Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5439 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2954 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 383 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5439 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2954 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 383 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5439 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2954 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 383 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5439 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2954 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 383 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 Talán nem korszakalkotó felfedezés, de mindenképpen érdekes: a sörben olyan összetevők találhatóak, amelyek boldoggá teszik az embert, mivel az agy dopamin receptorait aktiválják.

 

Egészen pontosan a hordenin nevű összetevő az, amely a maláta árpában bőségesen megtalálható, és amely jelentően emeli az ember kedélyállapotát német tudósok szerint, akik az Oktoberfest alkalmából publikálták kutatásukat.

 

A hordenin az agy jóérzést felelős központját stimulálják, aminek következtében az ember jókedvűbb, optimistább és mosolygósabb lesz.

Tovább 

network.hu

 Beindul a levesszezon, így mi is sok-sok levesrecepttel készülünk. Ez a póréhagymaleves pirított gombával már most óriási kedvenc.

 

sütőtökkrémlevesek mellett minden évben van hely néhány új levesnek is a kedvencek között. Idén már meg is van az első jelentkező! 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 dl alaplé
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg póréhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1-2 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • pár csipet só, őrölt szerecsendió

A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén 6-7 percig dinsztelem, finoman sózom.

Tovább 

 

network.hu

IMÁDOD AZ ÍZÉT, MÉGSEM TUDSZ RÓLA SEMMIT? A CIKKÜNKBŐL MEGTUDHATOD, HOGY HONNAN IS SZÁRMAZIK EZ A FINOM SZÓSZ, AMIT EREDETILEG NEM IS PARADICSOMBÓL, HANEM GOMBÁBÓL ÉS DIÓBÓL KÉSZÍTETTEK. 
ÁZSIÁBÓL SZÁRMAZIK ÉS ERJESZTETT HALAK ÍZESÍTÉSÉRE HASZNÁLTÁK

Erre Dan Jurafsky, a Stanford Egyetem professzora jött rá, amikor részletesebben tanulmányozni kezdte a ketchup történelmét, ami egészen a kínai Liang-dinasztia koráig, azaz 544-ig nyúlik vissza.

Tovább 

network.hu

 A királynő utálja a fokhagymát, simán eszik műanyag edényből, az unokái imádták a McDonald's-os happy meal menüt, a fia pedig nem híve az organikus táplálkozásnak - többek között ezeket az konyhai kulisszatitkokat árulta most el a séf, ami évtizedeken át szolgált a Buckingham palotában.

 

Azt eddig is sejtettük, hogy nem maguknak kenik meg a szalámis szendvicset a Windsor-ház tagjai, de étkezési szokásaikról, ízlésükről most olyan kis színes apróságok láttak napvilágot, amiket eddig nem sejthettünk.

Tovább 

network.hu

 A könyv nem receptgyűjtemény, sokkal inkább Ferenc pápának az étkezéshez fűződő viszonyát tárja fel. A kötetben az egyházfőt főzés közben ábrázoló felvételek is lesznek.

 

A pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg jövőre Ferenc séf címmel.

A katolikus egyház argentin születésű vezetője szenvedélyes szakács volt Buenos Aires-i évei alatt. Piemonti származású olasz családjának hatására pápává választása előtt szívesen főzött magára és egyházi vezetőkre.

Tovább 

network.hu

 Marvin Gauci máltai éttermei után úgy döntött, a magyar fővárosban is szeretné vendégül látni a fine dining szerelmeseit. A séf többek közt arról is mesélt, milyen fényes jövő áll Budapest előtt, és mit tanácsol a magyaroknak, ha evésről van szó.  

 

A honlapja alapján nem csak Budapesten található étterme, van egy Caviar&Bull Máltán is. Miben más a hely a két országban?

A máltai éttermem nyílt meg először, jellemzően ott is és Magyarországon is helyiek és turisták egyaránt látogatják a Caviar&Bull-t.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók 4 főre: 

- 20 dkg túró,
- 1 tojás,
- 5 dkg búzadara,
- 15 dkg darált dió
- 2 kávéskanál olaj,
- 1 csipet só
Az öntethez:
- 30 dkg piros szemes, apró gyümölcs (lehet mélyhűtött),
- 5 dkg cukor,
- 1 dl vörösbor,
- 1 mokkáskanál reszelt narancshéj

 

A túrót villával jól áttörjük, majd fakanállal hozzákeverjük az egész tojást, a búzadarát, a sót. 30-40 percre hűtőbe tesszük. Ha a gyümölcs mélyhűtött, hagyjuk kissé felengedni.

Az öntethez a bort a cukorral, a narancshéjjal és a gyümölcs negyedrészével felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük, félretesszük.

Tovább 

network.hu

Hivatalosan is engedélyezték a kisméretű, autonóm kiszállítóeszközök használatát.

Az 1,3 milliós Észtország ritkán kerül a hírekbe, azonban sokaknak derenghet, hogy a technikai újítások befogadása tekintetében nagyhatalomról van szó.

Szinte bárhol tölthetőek az elektromos autók, a személyi igazolványok mikrochipesek, az állampolgárok pedig online is szavazhatnak a választásokon.

A helyi politikusok újból bizonyságot tettek a haladó látásmódjukról, a helyi parlament által csütörtökön egyhangúlag elfogadott törvény ugyanis lehetővé teszi az áruszállító robotok járdákon való működtetését.

Tovább 

network.hu

Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a sláger az minden bizonnyal örökké a friss citromos íz marad. Legyen sárga vagy zöld citrom, ízesítsük mentával, gyömbérrel, és persze sok-sok jégkockával, ízlés szerint mézzel, vagy cukorral, vagy igyuk esetleg édesítés nélkül, ez egy igazi nyári élénkítő, frissítő ital.

Nem csoda tehát, hogy a citrusok minden formában népszerűek, így a nyár kedvenc kozmetikumait is gyakran jellemzik ezek az illatok.

Tovább 

network.hu

 A legjobb formádat akarod hozni a strandon? Akkor oda kell figyelned arra, hogy mit eszel, mielőtt kimész a partra.

 

1. Extra sós kaják

Habár a nátriumban gazdag ételek nem puffasztanak fel - mint a szénsav - de vízvisszatartást okoznak a szervezetedben. Lehet, hogy a chip vagy a salsa jó rágcsának tűnhet a strandon, válassz inkább valami olyan nasst, ami alacsony sótartalmú, ezzel is vigyázva a szervezeted optimális működésére és arra, hogy remekül fess bikiniben a strandon.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu