Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
Receptek öltlek, cukor helyett ki próbált bevált édesítő szer.
Segítsünk egymásnak.
Hozzászólások eddig: 127
Vincze Sándorné Klári üzente 11 éve
Sziasztok ! Én már az olaszos csirkét kipróbáltam korábban ,igaz fehérborral .Finom volt így is .
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Olaszos párolt csirke
50 dkg csirkemell,
3 ek. sűrített paradicsom,
3 ek. olaj,
5 dkg vöröshagyma,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyem gyökér,
oregano,
só,
5 dkg zeller gumó,
1 dl vörösbor.
A kb 5 dkg-os szeletekre vágott csirkemellet lesózzuk, forró olajban elősütjük, majd kiszedve félretesszük.
A maradék olajon átfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kis hasábokra vágott zöldséget.
Megszórjuk az oregánoval, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, összepirítjuk, majd hozzáöntjük a vörösbort.
Beletesszük az elősütött húst, kevés vízzel felöntve fedő alatt pároljuk.
Energia 907/ KJ 217 kcal
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Tavaszi rizses hús
40 dkg sertés hús,
20 dkg zöldborsó,
30 dkg rizs,
5 dkg vöröshagyma,
3 ek. olaj,
őrölt bors,
20 dkg sárgarépa,
1 cs. petrezselyem zöld,
10 dkg petrezselyem gyökér,
só,
rozmaring.
Az olaj felén megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, összepirítjuk a kockára vágott hússal, ízesítjük, sóval, borssal, rozmaringgal.
Kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.
Amikor félig puha, beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót, majd tovább pároljuk.
A maradék olajjal párolt rizst készítünk. Ha a hús megpuhult zsírjára pirítjuk, és lazán hozzákeverjük a rizst, tálalás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyem zölddel.
Energia: 1889 KJ/ 451 kcal Szénhidrát: 58g
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Tavaszi tésztasaláta
20 dkg kagylótészta,
30 dkg konzerv kukorica,
só
2 ek. tejföl,
1 ek olíva olaj,
borecet,
1 szál sárgarépa,
mustár,
1 kisebb zöldpaprika,
bors,
15 dkg szeletelt sonka.
A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel le öblítjük, majd lecsepegtetjük.
Nagy tálba töltve az olajjal összekeverjük.
A répát hosszában négybe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük.
A paprikát és a sonkát hasonló formára vágjuk.
A répát és a kukoricát a tésztával alaposan összekeverjük.
A tejfölt az olíva olajjal, borecettel, , mustárral, borssal simára keverjük, és a salátára öntve összefogatjuk.
Szoba hőmérsékleten tálaljuk.
Energia: 1279KJ/306 kcal, Szénhidrát:45,7 g
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Hozzávalók:
1/2 kg vegyes gyümölcs (eper,szeder,málna)
2 pohár natúr joghurt
1 csomag zselatin
tejszín
citromhéj
1 evőkanál glukonon
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejszínt, majd rakjuk félre egy kicsit hűlni. Aztán keverjük csomómentesre a joghurttal, glukononnal és a zselatinnal. Reszeljünk bele egy egész citrom héját. Vágjuk fel az epret,szedret és málnát apró darabokra, szórjuk egy formába és öntsük hozzá a masszát, majd rakjuk be a hűtőbe. Hagyjuk állni négy -öt óráig és ízlés szerint tálaljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Rácsos linzer
Hozzávalók150 gr, liszt,
70 g, margarin, 50 gr glukonon, 1 tojássárgája,100 g diétás barackdzsem.
Elkészítés:
A nyersanyagból omlós tésztát formálunk.
Kétharmad részét tepsiben elterítve a dzsemmel megkenjük, s a maradék tésztából sodort vékony rudakat ferdén keresztben ráfektetjük.
Sütés és kihűlés után 10 egyforma szeletekre vágjuk
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Az InforMed oldaláról ide írom,hogy mit,mikor és miből mennyit ehet egy cukorbeteg.
A táplálék formájában felvett energia felének szénhidrátból, húsz százalékának fehérjéből, harminc százalékának pedig zsírból kell állnia. Általában nem helyes, ha a diabéteszes a napi táplálékot háromszorra elosztva (reggeli, ebéd, vacsora) veszi magához, mert ilyenkor általában elkerülhetetlen a vércukor emelkedése. Ezért ötször,de inkább hatszor egyen a cukorbeteg. Ez alól csak egyes, úgynevezett intenzifikált inzulinkezelés alatt álló betegek képezhetnek kivételt, akiknél a napi 4-5-szöri inzulinadás mellett esetenként 3-4-szeri étkezéssel is kitűnő anyagcsere-állapot biztosítható. Inzulinnal kezelt cukorbetegnél fontos, hogy az inzulinkezelést és a diétát összhangba hozzák. Kerülendők: répacukor, malátacukor, méz, mindenféle cukrozott üdítőital, cukros sütemények. Csak mérve fogyaszthatók: fehér liszt, fehér és barna kenyér, Abonett, tészta, rizs, keksz, müzli, burgonya, kukorica, zöldborsó, sárgarépa, bab, szójabab, tej, joghurt, gyümölcsök, cukrozatlan gyümölcslevek. A finoman feldolgozott élelmiszerek, mint például a burgonyapehelyből készült krumplipüré, vagy a rizs- és zabpehely jobban emeli a vércukrot, mint a főtt burgonya vagy a főtt rizs. Érdekesség, hogy a spagetti kevésbé emeli a vércukrot, mint a magyar galuska vagy a kockatészta.
Szabadon fogyaszthatók: az összes zöldség és főzelékféle, különösen a leveles zöldségek. Kivétel a sárgarépa, sütőtök, kukorica, zöldborsó.
Fehérjék: a cukorbetegnek törekednie kell a minél kevesebb zsiradékot és szénhidrátot tartalmazó húsfélék, tejtermékek és gabonából készült termékek fogyasztására. Ezért a sovány húsok és tejtermékek részesítendők előnyben. Zsiradékok: a hús és tejfélékben található zsírtartalom többnyire fedezi a zsiradékszükségletet, tehát ezen felül plusz vaj, zsír, olaj vagy margarin fogyasztása csak minimális mennyiségben javallt. Tojásból legfeljebb egyet fogyasszon naponta a cukorbeteg. Élvezeti szerek: cukorbetegek legfeljebb napi 1-3 csésze teát, kávét fogyaszthatnak. Az alkoholnál fokozott óvatosság ajánlott, mert váratlan rosszullétet okozhat. Esetenként - de nem rendszeresen - 3-5 cl tömény szeszes ital vagy 1-1,5 dl bor fogyasztható, de ebben az esetben szénhidráttartalmú ételt is kell enni. A cukros italok tiltottak.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Zellerkrémleves
30 dkg zeller,
1 ek. olaj,
1 dl tejföl 12 % - os,
2 ek. liszt,
1 db zsemle,
Felmelegített olajon a kockára vágott zellert átfutatjuk.
Ízesítjük sóval, majd kevés vízben puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb.egy liter vízzel vagy csontlével, tejföllel kevert liszttel behabarjuk, néhány percig összeforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockával megszórva fogyasztjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Gyümölcsleves
30 dkg meggy,
1 db alma,
1 db citrom
1 dl tej, 1,5%-os
1 ek liszt,
fahéj egész,
folyékony édesítőszer.
Kb,1 l hideg vízben feltesszük főni a fahéjat,szegfűszeggel, citromhéjjal.
Beletesszük a kimagozott meggyet és amikor kicsit együtt forraljuk, behabarjuk a zsírszegény tejjel elkevert liszttel. Legvégül beletesszük a hámozott és cikkekre vagy kockára vágott almát, és a tetszés szerinti folyékony édesítőszert, de ilyenkor már csak egyet forralunk rajta, hogy az alma ne főjön szét.
Lehűtve, szobahőmérsékleten tálaljuk.
Nyáron tehetünk a levesbe egy gombóc light fagylaltot is.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Köszönöm nektek, régen elkezdtük, és most szeretnék újból segíteni, annak akinek így kell étkezni.
Könyvekből, Különböző irodalomból, munkahelyemen szerzett régi könyvekből szedem össze a recepteket.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás