Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
És íme felvágva a tegnapi kenyér.
Hozzávalók:
75 dkg liszt,
2,5 tk. só,
35 dkg aktív kovász,
1,5 dkg élesztő,
1 kispohár kefir vagy joghurt (elhagyható),
kb. 2,5 - 3dl víz,
2. ek olaj.
Elkészítés:
Az átszitált lisztet a sóval elkeverem.Az élesztőt felfuttatom 2 dl vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel.Majd tésztát dagasztok a többi hozzávalóval együtt,ne legyen ragadós és kemény se a tészta.Letakarom és hagyom fél órát kelni,ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni.Majd megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe,ráteszem a tetejét is.Hagyom 1 órát kelni,bevágom a tetejét,bekapcsolom a sütőt 230 fokra.Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel,visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe,1 órát sütöm.Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem.Hagyom kihűlni.
Ebben a melegben gyorsan kel a kenyér,letettem a kőre és ott kelesztettem az utolsó fázisban kb 45 percet,de így is kicsit túlkelt szerintem.Kicsit nehezebben indult be a cserepesedés is és meg is repedt most az egyik csücskénél,de ettől el fog fogyni :)
|
|
Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska 4 hete új blogbejegyzést írt: Gluténérzékenyek, itt a jó hír: emberi áron sörözhettek!
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: 4 különleges farsangi fánkrecept
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: Sütnél egy finom fánkot?
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: A nagymama receptfüzetéből!
Keczánné Macskó Piroska új linket töltött fel: 5 mennyei, egyszerű, bögrés süti
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!