Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Zsuzsánna azt gondolom mindenkinek így kellene akinek van lehetőse rá,magának megtermeljen mindent,össze sem hasonlítható a boltban kapható ételekkel,még a zsír sem.Én is így nőttem fel,és a mai napig Anyuék megtermelnek maguknak mindent.Én is szeretnék odáig eljutni mi is megtermeljünk magunknak mindent amit lehet.
Zsuzsánna továbbra is várjuk a receptjeidet,szerintem sokunknak tetszett a zöldborsó levesed.

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 11 éve

Köszönöm a sok hozzászólást a pozitívakat és a negatívakat.Én általában egészségesen főzők,mindent magam termelek meg a kertemben semmi nincs vegyszerezve.A zsír és a kolbász azt is mi magunk készítettük.Én nevelem a disznókat,csirkéket -tyúknak és ,hogy legyen tójás.Meg kell kóstolni az üzleti és a házi zsírt.Én minden fűszert csak mértékkel ízlés szerint teszem az ételbe,semmit nem viszek túlzásba.Én azt tartom ízlések és pofonok,vagy ahány ház annyi szokás.Tehát jó főzést mindenkinek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szeretném ismét megjegyezni, ami recept fent van, mert valaki veszi a fáradtságot és megossza velünk, a hozzászólások ne legyenek már kedv rontóak.
Kinek a pap kinek a papné.
Nagyon sokan szeretik az új érdekes ízhatást.
Én magam is mindig azt mondom nem szeretem a kaprot, amikor meg se kóstoltam még, mégis elfogadom a receptet, csak én nem teszek bele, és nem tűnik túlzásnak. Tervezem a használatát, mert a kertemben egy hatalmas bokor van.

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 11 éve

Tetszik ez a leves...bár én biztosan nem fogok bele kaprot tenni...ez számomra túlzásnak tűnik !!!

Válasz

Hibszky Anna üzente 11 éve

Marcsika nagyon tetszik a recepted. Én mindig zsírral főzök. Az olajat nem tudtuk megszokni. Koleszterinem jó. Nem kell mellé főételt készíteni. Egytál étellel mindenki jól lakik.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Marcsika! nagyon tetszik a válaszod és nagyon egyetértek veled.Gratulálok!!!( én sajnos beteg vagyok pár éve vigyáznom kellene az étrenddel, mégis ami jólesik bizony megeszem, legyen az zsíros, vagy épp egy darab kolbász akár szalámi, szalonna.Mindig a jó kiadós ennivaló elkészítésére törekedtem, mert többen ülünk midennap az ebédnél, kell a jól és ízletesen elkészített ebéd, amivel a dolgos családom " tűr" estig.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A medvehagyma nagyon egészséges.
Szerintem minden jó,csak mértékkel.A zsír az legalább zsír és kész,míg például mostmár kiderítették,hogy mégiscsak inkább együnk vajat,mert a margarin tele van ttanszzsírokkal.Eddig nem volt jó a tojás,mostmár tökéletes táplálék.Akkor mit együnk? Szerintem vegyük elő a józan paraszti eszünket és együnk mindent mértékkel.
Az ősemberek csak zöldséget,gyümölcsöt ettek,tiszta volt a levegő,a víz,a természettel éltek együtt,mégis csak 20 évig éltek.
Zsuzsanna ez a leves biztos nagyon finom és egy változat,hogy sokfélét együnk.És legalább nem egyenízű leves.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Judy nem értem miért kell egyből letámadni a másikat mert az nem úgy főz ahogy maga szokott (ha főz),persze ami ön szerint egészséges.Manapság mi az ami egészséges?Pl épp a hétvégén olvastam csak bio olívaolajat érdemes venni mert 43 olívaolaj mintából 6-ban rovarirtószer maradványokat találtak....
Nos várjuk a receptjeit!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Zsuzsánna!

Remélem nem vette el a kedved a recept írástól a hölgy hozzászólás.
Nagyon köszönöm, és továbbra is várom ötleteid.
3 napig nem voltam, így csak most vettem észre.
Sajnos előfordul kritizálnak de mást nem tesznek az oldalon.
Kellemes hétvégét kívánok neked.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hurrá kedves Judy!
Nagyon örülök pozitív hozzáállásának, nagyon jó.
Azért 71 éves mert egészségesen táplálkozott!!!
Senki nem kérte te így készítse el.
Azt viszont meglehet tenni ne csak hurrázzon!!!
Írjon egészséges recepteket, sajnos a hasonló megnyilvánulók nem teszik csak osztják azt észt, és nem a receptet.
Amúgy kellemes hétvégét, és jó főzést.

Ez az amikor valaki bele akar kötni valamibe akkor úgy is talál valamit. A saját otthon elkészítésű vegetát, nem találta, pedig az is van fent.
Egyébként egy kanál házi zsírtól senki nem lesz érbeteg és még sorolhatnám.
Az olajakról olvasott már???????????
Olíva olajra sajnos mostanság nem mindenkinek futja pláne egy nyugdíjasnak.
Abból is nem mindegyik az igazi eredeti sajtolás.
Kolbászból pár karika is elég.
Ugyan abból is van olcsóbb és drágább is.
Bár ezt bizonyára jól tudja.

Válasz

Hódos Judy üzente 11 éve

Hurrá, igy rontjuk el, és mérgezzük magunkat!
Minek a zsir, - helyette pici oliva olaj. Kolbász se kell, mert elnyomja a finom zöldség izeket. Vegeta pedig: tessék csak kidobni a szemétbe: mert massziv méreg !!!! Tessék megnézni az össze tevőket!
Helyette: otthon készitett sozótt zöldségkeverék: az finom, sok sárgarépa, fehérrépa együtt párolva egy fej hagyma és fokhagymával, sok zöldpetrezselyem a párolás végén bele, - de hagyjunk még riss zöldet a végére is, amikor a tányér aljára tesszük apróra vágva és erre merjük rá a frissen gőzölgő illaton levest. Jó étvágyat!

Válasz