Sütés főzés: Liszt érzékenyek receptjei. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Liszt érzékenyek receptjei.

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Ide várom azokat az recepteket , ötleteket.
Segítsünk ha tudunk.

Hozzászólások eddig: 78

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Brokkolifelfújt:

Hozzávalók:
1 egész fej brokkoli
1/2 kg darált sertéshús
2 fej vöröshagyma
4 tojás
2 dl tejföl
ételízesítő
őrölt pirospaprika
reszelhető sajt
olaj.

Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk és kis olajon megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük egy kis vízzel, delikáttal ízesítjük
Beletesszük a darált húst, és 10 percig főzzük.
Egy tűzálló tál aljára leterítjük a rózsáira vágott brokkoli felét és ráöntjük a darálthúsos pörköltet.
A tojásokat szétválasztjuk, a 4 fehérjét felverjük. A tejfölt összekeverjük a 4 tojás sárgájával, és óvatosan belekeverjük a felvert fehérjébe.
A tojásos masszát a darálthúsos pörkölt tetejére öntjük, majd a maradék brokkolival fedjük.
Végül sajtot reszelünk rá, a tetejére pedig ízlés szerint hámozott natúr napraforgómagot szórhatunk díszítésnek.
A felfújtat a hőálló üvegedényben megsütjük.

sütési hőfok: 250 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30 cm.

Forrás: http://www.nosalty.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Brazil sajtos kenyérfalatok:

Hozzávalók:
17 dkg tápióka liszt
7-8 cl olaj
1,5 dl tej
1 db tojás
8 dkg reszelt sajt
1 tk só.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Míg melegedik a sütő, kikeverjük a tésztát, vagyis az összes hozzávalót simára keverjük.
Mini muffinformákba töltjük (2/3-ig), és kb. 17 perc alatt megsütjük.
Melegen tálaljuk.

sütési hőfok: 205 °C
sütési mód: alul-felül sütés.


Forrás: http://www.nosalty.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Roppantott burgonya:

Hozzávalók:
kb 60 dkg apró burgonya (parázsburgonya)
1-2 dl tejföl
pár szelet bacon
1 gerezd zúzott fokhagyma (opcionális)

frissen őrölt bors
olaj (opcionális).

Elkészítés:
Az alaposan megmosott burgonyákat kb. 8 perc alatt megfőzzük (mérettől függ, mennyi idő szükséges hozzá).
Miközben fő a krumpli, a szalonnát zsírjára sütjük, majd felvágjuk vagy összetördeljük.
A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával (ha valaki nem szereti, ezt kihagyhatja).
A megfőtt, lecsepegtetett burgonyákat egy vágódeszkára téve összehajtogatott, tiszta konyharuhával megroppantjuk, ellapítjuk (nem szabad túlzásba vinni, mert akkor sütés közben - vagy már előtte - szétesik a burgonya).
A szalonna visszamaradt zsírjában (ha szükséges, tehetünk hozzá egy kevés olajat) oldalanként 2-3 perc alatt pirosra sütjük a krumplikat.
Tejföllel, sóval, borssal megszórva, bacon-nel tálaljuk.


Forrás: http://www.nosalty.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Elnöki tekercs:

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
8 dkg porcukor
pici só
6 csapott ek kakaópor (nem instant)

A krémhez:
4 dl habtejszín
fél csomag habfix
3 dl tej
1 cs tejszín ízű pudingpor
3 ek cukor.

A hempergetéshez:
kb. fél csomag kókuszreszelék

Elkészítés:
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük pici sóval.
Belekeverjük a porcukrot, fokozatosan szitáljuk bele a kakaót és közben kézi erővel nagyon lazán összekavarjuk.
Egy 38x30-as sütőpléhre fektetjük a jó minőségű sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a kakaós masszát.
Elektromos sütőben 190°C-on 15 percig sütjük.
Kb. 8 perc után lessünk be a sütőbe. (Nem szabad megfeledkezni róla, mert ha kiszárad, törik, nem lehet feltekerni)
Ha kisül, a tetejének puhának kell lennie és tűpróbánál nem szabad, hogy ragadjon.
Közben elkészítjük a tölteléket: A pudingot a cukorral megfőzzük.
Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
Felverjük a tejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
A kisült és kihűlt lapot az asztalra tesszük, rákenjük a krém 1/3-át.
Megszórjuk kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a piskótatekercset, közben óvatosan leválasztjuk róla a sütőpapírt.
A tekercs hosszának megfelelő alufóliára ráöntjük a maradék kókuszreszeléket, szétsimítjuk, és a szélére tesszük a tekercset.
Megkenjük krémmel, a szabadon levő részét és begurítjuk a kókuszba.
A még barna részt is bekrémezzük, majd tovább gurítjuk a kókuszba
A fólia 2 végét megfogva, ide-oda görgetjük.
1,5-2 óra hűtés és fogyasztható.

tepsi mérete: 38x30 cm.


Forrás: http://www.nosalty.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Forró narancs - almatorta:

Tojásérzékeny,laktózérzékeny,cukor beteg diétás.

Hozzávalók:
a tésztához:
125 g liszt
5 g sütőpor
50 g Liga margarin
1 narancs reszelt héja
20-30 ml víz

a töltelékhez:
600 g alma
150 g aszalt sárgabarack
400 g narancs
40 g méz.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összagyúrjuk, majd kerekre nyútjuk.
Kikent tortaformába tesszük, villával megszurkáljuk éa előmelegített sütőben 5 percig sütjük.

A töltelékhez a narancsokat meghámozzuk és felszeleteljük, a levét felfogjuk.
Az almákat meghámozzuk felszeleteljük és az áztatott sárgabarackokkal 10 percig főzzük a narancslében, majd összeturmixoljuk.
A pürét a tésztára simítjuk, tetejét kirakjuk a nanancsszeletekkel és még 20-25 percig sütjük.
Felolvasztott mézzel megkenve forrón tálaljuk.

Forrás:http://receptek.tv

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Korhelyleves:

Hozzávalók:
1/2 kg házi savanyítású káposzta,
2 pár glutén-, laktóz-, tej- és tojásmentes virsli,
1/2 kg füstölt sertéskaraj,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál rizsliszt,
2 kávéskanál pirospaprika,
néhány szem egész bors,
kevés só,
2-3 babérlevél.

Elkészítés:
A húst feltesszük főni 1 kávéskanálnyi sóval, a borssal, a babérlevéllel. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, majd az utolsó negyedórában a virslit is.
Megszórjuk pirospaprikával, összeforraljuk.
Rántással is készíthetjük:
1 evőkanál olajon megpirítunk 1 evőkanálnyi lisztet.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.

Forrás:http://receptek.tv

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Kókuszos csillagok:

Lisztérzékeny,laktózérzékeny.

Hozzávalók:
1.Alaprecept:
20 dkg liszt
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
3 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
1 ml szódabikarbóna /v. sütőpor
+ 1 tojás a kenéshez
+ kókuszreszelék a tetejére
Baracklekvár

2.Reform változat:
15 dkg Graham liszt
5 dkg finomliszt
8 dkg kókuszzsír/pálmazsír
10 dkg fruktóz, v. Xilit
Cukormentes baracklekvár
A többi ugyanaz.

3.Lisztérzékeny változat:
20 dkg kukoricaliszt
2 púpozott ek. keményítő
Kb. ½ dl víz
A többi ugyanaz.

Elkészítés:
1.-2.:
A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle.
A csillagok felének egyik oldalát megkenjük tojással és kókuszba mártva tesszük a sütőlapra
150 C-on 15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve azonnal egy falapáttal leszedjük a sütőlapról.
/ha kihűl, ráragad!/
Ha kihűlt, baracklekvárral páronként összeragasztjuk és jól záródó edénybe tesszük.
Pár óra alatt megpuhul a lekvártól és a dobozban sokáig eláll.

3.Lisztérzékeny változat:

Az összeállított tészta elég morzsalékony, nehéz csillagokat szaggatni belőle.
Könnyebb megoldás, ha holdacskákat készítünk:
A tésztát kikent, kiszórt kapcsos tortaformába tesszük.
Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tűpróbáig sütjük, majd levesszük a forma oldalát és deszkára csúsztatjuk.
Még melegen pogácsa szaggatóval holdacskákat szúrunk ki.
Tetejét megszórjuk porcukorral.
Jól záródó dobozban másnapra puhul meg.

Forrás:http://receptek.tv

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Karácsonyi narancsos répatorta:

Lisztérzékeny,laktózérzékeny.

Hozzávalók:
1 bögre reszelt sárgarépa
1 bögre kinyomkodott, reszelt alma
1 bögre darált dió
1 bögre barna cukor /v. fruktóz
1 bögre rizsliszt /12 dkg/
½ bögre kölesliszt /5 dkg/
½ bögre puffasztott amarant
(nem diétázóknak összesen 1,5 bögre liszt)
½ bögre olvasztott pálmazsír /v. olaj/
3 tojás
1 vaníliás cukor
1 tk szódabikarbóna

Töltlékhez:
2,5 dl tej
1 vaníliás pudingpor
3 ek cukor /v. fruktóz/
25 dkg túró
2 ek kandírozott narancshéj
Egy fél narancs reszelt héja
1 vaníliás cukor

Mázhoz:
5-6 ek porcukor
1 citrom leve.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjék lágy habbá verjük 2 ek cukorral
A többi cukorral kikeverjük a tojás sárgákat.
Belekeverjük a száraz hozzávalókat, a pálmazsírt és a reszelékeket, a diót majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
Csillag alakú szilikon formában 150 fokon tűpróbáig sütjük ( 45-55 perc is lehet, ez a reszelmények létartalmától függ.)

Közben a tejjel elkészítjük előírás szerint a pudingot és még melegen belekeverjük a túrót, a vaníliás cukrot, a kandírozott és a reszelt narancshéjat, majd lehűtjük.

A kész répatortát kiborítjuk a formából és kihűtjük.
Két lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel /nem biztos, hogy mind kell bele.

Tálalhatjuk porcukorral megszórva, vagy a citromlével kevert porcukorral ecsettel bevonjuk és meghintve kandírozott narancshéj darabkákkal.

Forrás:http://receptek.tv

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Karácsonyi püspökkenyér:

Cukorbetegeknek,lisztérzékenyeknek,tejallergiásoknak.

Hozzávalók:
2 tojás
12 dkg cukor /v. fruktóz, v xilit/
1/2 dl víz
7 dkg rizsliszt
5 dkg kölesliszt
1 dl puffasztott amarant
2 ek kukorica keményítő
1 dl pálmazsír/v. olaj
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor, v 1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg kis kockára vágott birsalmasajt,vagy mazsola
5 dkg apróra vágott dió
5 dkg tört csokoládé
1 citrom reszelt héja
1/2 narancs apró kockára vágott héja

1 tégelyes, v. zacskós tortabevonó csoki
5 dkg durvára vágott dió.

Elkészítés:
a 2 tojás fehérjét 2 kanál xilittel/cukorral kemény habbá verjük
a 2 sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük és a végén hozzákeverjük a vizet és az olvasztott pálmazsírt/olajat, majd a szódabikarbónás lisztkeveréket
belekeverjük a vaníliás cukrot, a csokit, a diót, a birsalma sajtot és a citrusok héját és óvatosan habverővel beleforgatjuk a fehérjehabot
kikent kiszórt őzgerinc formába öntjük és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróbáig)
még melegen sütőrácsra borítjuk és hűlni hagyjuk
ha kihűlt, bevonjuk a csokimázzal és még mielőtt az megszilárdul, megszórjuk durvára vágott dióval.

Forrás:http://receptek.tv

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Citromban pácolt csirkenyárs:

Hozzávalók:
4 nagy, kicsontozott csirkemell, mindegyik 4 darabra vágva
16 gombafej
2 kaliforniai paprika, kockákra vágva

Páclé:
4 ek oliva olak
2 ek apróra metélt petrezselyem
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1/2 ek pirospaprikaa
1/2 ek őrölt kömény
1/2 ek őrölt koriander
1/2 citrom héja reszelve
1 citrom leve

bors

Elkészítés:
A páclé hozzávalóit keverjük jól össze egy közepes méretű tálban.
Forgassuk meg a csirkemell darabokat alaposan a páclében, és hagyjuk benne legalább egy órán keresztül (akár egy éjszakán át, ha van rá mód)
Melegítsük elő a grillt 240° C-ra.
Tűzzünk a nyársakra egy gombafejet, majd egy szelet paprikát, csirkemell darabot, megint egy paprikát, aztán ismét egy gombafejet.
Ismételjük, míg a nyárs megtelik.
Helyezzük a nyársakat a grillezőbe, és süssük kb 12-14 percig, míg a csirkedarabok átsülnek.
Azonnal tálaljuk.

Forrás:http://receptek.tv

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu