Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
Kérlek írd ide Te hogyan készíted a fent lévő alap tésztákat. Ahány tortaremeket készítő, annyi alap recept. A többiről nem is beszélve. Így a Ti dolgotok is könnyebb lesz mert csak egyszer írjátok le, Mónikával meg bemásoljuk a saját recepted a feltöltött képed alá vagy éppen te.
Így teljes recept kerül a kép alá.
Nem mindenki van képben attól ha csak azt írjuk 6 tojásos piskóta. Segítsük egymást főleg azoknak jó akik most sütnek először.
Köszönöm először is a segítségeteket.
Hozzászólások eddig: 10
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Jön a Húsvét sokan sokféle süteménnyel lepitek meg a családotokat, vendégeiteket.
Két éve elkezdtük ezt a fórumot, szeretném többen leírnátok az alap receptet Pl. piskóta, kelt kalács, linzer, pogácsa, és még sorolhatnám. A tészták alapreceptjeit várom azoktól is akik nem teszik fel képeiket de írásos receptjeiket megosztanák.
Köszönöm azoknak akik megteszik.
Barna Pap Mónika üzente 14 éve
Piskótám:
5 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
2 ek olaj.
Elkészítés:
Az 5 egész tojást a cukorral elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
Lisztet én 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem végül az olajat is. Sütőpapírozott nagy tepsibe öntjük tekercsnek vagy egy 24 centis kerek formába.Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm meg.
Én így készítem a piskótát.
Kócsné Ilona üzente 14 éve
Szanto Khell Melinda üzente 14 éve
Sziasztok Én a nagymamam piskotaját szoktam sütni és mindig be vált 6 tojássárgát 3odkg cukorral 1,5dcl ásványvizzel egy csomag sütüporral habosra kavarom utánna hozzá adom a 3o dkg lisztett es a 6 tojás habját.Sütöpapirral ki bélelem a tepsit és bele öntöm2o-25 percig sütöm.Vasárnap sütem és tettem 3evökanal olajjat igy nem lett száraz és cukrozott meggyet raktam ra. A csaladom mind meg ette.
Barna Pap Mónika üzente 14 éve
Kósa Ica piskóta receptje:
Piskóta:
8 db tojás
160 g kristálycukor
200 g liszt
1 csipet só
Kivajazunk lisztezünk egy 22 cm átmérőjű torta karikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül.
A tojás fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot most óvatosan addig verjük amíg szép fényes lesz. Bele engedjük egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal vigyázva össze keverjük, majd kis adagonként szintén hozzáadjuk a lisztet is.
Bele öntjük a kivajazott torta formába és kb 35-40 perc alatt megsütjük.( akkor jó ha a torta tetejét megfogva azt szilárdnak érezzük) Ha kisült a tetejét meg lisztezzük, és a tetejére fordítva hagyjuk kihűlni. ( azért lisztezzük hogy ne ragadjon le!) Ha kihűlt éles késsel körbe vágjuk a karikát kivesszük a formából majd ketté vágjuk.
Barna Pap Mónika üzente 14 éve
Kovács Zoltánné Judit piskóta receptje:
8 tojást ,32 dkg cukorral habosra keverem és hozzáadok 1 cs.sütőport valamint 24 dkg lisztet elkeverem és sütöm.Minden tortát ezzel a piskótával készítem és ezt nem lehet elrontani.Ha kell bele dió,vagy kakaó akkor is ez a mennyiség és nem esik össze a tészta akkor sem.
Soós Jánosné üzente 14 éve
Piskóta recept:24cm torta formához 20 szeletes torta
-10db tojás
-10ek k cukor
-10ek liszt
-félc cs sütőpor
Elkészítése:
Tojásokat ketté választjuk (úgy hogy a fehérjét magas falú tálba tesszük)
Veszünk elő egy másik tálat is ebbe kimérjük a lisztet és ehez keverjük hozzá a sütőport.Elkezdjük felverni a tojás fehérjét előbb lassú majd magasabb fokozaton mikor fehéredik ki a fehérje elkezdjük hozzáadni a cukrot. Amikor felverődött hozzáadjuk a sárgáját egyenként.(lassú fokozaton legyen a gép).
Ha kész letesszük a gépet és egy széles fakanállal belülrőől kifelé mozdulatokkal hozzáadjuk apránként a lisztet.Ha kész ki vajazott lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük.(hagyoományos sütőben előbb magas lángon majd lassabban)
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Nagy Enikő ( Eni ) piskóta receptje:Tökéletes piskóta
Ezt a piskótát nagyon szeretem sütni mert nem esik össze , nagyon szépen felnő, el lehet vágni 3 -ba.
A recept:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 4 ev. k víz
- 2 tasak pudingpor (amilyen piskótát szeretnénk)
- 1 tasak sütőpor
Előre melegítjük a sütőt. A torta forma aljába sütőpappírt vágunk (az oldalára nem szoktam) A lisztet, sütőport , pudingport összeszitáljuk , a cukrot ledaráljuk ( vagy használhatunk üzleti porcukrot) Ketté választjuk a tojásokat a fehérjét elkezdjük verni egy csipet sóval s ha mar kemény adagoljuk hozza apránként a porcukrot felváltva a vízzel, ha jó kemény a hab hozzákeverjük(óvatosan)a tojássárgáját és a pudingos lisztet . Szitálni szoktam a tojáshabra és óvatosan egy keverő lapáttal hogy ne törjön össze a hab. Beletöltjük a tortaformába és be a sütőbe ,eleinte kicsit nagyobb lángon amíg jól felnő a vége felé lassú tűznél sütjük, hogy inkább csak száradjon Kb. 35 - 40 perc.
Ezt az adagot megduplázhatjuk ha nagy tepsivel szeretnénk sütni .
Mielőtt betölteném krémmel a piskótát megszoktam öntözni egy kicsit valamilyen édes szirupos vízzel (mondjuk egy narancs leve ,cukor ,víz) hogy ne legyen száraz a széle .
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Hegedűs Marianna vizes piskóta receptje.
4 tojás
25 dkg porcukor
8 kanál víz 1 késhegynyi szódab..
20 dkg liszt
a tojás fehérjét a 4 kanál vízzel 5 dkg cukorral keményre verem a többi hozzávalót összekeverem és a végén óvatosan összeforgatom.
Tanácsom ha 3 felé akarjátok vágni, 6 a tojás és mindennek még egyszer a fele
ha egy lapot 2 a tojás és az alapnak a fele
mikor megsült meg kell lisztezni és még melegen fejre ejteni pár percre így szép lesz a teteje.
Barna Pap Mónika üzente 14 éve
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás