Sütés főzés: Képviselőfánk tészta kalapja levágva (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Képviselőfánk tészta kalapja levágva

Tészta:
8 dkg vaj vagy zsír (én felesbe tettem bele),
1 dl víz,
11 dkg liszt,
4 tojás,
1 tk. cukor,
csipet só.

Krém:
7 dl tej,
2 tojás,
2 cs. vaníliás cukor,
ízlés szerint cukor,
6 - 7 ek. liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
csipet só.

És még:
kb. 5 dl habtejszín,
4 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
csipet só,
ha akarunk tehetünk bele habfixálót is.


Tésztához:
A vizet, vajat, sót,cukrot feltesszük a tűzhelyre elolvad benne a vaj és zsír felforraljuk. Felforrt egyszerre beleöntjük a lisztet, alacsonyra vesszük a hőt alatta,keverem folyamatosan míg el nem válik az edény falától. Tálba öntjük,pár percet hagytam hűlni majd egyessével alaposan elkeverjük benne a tojásokat,nem szabad túl lágynak lennie a tésztának. Tepsibe tojásnyi nagyságú halmokat formázunk (lehet 2 kiskanál segítségével is),kis vízzel lespricceltem.Pihentetés nélkül a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 25 percig sütöttem őket.Nem szabad közben kinyitni a sütő ajtaját különben összeesnek.Ha már hültek kicsit levágjuk a tetejüket.Megtöltjük a vaníliás krémmel,tetejére nyomunk tejszínhabot és rátesszük a tészta kalapot.

Krémhez:
Lábosba ütjük a tojásokat,felöntjük kevés tejjel hozzáöntjük a lisztet és csomómentesre keverjük.Ezután beleöntjük a maradék tejet,csipet sót,elkeverjük.Alacsony lángon nem túl sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrokat,kóstoljuk meg elég édes e a krémünk.Kihűtjük ezután belekverjük a szobahőmérsékletű vajat.

A jéghideg tejszínhabot felverjük a cukrokkal,csipet sóval.

Látta 288 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu