Sütés főzés: Paleolit étkezés. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Paleolit étkezés.

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 5 éve

Nem kell éheznünk, nem kell megvonnunk magunktól a finom falatokat, még véletlenül sem kell mindig ugyanazt fogyasztanunk, sőt, drágán és nehezen beszerezhető alapanyagokra sem lesz szükségünk. Ehelyett, igen változatos, ízletes, és nem utolsósorban költséghatékony módját próbálhatjuk ki az egészségtudatos táplálkozásnak. A levesek, hal-, hús- és zöldségételek, saláták receptjeit szeretnénk megmutatni. Édesszájúaknak a desszertek sem maradhattak ki.

Hozzászólások eddig: 8

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ancika!
Köszönöm előre is. Türelmesen várjuk.
Szép napot
Marcsi

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 5 éve

Marcsika, köszönöm levelemhez fűzött kedves hozzászólásodat.

Bár most - egyrészt nagyon el vagyok foglalva, másrészt meg - tönkre ment a gépemnek azon része, ahonnan ide tudnám szerelni a diétás receptjeimet képekkel.
Lehetőség szerint igyekszem megosztani az oldallal készítményeimet. Ígérem, ha minden helyreáll, jelentkezni fogok.

Addig is Mindenkinek kitartást, - szerencsés és könnyed átállást a diétás ételekre, sütikre - és nem utolsó sorban nagyon jó egészséget kívánok!

Ancika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ancika nagyon örülök megosztottad a tapasztalatodat.
Megtisztelő lenne számunkra, ha segítenél sokunknak egészségesebben táplálkozni, a kipróbált receptjeiddel.
Természetesen mindenki maga dönti el mit akar.
Igen sokszor már csak akkor ijedünk meg és változtatunk mikor drasztikus étrend változtatásra kell átállni. Szeretnék még több receptet, van egy hölgy aki megengedte megosszam az itt lévőkkel receptjeit.
Ő már csak így főz.
Nagyon igaz amit írsz amiket felsoroltál már nép betegség, sok rajtunk múlik.
A sütés ritkítva van nálunk is mert igen, megnyomja a nyomorsavat, és bizony egy bizonyos kor után, hát nem egy jó dolog, sok betegséget vonz csak a sav túl tengés. A többiről nem is beszélek mert estig írhatnám. Cukor betegnek igyekeztem süteményeket keresni, nagyon nehéz, mert le van írva, egy egészséges ember is heti 1-2 alkalommal fogyszthatna csak. :(
Nagyon nehezen fogadják sokan a tömör barna kenyeret, pedig finom, és telít egy szelet három fehér nagy szelet kenyérrel felér. Valaki félbarnát, vagy rozskenyeret eszik, már tett valamit az egészségéért.
Nincs komment hű de finom lehet :)
Amit még megkap az ember, drága. Szerintem az egészség az a drága, mert mikor már gyógyszer+ étkezés kemény diéta így már tényleg az, ha meg nincs egészség még drágább.
Hú már átmentem a szakmámba, de mi is megszegtük, a szervezet viszont jelzi nem árt vigyázni.
Elgondolkodtató mikor társaságban, vagy a piacon beszélgetünk akkor minden második ember, vagy szív és érrendszeri beteg, cukor beteg, vagy gyomor bélrendszeri betegségben szenved.
Furcsa egy konyha oldalon le írni ezeket, de aki még választhat az be iktathat néha egy kis paleolit étkezést, és amúgy is fokozatosan átállni könnyebb.

Ancika kíváncsian várom receptjeid. Nem is valljuk be sokunknak változtatni kellene. Néha egy kis bűnözés megengedett, valaki nagyon nagyon nem bírná.
Látok ételek fotóit, ugyanúgy lehet szépet, alkotni ami rá veszi az embert , mégis kipróbálom.
Képes recepteket nem lehet hozni sehonnan, kivétel egy személy így nehezebb, meg szerettetni az embereket az egészséges étkezéssel.
Még egyszer köszönöm, és volt szerencsém látni a sütéseidet, de nem akartalak zaklatni, gyere mutasd meg te már milyen jól csinálod.
Szép hétvégét kívánok.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 5 éve

Marcsika, nagyon örülök, hogy kezdeményeztél egy ilyen témát is. Köszönjük a diétás recepteket!

Mostanában én is minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy száműzzem a táplálkozásomból a finom lisztet és a kristálycukrot. Ugyanis ezek mind-mind betegséget okoznak, illetve fokozzák a már meglévő problémáinkat (magas vérnyomás, koleszterinszínt emelkedés, gyomorsav) egy bizonyos kor után.
Biztosan észrevettétek, az utóbbi időben nem rakok fel annyi hagyományos receptet, mint régebben.
Vannak nekem is diétás receptjeim, ha van rá igény, nagyon szívesen teszek fel ide is. Azok ugyan nem teljesen paleos receptek, mert teljes kiőrlésű lisztet tartalmaznak. Azt pedig a paleos diéta nem engedi meg. Lényeg, hogy magamnak csak rostos (teljes kiőrlésű) lisztből készítek sütiket, melyeknek az édesítését az Eritritol nevű xukorral oldom meg.

Finom lisztből készült kenyeret 2012 november 8 óta nem ettem, sütök magamnak többféle rostos lisztből, egy 30 dkg-osat és az nekem egy hétig elég.

Családtagjaimnak még a hagyományos sütiket sütöm, ők nem nagyon eszik meg a teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokat. Ilyenkor természetesen picit elcsábulok én is, mert csak megkóstolom, de ettől még nem dől össze a világ.
Az olajat, margarint is kiiktattam az étrendemből, csak kókuszzsírt és ghí (tisztított, kisütött) vajat használok főzéshez és a süteményekbe is, ha kell.

A salátaféleségeket előnyben részesítem különböző magvakkal megszórva, arra viszont hidegen sajtolt extra szűz olíva olajat öntök.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Zserbó liszt nélkül


Hozzávalók:

20 dkg aszalt szilva kimagozva
5 dkg mazsola
10 dkg kókuszreszelék
40 dkg darált dió
3 ek méz
1-2 ek lekvár (édesítőszerrel készült)
1 kk fahéj.

A mázhoz:

10 dkg cukormentes étcsokoládé,
5 dkg vaj.


Elkészítés:

A magozott aszalt szilvát, a mazsolát és a kókuszreszeléket aprítógépbe tesszük addig aprítjuk, amíg egynemű nem lesz a gyümölcs. Vigyázzunk le ne égjen az aprító, pihentessük néha.
Össze öntjük egy tálba az aszalt szilvás masszát, a diót, a mézet, a lekvárt és a fahéjat, kézzel dolgozzuk össze, és nyomkodjuk egy kisebbformába.
A süti tetejére gőz felett olvasszuk fel a vajat és a kockára tördelt csokit, öntsük rá a diós sütire, és a hűtőben hagyjuk megdermedni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Almás piskóta liszt nélkül.

Hozzávalók:

4 db tojás
1 ek édesítőszer
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 db alma

Kis adag Kb 2 főre

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját alaposan kikeverjük az édesítővel és a kakaóporral.
Majd a kettőt egybeöntjük, és óvatosan kikeverjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, az aljára tesszük az almát, és leöntjük a masszával.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Meggyes-mákos sütemény

25 dkg darált mák
1 kk. szódabikarbóna
fél tk. őrölt fahéj
fél kk. vanília aroma, vagy cukor.
8-10 dkg xilit
5 tojás
20 dkg mirelit meggy

1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mákot összeverjük a szódabikarbónával, a fahéjjal, a vanília cukorral és a xilittel. Hozzáadjuk a tojásokat is, és összekeverjük.
A masszát egy kiolajozott, kb. 25×30 cm-es sütőformába simítjuk.
A meggyel megszórjuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kockákra vágva kínáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Céklás fasírt

Az eredeti ötlet egy vegetáriánus szakácskönyvből származik, ezt hús hozzáadásával és egyéb változtatásokkal lett paleósítva. Ez az étel több cékla szkeptikust győzött meg, sőt, egy bizonyos esetben a paleóra való átállás kulcsa lett…



20 dkg cékla, hámozva, főzve, reszelve
2 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
5 dkg finomra reszelt sajt
10 dkg darált hús (lehet sertés-marha vegyesen)
1 tojás
2 ek. apróra vágott kapor
2 ek. apróra vágott petrezselyem
só, bors
5 dkg őrölt mandula

zsír a sütéshez


A reszelt céklát alaposan összekeverjük az újhagymával, a sajttal, a darált hússal, a tojással, a zöld fűszerekkel, sóval, borssal és a mandulával. Ezután kb. 12 darabra osztjuk a masszát, és kis kerek fasírtokat formázunk belőle. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és a fasírtok mindkét oldalát lassú tűzön szép pirosra sütjük.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu