Sütés főzés: Mézes - diós narancsos krémmel (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mézes - diós narancsos krémmel

Tészta:
35 dkg liszt,
15 dkg darált dió,
1 tk. szódabikarbóna,
1 db tojás,
3 ek méz,
10 dkg cukor,
1-2 ek tej vagy tejföl,
5 dkg vaj,
csipet só,
1 narancs reszelt héja.

Krém:
2 cs tejszínes pudingpor,
6 dl tej,
15 dkg cukor,
25 dkg vaj,
csipet só,
3 narancs reszelt héja,
rum ízlés szerint.

Csokimáz:
1,5 ek enyhén púpozott kakaópor,
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
pár csepp olaj.


Elkészítés:
A tésztához a mézet,cukrot,vajat,tojást vízgőz felett egy edényben felolvasztjuk,csak addig kevergetjük míg a vaj elolvad.Levettük a vízgőzről és rögtön belekeverjük az elkevert szárazanyagokat.Tésztát gyúrunk,nekem elég volt bele egy fél kanál tejföl.Hűvös helyre tettem a tésztát míg a tölteléket elkészítettem.
A pudingporokat a tejjel megfőztem,lehúztam a tűzről és belekevertem a cukrot,narancsok reszelt héját.Kihűlt,habosra kevertem a vajjal,rummal.
A tésztából négy lapot nyújtottam és közepes méretű tepsi hátán 180 fokon hőlégkeverésen világosra kisütöttem őket,pár perc alatt.
Megtöltöttem a krémmel és bevontam csokimázzal:A hozzávalókat alacsony lángon összemelegítem,ha szükséges tenni kell hozzá pici vizet,de jobb nélküle.Ha elolvadt a cukor benne ráöntjük a tészta tetejére.
Hűvös helyre tesszük,másnap szeletelhető.




Őszintén bevallva a csokimázzal nem voltam elégedett,elméletileg az olajtól fényesnek kellett volna lennie,de matt maradt.Szerintetek elrontottam valamit a készítésénél?Nem is simítottam semmivel csak hagytam szétterülni.Ki milyen csokimázat használ?

Látta 1724 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Köszönöm Évi a receptet:)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Anna szívesen,remélem ízlett nektek is:)

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 6 éve

Mónika! Nagyon örülök a receptnek, mert vendégségbe készülök , ezt a sütit fogom elkészíteni. A narancs jó ízt adhat neki, nagyon szép lett.

Válasz

burger eva üzente 6 éve

Én legtöbbször hidegen készítem a csokimázt mert hamarabb megy.A fött csokimázzal én is megjártam,hogy nem sikerült jól.Vagy híg lett és egy csomó lefolyt a tésztáról,vagy besűrűsödött és alig tudtam kenni.
A tészta mennyisédétől függően (kb. 1 mélytányér) teszk porcukrot 1 kanál kakaót, diónyi vajat,és nagyon lassan annyi lobogó vizet csurgatok hozzá amig krémes állagú lesz és felkenem a tésztára

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Köszönöm Évi aranyos vagy:)

Válasz

Friedlné Évi üzente 6 éve

Mónika! Biztosan finom lehetett ezzel a narancskrémmel. Gyöngyörű szeletek!!!!
Üdv.
Évi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Köszönöm kedves Faludi Ferencné (nem tudom a keresztnevét).Nem volt itthon csokim így kipróbáltam ezt a változatot,de csalódtam benne,vagy csak nem jól készítettem,nem tudom.Majd kipróbálom:)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Szívesen Csilla,nekünk nagyon ízlett,szerintem karácsonyra újra megsütöm:)

Válasz

Faludi Ferencné üzente 6 éve

nagyon guszta a süti,kifogom próbálni.Nekem is van úgy hogy nem vagyok megelégedve a mázzal,de van egy kipróbált receptem kb.hasonló a tiédhez csak arányaiban tér el
2 evőkanál víz
2ek.kakaó
2ek.cukor
ezeket felforralom,majd kb.5dkg vajat adok hozzá.
általában beválik

Válasz

Somogyi Csilla üzente 6 éve

Hát ez nagyon jól hangzik, mézes naranccsal, amúgy is mézest akartam sütni karácsonyra, mert imádjuk. Az idén ezt fogom sütni, köszönet a receptért!

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu