Sütés főzés: Töltött mézes puszedli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Töltött mézes puszedli

80 dkg liszt,
3 db tojás,
10 dkg vaj,
kb 20 dkg méz,
csipet só,
15-20 dkg porcukor,
1 tk. őrölt fahéj,
1 tk. őrölt gyömbér,
1 tk. őrölt szegfűszeg,
1 púpos teáskanál szódabikarbóna.

Töltelék:
20 dkg darált mandula,
pár ek. porcukor,
1 nagy narancs reszelt héja és leve.

Elkészítés:
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával,cukorral,sóval,fűszerekkel,reszelt narancshéjjal.Összemorzsoltam a szobahőmérsékletű vajjal a fűszeres lisztet majd beleütöttem a tojásokat,hozzáöntöttem a mézet és tésztát gyúrtam belőle.A mézből lehet kevesebb vagy több kell kicsit,annyit adjunk hozzá hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle.Azonnal formázhatjuk és süthetjük is.Én 1 nappal előtte betettem a hűtőbe.
A tölteléket csak összekevertem annyi narancslével éppen csak összeálljon,ne legyen folyós.A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagra,de lehet kicsit vastagabbra is.Kiszaggatjuk kb. 6 cm.es kerek kiszúróval,közepére teszünk a töltelékből,széleit alaposan összenyomkudjuk majd gombocót formázunk belőle.
Tepsire tesszük őket 160 fokon kb 10-13 percig sütjük őket.Amikor elfogyott a töltelék a maradékból diónyi nagyságú gömböket formáztam és megsütöttem szintén.Én nem voltam be semmivel az idén őket.Sütés után egyből puha lesz.

Látta 491 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 5 éve

Tényleg nem karácsonyra sütöttem,addigra elkopik szerintem,különösen a töltött fogyott.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon tetszik a barna tésztásnál a zöld jobban érvényesül, amit sütöttél.
Szerintem ez nem karácsonyra készült, elpárologhatott már biztosan. :)

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Mónika finom lehet ez a puszedli változat is!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu