Sütés főzés: Kovászos - élesztős kenyér (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kovászos - élesztős kenyér

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1,5 tk. só,
22 dkg aktív kovász,
1 dkg élesztő,
kb. 2,5 dl víz,
2. ek olaj.

Elkészítés:
A lisztet a sóval elkeverem.Az élesztőt felfuttatom 2 dl vízbe egy picike cukorral.Majd tésztát dagasztok a többi hozzávalóval együtt,ne legyen ragadós és kemény se a tészta.Letakarom és hagyom fél órát kelni,ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni.majd megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe,ráteszem a tetejét is.Hagyom 1 órát kelni,bevágom a tetejét,bekapcsolom a sütőt 230 fokra.Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel,visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe.50 percet sütöm.Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem.Hagyom kihűlni.

Ezt a fajta kenyeret hétköznap sütöm,hétvégére hagyom a teljes kovásszal készített kenyeret a hosszú kelesztési idő miatt.

Látta 732 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Marcsi örülök neki és köszönöm válaszoltál egy ideig nem voltam net közelbe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Kedves Ibolya! Mónika receptjeit végig nézed megtalálod a leírást, és fázis képeket is feltett.
Bocs Mónika helyetted írtam, de nem egyformán érünk rá, így kiegészítjük egymást.

Válasz

Hortobágyiné Ibolya üzente 5 éve

Milyen az az aktív kovász ?

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 5 éve

Köszi Andi és Éva :)

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 5 éve

Kár hogy nem lehet teleportálni ezt a gyönyörü , guszta meseszép kenyeret.
Gratulálok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Jó lenne beleharapni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu