüljön a Guinness World Rekordok Könyvébe. Az Upi beszámolója szerint elsősorban húsokat és sajtókat szolgáltak fel rajta.
A helyszínen jelenlévő Guinness-bíró szerint a kísérlet sikeres volt, amire egyébként egy olyan gasztronómiai konferencián került sor, ahol hagyományosan bemutatkoznak az aktuális gasztronómiai trendek, mint legutóbb például az algakoktélok vagy az ehető skorpiók.
|
|
2 hónapja | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
2,97 négyzetméteres Ferdinándot sütöttek meg a pékek.
„2016. augusztus 20-án már sikerült egy Guinness rekordot felállítania a több mint 80 kilós egybesütött kunsági sós pereccel a Madarasi Kenyér Kft.-nek, s most csütörtökön újabbat is elértek. Kálmán Éva ügyvezető igazgató és csapata egy 400 darabos, egybesütött kunmadarasi Ferdinánd-tekercset sütött ki” – írja a Szoljon.hu.
A Ferdinánd nagyon népszerű kelt tésztás sütemény a településen, ezért is gondolták úgy, hogy megsütik az óriás méretű desszertet, melyben mazsola is található. „A sütemény érdekessége, hogy a sütés vége előtt tíz perccel kivesszük, és meglocsoljuk tejszínes, vaníliás porcukorral, ami karamellizálódik, attól lesz fényes” – árulta el a lapnak Kálmán Éva.
A bevásárlás, főzés, a konyha eszközök használata és az alapanyagok tárolása során is több mindenre oda kell figyelni. Nézzük, mire kell ügyelni!
Ezeket foglalta össze Varga Dóra dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember a Prima Medica Szakmai Napon tartott előadásában.
Gluténmentes étrend: a búza minden formája tilos!A gluténmentes étkezésben nem megengedett a búza, az árpa és a rozs fogyasztása. Gyakran felmerülő téma, hogy például bizonyos ősgabonák, a tönkölybúza vagy a durum esetleg a teljes kiőrlésű változat fogyaszthatók-e.
4 hónapja | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A világ legtöbb kultúrájában a főzés hagyományosan asszonyi munka, ám a szabadtéri sütés, amikor vaskos, ínycsiklandó húsokat kell nyílt láng felett vagy parázson elkészíteni, már kifejezetten a férfiak „sportja”. De vajon miért? Ha hiszed, ha nem, erre is van tudományos magyarázat.
Amikor kerti partira kerül a sor, hamar kialakul egy zárt férfizóna a tűz körül. Akár bográcsozásról van szó, akár grillezésről vagy barbeque-ről (figyelem, ez utóbbi két műfaj homlokegyenest különbözik egymástól!), a pasik gyorsan és látványosan kijelölik azt a territóriumot, amit a nők már nem közelíthetnek meg.
5 hónapja | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A legtöbb magyar szívesen fogyaszt tejet: akár reggelire, kávéhoz, főzéshez vagy csak szimplán magában. De miért van az, hogy tehéntejjel vannak tele a boltok polcai, más állatok tejeit nem dolgozzák fel nagyobb mennyiségben, és nem is terjedtek el a köztudatban? A kecsketejnek pedig fantasztikus hatásai vannak az emberi szervezetre, kiváló alternatívát nyújthat a laktózérzékenyeknek, sőt, még az üvegházhatás csökkentéséhez is hozzájárulhat a kecsketej fogyasztása.
A kecsketej még mindig a tehéntej mögött kullog a piacon: sokkal kevesebbet dolgoznak fel belőle és nem épült be a köztudatba, hogy a tehéntej helyett azt is lehetne fogyasztani.
Elképesztő luxusban él Bruce Willis feleségével, Emma Heminggel. Meg kell hagyni a házaspárnak kiváló ízlése van…és a konyha? Na, az minden várakozást felülmúl!
Bruce Willis és felesége, Brentwoodban, Los Angelesben, majdnem 10 millió dollárért vásárolt egy palotát. A fél hektáron fekvő ház 266 négyzetméter, három hálószobával és három fürdőszobával, medencével, szaunával, mozi- és edzőteremmel, meg egy jógastúdióval felszerelt.
Természetesen, a fényűző otthonhoz tágas, letisztult, de egyben modern konyha és étkező is dukál.
NINCS ANNÁL BOSSZANTÓBB, MINT AMIKOR ELŐRE GONDOSKODUNK HETI BANÁN ADAGUNKRÓL, ÁM HIHETETLEN GYORSAN MEGBARNULNAK. SZERENCSÉRE A BARNA GYÜMÖLCSÖKET SEM KELL KIDOBNI, HISZEN TELJES BIZTONSÁGGAL FOGYASZTHATÓAK.
Ráadásul a kutatások szerint még könnyebben is emésztődnek, magasabb rezisztens keményítő és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően.
MIÉRT IS BARNUL MEG A BANÁN?
Mind a héja, mind maga a gyümölcs képes megbarnulni, azonban különböző okokból.
Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik a konyhában csak összedobnak ilyen-olyan maradékokat, hogy aztán a kuszaságból valami egészen finom kerekedjen ki. Nekik nincs szükségük részletes és hosszadalmas receptekre, sőt néha még azt sem tudják, mi is lesz pontosan a kész étel, amikor elkezdenek főzni. A főzéshez nyugodtan hozzá lehet állni így is, de a sütés már egy kicsit bonyolultabb művelet.
A sütés művészet, pontos receptre van szükségünk, és be is kell azt tartanunk.
9 hónapja | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar paprika íze. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad szégyellnünk a hagyományainkat, sőt ideje lenne büszkének lennünk rá.
Május óta zajlanak a 2019-es Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauztesztelései.
Keczánné Macskó Piroska 3 hete új blogbejegyzést írt: Tudod, hány percig kell forró vízben hagyni a teát?
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: Jókai-bableves Gundel alapján
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: Sütőtökös lasagne
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: Villámgyors ínycsiklandó házi pizza
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: 5 étel, ami nagyon öregít
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: 3 szuper egyszerű és izgi módja a karfiol
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: Elkészült a „Receptek a kesztyűtartóból″
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu