Sütés főzés: Piskóta, bejgli, linzer, muffin, sós, kelt tészták alapreceptjei. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Piskóta, bejgli, linzer, muffin, sós, kelt tészták alapreceptjei.

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

Kérlek írd ide Te hogyan készíted a fent lévő alap tésztákat. Ahány tortaremeket készítő, annyi alap recept. A többiről nem is beszélve. Így a Ti dolgotok is könnyebb lesz mert csak egyszer írjátok le, Mónikával meg bemásoljuk a saját recepted a feltöltött képed alá vagy éppen te.
Így teljes recept kerül a kép alá.
Nem mindenki van képben attól ha csak azt írjuk 6 tojásos piskóta. Segítsük egymást főleg azoknak jó akik most sütnek először.
Köszönöm először is a segítségeteket.

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jön a Húsvét sokan sokféle süteménnyel lepitek meg a családotokat, vendégeiteket.
Két éve elkezdtük ezt a fórumot, szeretném többen leírnátok az alap receptet Pl. piskóta, kelt kalács, linzer, pogácsa, és még sorolhatnám. A tészták alapreceptjeit várom azoktól is akik nem teszik fel képeiket de írásos receptjeiket megosztanák.
Köszönöm azoknak akik megteszik.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Piskótám:
5 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
2 ek olaj.

Elkészítés:
Az 5 egész tojást a cukorral elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
Lisztet én 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem végül az olajat is. Sütőpapírozott nagy tepsibe öntjük tekercsnek vagy egy 24 centis kerek formába.Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm meg.

Én így készítem a piskótát.

Válasz

Kócsné Ilona üzente 14 éve

Én is így szoktam és mindég sikerül.Csak nem sokáig tart mert az unokák nagyon édes szájúak hála Istennek.

Válasz

Szanto Khell Melinda üzente 14 éve

Sziasztok Én a nagymamam piskotaját szoktam sütni és mindig be vált 6 tojássárgát 3odkg cukorral 1,5dcl ásványvizzel egy csomag sütüporral habosra kavarom utánna hozzá adom a 3o dkg lisztett es a 6 tojás habját.Sütöpapirral ki bélelem a tepsit és bele öntöm2o-25 percig sütöm.Vasárnap sütem és tettem 3evökanal olajjat igy nem lett száraz és cukrozott meggyet raktam ra. A csaladom mind meg ette.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Kósa Ica piskóta receptje:

Piskóta:
8 db tojás
160 g kristálycukor
200 g liszt
1 csipet só
Kivajazunk lisztezünk egy 22 cm átmérőjű torta karikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül.
A tojás fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot most óvatosan addig verjük amíg szép fényes lesz. Bele engedjük egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal vigyázva össze keverjük, majd kis adagonként szintén hozzáadjuk a lisztet is.
Bele öntjük a kivajazott torta formába és kb 35-40 perc alatt megsütjük.( akkor jó ha a torta tetejét megfogva azt szilárdnak érezzük) Ha kisült a tetejét meg lisztezzük, és a tetejére fordítva hagyjuk kihűlni. ( azért lisztezzük hogy ne ragadjon le!) Ha kihűlt éles késsel körbe vágjuk a karikát kivesszük a formából majd ketté vágjuk.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Kovács Zoltánné Judit piskóta receptje:

8 tojást ,32 dkg cukorral habosra keverem és hozzáadok 1 cs.sütőport valamint 24 dkg lisztet elkeverem és sütöm.Minden tortát ezzel a piskótával készítem és ezt nem lehet elrontani.Ha kell bele dió,vagy kakaó akkor is ez a mennyiség és nem esik össze a tészta akkor sem.

Válasz

Soós Jánosné üzente 14 éve

Piskóta recept:24cm torta formához 20 szeletes torta
-10db tojás
-10ek k cukor
-10ek liszt
-félc cs sütőpor
Elkészítése:
Tojásokat ketté választjuk (úgy hogy a fehérjét magas falú tálba tesszük)
Veszünk elő egy másik tálat is ebbe kimérjük a lisztet és ehez keverjük hozzá a sütőport.Elkezdjük felverni a tojás fehérjét előbb lassú majd magasabb fokozaton mikor fehéredik ki a fehérje elkezdjük hozzáadni a cukrot. Amikor felverődött hozzáadjuk a sárgáját egyenként.(lassú fokozaton legyen a gép).
Ha kész letesszük a gépet és egy széles fakanállal belülrőől kifelé mozdulatokkal hozzáadjuk apránként a lisztet.Ha kész ki vajazott lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük.(hagyoományos sütőben előbb magas lángon majd lassabban)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagy Enikő ( Eni ) piskóta receptje:Tökéletes piskóta


Ezt a piskótát nagyon szeretem sütni mert nem esik össze , nagyon szépen felnő, el lehet vágni 3 -ba.

A recept:

- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 4 ev. k víz
- 2 tasak pudingpor (amilyen piskótát szeretnénk)
- 1 tasak sütőpor
Előre melegítjük a sütőt. A torta forma aljába sütőpappírt vágunk (az oldalára nem szoktam) A lisztet, sütőport , pudingport összeszitáljuk , a cukrot ledaráljuk ( vagy használhatunk üzleti porcukrot) Ketté választjuk a tojásokat a fehérjét elkezdjük verni egy csipet sóval s ha mar kemény adagoljuk hozza apránként a porcukrot felváltva a vízzel, ha jó kemény a hab hozzákeverjük(óvatosan)a tojássárgáját és a pudingos lisztet . Szitálni szoktam a tojáshabra és óvatosan egy keverő lapáttal hogy ne törjön össze a hab. Beletöltjük a tortaformába és be a sütőbe ,eleinte kicsit nagyobb lángon amíg jól felnő a vége felé lassú tűznél sütjük, hogy inkább csak száradjon Kb. 35 - 40 perc.
Ezt az adagot megduplázhatjuk ha nagy tepsivel szeretnénk sütni .
Mielőtt betölteném krémmel a piskótát megszoktam öntözni egy kicsit valamilyen édes szirupos vízzel (mondjuk egy narancs leve ,cukor ,víz) hogy ne legyen száraz a széle .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hegedűs Marianna vizes piskóta receptje.

4 tojás
25 dkg porcukor
8 kanál víz 1 késhegynyi szódab..
20 dkg liszt

a tojás fehérjét a 4 kanál vízzel 5 dkg cukorral keményre verem a többi hozzávalót összekeverem és a végén óvatosan összeforgatom.
Tanácsom ha 3 felé akarjátok vágni, 6 a tojás és mindennek még egyszer a fele
ha egy lapot 2 a tojás és az alapnak a fele
mikor megsült meg kell lisztezni és még melegen fejre ejteni pár percre így szép lesz a teteje.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Marcsi ez egy nagyon jó ötlet és remélem a tagok ki is fogják használni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu