Mészár Gyöngyi üzente 12 éve

Sziasztok,
olvasom a házitúró rejtelmeiről szóló írásokat.
Én is úgy készítem a házitúrót, hogy az aludt tejet felforrósítom, majd akkor öntöm szűrőbe, amikor már csak meleg, nem azonnal. Így kapom meg a túrót. Nekem ez vált be. Ha az aludt tejet csak simán leszűröm, akkor nem sajtot kapok? Mert már olyat is készítettem, és nagyon finom sajtkrémet kaptam.
Gyöngyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Ilona!
A receptet egy éve töltötte fel Ancika, az oldalra mostanában sajnos nem tölt fel.
Választ nem tudom kapsz -e.
Email címet amikor megadsz nem biztos választ kapsz oda, mert az oldalon szokás válaszolni a kérésre.
Szép napot

Válasz

Kócsné Ilona üzente 12 éve

Nem értem hogy az aludt tejet hogy öntöd fel én előtte jól felmelegítem és utána szűröm le.Ha nem így kell kérlek írd meg nekem .kocsne@gmail.com

Válasz

földes károlyné üzente 13 éve

guszta.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Köszönöm Ancika!:))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Ancika! Ez ám a finom rétes és guszta is. Én is éppen tegnap készítettem ilyet,de a tied jobban tetszik, mert én csak 2 lapból szoktam csinálni. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika! Köszönöm, hogy leírtad, isteni finom lehetett.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Mártika, Editke, köszi! Szívesen megkóstoltattam volna Veletek!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Mónikám, most látom Te is érdeklődsz a recept iránt, egy rovattal lejjebb küldöm Neked is.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Marcsika, a túró készítés "tudományát" otthonról hoztam, már amekkora tudomány kell hozzá. Nem egy nagy dolog tejet altatni, lefölözni és felönteni. A felöntés azt jelenti, hogy egy tiszta, sűrű szövésű ruhán, pl. egy új textilpelenkán (furcsán hangzik, de anyagát tekintve ez a jó) átöntjük egy tál fölött az aludttejet, a fehér ruha négy sarkát összekötjük, nyújtófára húzzuk, alátesszük a tálat, másnapra lecsorog a savója és kész. Lényeg, hogy nem szabad nagyon sokáig a felöntőn tartani, mert nem lesz krémes.

Válasz

Balogh Márta üzente 13 éve

Nagyon finom, sikeres zutiket keszitsz!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika!
Nagyon finom rétest sütöttél!
Szép magas,gusztusos,egy szeletet küldhetnél!
Puszillak:Edit.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Ancika!Nagyon-nagyon gusztusos a rétes!Elkérhetném a házi túró receptjét?Sajnos itt nem ismerik a túrót,és szeretném megtanulni hogy kell házilag.Előre is köszönöm.:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Isteni finom lehetett.
A túró készítés saját recepted vagy az oldalról szerezted?
Puszi és köszi

Válasz