Sütés főzés: Aranygaluska vaníliasodóval (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Aranygaluska vaníliasodóval

Tészta:
Fél kg liszt,
3 dkg élesztő,
1,25 dl tej,
1,75 dl joghurt,
1 ek zsiradék,
8 dkg cukor,
csipet só,
1 tojás,
1 reszelt citromhéj.

Töltelék:
15 deka darált dió,
cukor,
reszelt citromhéj.

Kenéshez:
kb 10dkg vaj.

Vaníliasodó:
5 dl tej,
2 tojássárgája,
2 ek keményítő,
1 cs vaníliás cukor,
1 ek vaj,cukor.

Tejet a joghurttal, cukorral meglangyosítjuk belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A hozzávalókból sima edénytől elváló tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Újnyi vastagságra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit. Egyesével megkenjük olvasztott vajjal a galuskákat, beleforgatjuk a cukros dióba, egymás mellé sorakoztatjuk őket a tepsiben. A maradék dióval megszórjuk a tetejét. Félórányit pihenni hadjuk. 160 fokon kb 25 perc alatt kész. Mielőtt lejár a sütési idő pár perccel kb 1 dl cukros meleg tejjel meglocsoljuk a galuskákat.

A vaníliasodóhoz:
1 dl tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt a tojások sárgájával. A többi tejet felforraljuk a vaníliával, cukorral. A forrótejet óvatosan a tojásos tejhez öntjük, vissza a lábasba és lassú tűzön besűrítjük.

Látta 1839 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Köszönöm!Mi is nagyon szeretjük:))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 8 éve

Móni! Ügyes vagy! Ez az egyik legfinomabb kelttészta ! Üdv:Anna

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu