Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 A királynő utálja a fokhagymát, simán eszik műanyag edényből, az unokái imádták a McDonald's-os happy meal menüt, a fia pedig nem híve az organikus táplálkozásnak - többek között ezeket az konyhai kulisszatitkokat árulta most el a séf, ami évtizedeken át szolgált a Buckingham palotában.

 

Azt eddig is sejtettük, hogy nem maguknak kenik meg a szalámis szendvicset a Windsor-ház tagjai, de étkezési szokásaikról, ízlésükről most olyan kis színes apróságok láttak napvilágot, amiket eddig nem sejthettünk.

Tovább 

network.hu

 A könyv nem receptgyűjtemény, sokkal inkább Ferenc pápának az étkezéshez fűződő viszonyát tárja fel. A kötetben az egyházfőt főzés közben ábrázoló felvételek is lesznek.

 

A pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg jövőre Ferenc séf címmel.

A katolikus egyház argentin születésű vezetője szenvedélyes szakács volt Buenos Aires-i évei alatt. Piemonti származású olasz családjának hatására pápává választása előtt szívesen főzött magára és egyházi vezetőkre.

Tovább 

 

network.hu

 Marvin Gauci máltai éttermei után úgy döntött, a magyar fővárosban is szeretné vendégül látni a fine dining szerelmeseit. A séf többek közt arról is mesélt, milyen fényes jövő áll Budapest előtt, és mit tanácsol a magyaroknak, ha evésről van szó.  

 

A honlapja alapján nem csak Budapesten található étterme, van egy Caviar&Bull Máltán is. Miben más a hely a két országban?

A máltai éttermem nyílt meg először, jellemzően ott is és Magyarországon is helyiek és turisták egyaránt látogatják a Caviar&Bull-t.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók 4 főre: 

- 20 dkg túró,
- 1 tojás,
- 5 dkg búzadara,
- 15 dkg darált dió
- 2 kávéskanál olaj,
- 1 csipet só
Az öntethez:
- 30 dkg piros szemes, apró gyümölcs (lehet mélyhűtött),
- 5 dkg cukor,
- 1 dl vörösbor,
- 1 mokkáskanál reszelt narancshéj

 

A túrót villával jól áttörjük, majd fakanállal hozzákeverjük az egész tojást, a búzadarát, a sót. 30-40 percre hűtőbe tesszük. Ha a gyümölcs mélyhűtött, hagyjuk kissé felengedni.

Az öntethez a bort a cukorral, a narancshéjjal és a gyümölcs negyedrészével felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük, félretesszük.

Tovább 

network.hu

Hivatalosan is engedélyezték a kisméretű, autonóm kiszállítóeszközök használatát.

Az 1,3 milliós Észtország ritkán kerül a hírekbe, azonban sokaknak derenghet, hogy a technikai újítások befogadása tekintetében nagyhatalomról van szó.

Szinte bárhol tölthetőek az elektromos autók, a személyi igazolványok mikrochipesek, az állampolgárok pedig online is szavazhatnak a választásokon.

A helyi politikusok újból bizonyságot tettek a haladó látásmódjukról, a helyi parlament által csütörtökön egyhangúlag elfogadott törvény ugyanis lehetővé teszi az áruszállító robotok járdákon való működtetését.

Tovább 

network.hu

Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a sláger az minden bizonnyal örökké a friss citromos íz marad. Legyen sárga vagy zöld citrom, ízesítsük mentával, gyömbérrel, és persze sok-sok jégkockával, ízlés szerint mézzel, vagy cukorral, vagy igyuk esetleg édesítés nélkül, ez egy igazi nyári élénkítő, frissítő ital.

Nem csoda tehát, hogy a citrusok minden formában népszerűek, így a nyár kedvenc kozmetikumait is gyakran jellemzik ezek az illatok.

Tovább 

network.hu

 A legjobb formádat akarod hozni a strandon? Akkor oda kell figyelned arra, hogy mit eszel, mielőtt kimész a partra.

 

1. Extra sós kaják

Habár a nátriumban gazdag ételek nem puffasztanak fel - mint a szénsav - de vízvisszatartást okoznak a szervezetedben. Lehet, hogy a chip vagy a salsa jó rágcsának tűnhet a strandon, válassz inkább valami olyan nasst, ami alacsony sótartalmú, ezzel is vigyázva a szervezeted optimális működésére és arra, hogy remekül fess bikiniben a strandon.

Tovább 

network.hu

Valójában a szendvicset helyettesítő tortillának kevés köze van a valódi tortillához, mégis megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit. Ebben az esetben kevésbé van szó az új alapanyagokkal, új ízekkel való kísérletezésről, inkább az a lényeg, hogy egy új formában tálaljunk, hiszen néha ennyi is elég ahhoz, hogy megkívánjunk egy ételt. 

Ha nem szeretnél otthon tésztát dagasztani, akkor vegyél a boltban tortillalapot, akár teljes kiőrlésű változatban.

Tovább 

network.hu

Miután Gáspár Bea megnyerte a Konyhafőnök VIP-t, szépen beindult a Gáspár család új biznisze. Bea saját weboldalt indított, ahol videóval együtt osztja meg receptjeit a közönséggel, és már fellépőként is megrendelhető.

Bors információi szerint Gáspár Győző felesége 200 000 forintért megy házhoz. Egy komplett csomag kétórás műsort tartalmaz, amiben benne van az, hogy Bea akár egy ötvenfős társaságnak is tart főzőbemutatót, színpadon készíti el az ételt, utána pedig lehet vele fotózkodni, és még dedikál is.

Tovább 

network.hu

  1. Frissen sütésre szánt, vagy rántani való húst érdemes főzés előtt 2-3 óráig egy mély tálban egymásra halmozva állni hagyni. Minden szelet közé tegyünk egy karika vöröshagymát, kedvenc zöldfűszerünkből néhány szálat, egy-két szem egész borsot. Természetesen ezeket sütés, panírozás előtt eltávolítjuk, de remek ízt adnak a húsnak.
  2. A tökéletes töltött hús titka: a töltelékbe tegyünk egy-két fej apróra vágott gombát, egy darab elkapart szárnyasmájat, valamint egy kevés pirított hagymát, zsírjával együtt.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu