kovács zoltánné üzente 14 éve
Boros Andrea üzente 14 éve
kovács zoltánné üzente 14 éve
kovács zoltánné üzente 14 éve
kovács zoltánné üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Gyönyörű díszítés, a leírás szerint finom is.
Én elkészítem és elküldöm neked díszíteni. Azzal szoktam elrontani és a végén csak simán rá kenem a krémet vagy a habot.
Nem szégyen ez csak kellemetlen. :)))))
Köszönöm a receptet és gratulálok
Marcsi
szalontai józsefné terike üzente 14 éve
Barna Pap Mónika üzente 14 éve
Barna Pap Mónika üzente 14 éve
Kedves Terike!Nekem van egy fondant receptem:1 ek zselatin(8-10g),6 ek víz,2 ek.méz,40 g vaj és kb 800 g porcukor.
Porcukrot átszitáljuk kb 500 g-ot.Vízbe elkeverjük a zselatint,majd oldódásig melegítjük,belerakjuk a mézet,vajat.Feloldódik és beleöntjük az átszitált porcukorba.Annyi porcukrot kell hozzágyúrni amennyit felvesz.1 éjszakát folpackba csomagolva állni hagyjuk.Felhasználás előtt átgyúrjuk.Ha nagyon kemény mikróban alacsony fokon megmelegítsük,ha túl lágy 1-2 ek keményítőt gyúrunk bele.
kovács zoltánné üzente 14 éve
Köszönöm,a dícséretet-Fondan:6 evőkanál vizet,1 evőkanál mézet,1 evőkanál zselatint,1 evőkanál rámát gőz felett összemelegítünk és utánna annyi porcukorral elkeverjük amennyit felvesz,majd addig gyúrjuk folyamatosan adagolva a porcukrot hozzá amig olyan állagu lesz hogy sodorni lehessen.Célszerü ha áll 24 órát és utánna a kezemet picit bekenem rámával és átgyúrom de nem porcukron hanem keményitőn,és lehet sodorni,formázni.
szalontai józsefné terike üzente 14 éve
Gyönyörűek a tortáid, és jól hangzik atésztája is meg a krém is. Igaz a meggyest már ismerem, nagyon finom. Nem írnád le a fondantot hogykell csinálni?