Sütés főzés: Szilvalekváros süti (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szilvalekváros süti

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
10 dkg felolvasztott,langyos vaj,
15 dkg cukor,
5 ek. jó kemény szilvalekvár,
9 ek. víz,
1 tk. sütőpor,
fél tk. szódabikarbóna,
1 tk. őrölt fahéj,
fél tk. őrölt szegfűszeg,
1 cs. vaníliás cukor,
csipet só.

Tetejére:
szilvalekvár.

Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé,
0,5 dl olaj.


Elkészítés:
A szilvalekvárt keverjük ki a vízzel,másfajta lekvárral is finom.Ha lekvárunk híg akkor vizet nem muszáj beletenni hanem csak lekvárt tegyünk bele.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral,csipet sóval,belekeverjük a vajat,kikevert lekvárt.Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport,szódabikarbónát,fűszereket.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük.180 fokos előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük,végezzünk tűpróbát,ha nem ragad rá semmi akkor megsült.Amint kivettük a sütőből azonnal forrón kenjük meg vékonyan szilvalekvárral és hagyjuk kihűlni.
Bevonjuk csokimázzal:amihez a csokit megolvasztjuk vízgőz felett,majd belekeverjük az olajat.Ráöntjük a süti tetejére.
Muffin formában is süthetjük.
Nagyon finom süti érdemes kipróbálni. :)

Látta 2551 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Köszönöm Marika.Nos ezt a csokimázat csak rá kell önteni a süti tetejére és mozgatni kell a sütit,szétfojjon rajta,nem szabad semmivel sem hozzáérni,különben nem lesz fényes,hűvös helyen kell tárolni (ha betesszük a hűtőbe ott sem marad fényes).Könnyű vele bánni és nem lesz kemény,nem repedezik,könnyű szeletelni.Én 70 százalékos kakaótartalmú étcsokit használtam.

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 6 éve

Nagyon igéretesnek tünik, hamarosan kipróbálom.Köszönöm.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 6 éve

Mónika! Nagyon jól néz ki!Nekem sosem jó a csokimázam. Nem is igen merek készíteni.Hogy lehet ilyen szépen elszelni hogy a máz ilyen szép maradjon??

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Nos én ebbe a süteménybe nem tennék élesztőt.A szódabikarbónának vannak jótékony hatásai is.Mindenki éljen a maga belátása szerint.Azért kíváncsi vagyok rá te milyen hozzávalókból főzöl?

Válasz

Hódos Judy üzente 6 éve

Vigyázat !!!! Szódabikarbóna = szintén lassan ölő méreg / menj a honlapra és olvasd el.
Használj helyette élesztőt, és ne hagy sokáig kelni.
Az élesztő olyan egészséges, hogy azt javallott / kicsit / nyersen is enni, - letörni pici darabkákat.
Jó egészséget = jó étvágyat !

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Na hogy sikerült a csokimázad?Remélem nem simítottad el a tetejét....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Holnap lehet ezt teszem a süti tetejére, még mindig van aki bejelentkezett, mert most ér rá.
Ezért se voltam fent köszi te fent voltál, az oldalon.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Köszi Évi,nekem ez a csokimáz bevált ajánlom másoknak is,jól lehet vele bánni.

Válasz

Friedlné Évi üzente 6 éve

gyönyörű, ez előtt még sminkelni is lehetne!! :)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Köszönöm mindenkinek.Évi miután a csokimázat ráöntöttem a sütire nem nyúltam hozzá semmiféle eszközzel hanem a sütit mozgatva igazítottam el a tetején a csokimázat.És ilyen lett.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu