Sütés főzés: Házi krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Házi krémes

Tészta:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 tojás,
1 ek ecet,
kb 1 dl tejföl,
csipet só.

Krém:
5 dl tej,
6 db tojás,
1 rúd vanília,
50 dkg liszt,
4 ek cukor,
20 g zselatin,
10 dkg vaj.

A puha vajat összemorzsoljuk a liszttel,ezután minden hozzávalóval sima tésztát gyúrunk.Folpackba csomagolva egy órára hűtőbe rakjuk.
Két lapot nyújtunk belőle (2-2 centivel nagyobbat nyújtok mert sütéskor összébb húzza magát) .Az egyik tésztába kés hegyével meghúzom a kockákat.Megszurkálom alaposan,és tepsi hátán,200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütöm.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük a liszttel,hozzáadjuk a cukrot,vaníliát,a maradék tejet és sűrűre főzzük.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a vajat és zselatint.
Tojások fehérjét habbá verjük és belekeverjük a krémbe.
Közepes méretű edénybe teszem a tésztát,az elkészült krémet azonnal ráöntöm,tetejét beborítom a már szétvágott kockákkal.Hűvös helyen dermedni hagyom.

Látta 1966 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 6 éve

Nagyon szép a krémesed azt a szeletet úgy ahogy van küldheted.Puszi Marcsi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Csak a tésztájával nem voltam elégedett,még keresek rá jó kis receptet,nagyon várom Farkas Vilmos receptjét a krémesre....

Válasz

Friedlné Évi üzente 6 éve

Krémest már olyan régóta tervezek sütni, de valahogy mindig elmarad. Nagyon gusztusos, biztos fincsi volt.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Szerintem nem,csak a magunk örömére sütögetek :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Kedves Mónika! Lehet, te cukrásznak születtél? :)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Köszönöm Terike!:))

Válasz

Azért ez a krémes is nagyon guszta és biztosan nagyon finom.:

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu