Sütés főzés: Ünnepi sütés-főzés (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ünnepi sütés-főzés

Ezt a témát Barna Pap Mónika indította 8 éve

Hamarosan itt vannak az ünnepek,ki milyen menüt,süteményt tervez?

Hozzászólások eddig: 17

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

vegh gaborne üzente 5 éve

Linzertorta gazdagon

Az áprilisi Vidék Íze címlapján azért szebben mutatott ez a torta. Egy kicsit túlsült a teteje, de az uram meggyőzött, hogy mindenképp rakjam fel, mert nagyon ízlett neki. Mondjuk nekem is, s mert a recept nagyon jó, köszönet jár érte Forgács Antalnénak.:-) Legközelebb azért a tetejét letakarom.

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,
20 dkg vaj, vagy margarin,
10 dkg cukor,
2 tojás,
fél evőkanál citromlé,

+nálam egy citrom héja lereszelve,



5 evőkanál tej (szerintem 3 ek. tejföl is jó hozzá),
csipet só,
1 csomag sütőpor,

A töltelék hozzávalói:
2 üveg magozott meggybefőtt,
75 dkg túró, (Bakonyi),
2 tojás,
fél dl rum (elhagyható),
10 dkg mazsola( elhagyható),
10 dkg porcukor (nálam 15),
1 vaníliás cukor,
1-2 ek. citromlé,
1 citrom lereszelt héja,
4-5 evőkanál meggy levár,

vaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez







Először; ha szeretnénk hozzá mazsolát, beáztatjuk a rumba. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd fél óráig pihentetjük. (Hűtőben) Közben a meggyet lecsöpögtetjük. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával cukrokkal, citrom levével, lereszelt héjával, s aki szereti a rumba áztatott mazsolával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is óvatosan a túrókrémhez keverjük. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, s visszatesszük a hűtőbe. A kapcsos tortaformánkat kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, s a a következő cipót kerekre nyújtva, beletesszük. Megszórjuk a meggyel. Rakhatunk a meggy alá kis zsemlemorzsát. Rárakjuk a maradék, szintén kerekre nyújtott linzertésztát, majd erre rakjuk a túrótölteléket. Elővesszük a lekvárral töltött tészta rudat, szeletekre vágjuk, s kirakjuk vele a tortánk tetejét. Forró sütőbe tesszük, majd kis idő múlva takarékra állítjuk, és kb. 1 órát sütjük még a tortát. Ha megsült, kicsit hűtjük, levesszük a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, vaníliás- vagy porcukorral meghintve tálaljuk.


Nagyon finom.

Üdvözlök minden tagot, csak most csatlakoztam. Nagyon szeretek sütni és főzni.
A családom nagyon szereti ezt a sütit, ezért gondoltam felteszem. Majd még küldök recepteket, mert nagyon sok fajta van a könnyütől a nehézig.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Húsvéti briós

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
5 gramm só,
2 tojássárgája,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.

A húsvéti briós tulajdonképpen nagyon régi, hagyományos élesztős tészta, amelyhez az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd a finom húsvéti kalács valamennyi, a fentiekben felsorolt alkotóelemét hozzáadva jól összegyúrjuk.
Ezután a tésztát fél óráig olyan helyen pihentetjük, ahol a hőmérséklet nagyjából 25 Celsius-fokos.
A szépen megkelt tésztát 10 dekás darabokra osztjuk, egyenként rúd alakúra kisodorjuk, majd a két végét megfogva, egy laza, lengető mozdulattal összesodorjuk, és ügyességünktől függően úgy bújtatjuk át a végeket egymáson, hogy amikor kisült, minden briós közepén egy hímes tojás elhelyezésére elegendő hely maradjon.
Nagyon mutatós, gusztusos locsolóajándék.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Foszlós kalács, tojással:

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3,5 dl tej,
2 tojássárgája,
5 dkg porcukor,
8 dkg vaj,
1 mokkáskanál só,
6 kemény tojás,
1 tojássárgája a kenéshez.

A lisztet szitáljuk egy tálba, közepébe készítsünk egy mélyedést, öntsük bele az egy kiskanál cukorral elkevert 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztőt, keverjünk hozzá egy kis lisztet, annyit, hogy galuska sűrűségű kovászt kapjunk, szórjuk be liszttel, és letakarva kelesszük kétszeresére (kb. 25 perc lesz).
Ha megkelt a kovász, adjuk hozzá a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat és a sót, dolgozzuk jól össze, majd dagasszuk bele az olvasztott - de nem meleg - vajat, addig gyúrjuk, amíg szép hólyagos nem lesz. Tetejét szórjuk be liszttel, és letakarva langyos helyen kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, lisztezett deszkán gyúrjuk át és osszuk három részre, sodorjunk belőle hengereket, és fonjuk meg.
Egy tortaformát vajazzunk ki, tegyük bele a tésztát, takarjuk le és kelesszük addig, amíg a tészta el nem éri a forma peremét. A keskenyebbik végén szúrjuk ki a kemény tojásokat, olajozzuk be, és laposabb végükkel lefelé nyomkodjuk bele a tésztába.
A tésztát - és csak a tésztát - kenjük meg tojássárgával, és előmelegített sütőben erős tűzön (200°C) süssük 40-45 percig. Ha a teteje nagyon pirosodik, takarjuk le fóliával, akkor van kész, ha a beleszúrt tűre nem ragad ragacsos massza.
A kalácsot hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd tegyük rácsra, és takarjuk le ruhával.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Bácskai vőlegényfogó

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás,
tejföl, só.

A töltelékhez:

20 dkg sovány főtt sonka,
20 dkg túró,
5 dkg vaj,
só, a kenéshez tojás.

Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk.
Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk.
Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet sót hozzáadva jól összekeverjük.
A két tojásfehérjét habbá felverve adjuk hozzá.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kockákat vágunk belőle, a töltelékkel megtöltjük, és buktaformára összetekerjük.
Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük.
Melegen, hidegen is kitűnő, teához vagy borkorcsolyának is tálalható.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Húsvéti sonkás kenyér:

Hozzávalók:

80 dkg finomliszt,
3 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
4 dkg cukor,
40 dkg főtt, ledarált füstölt sonka,
3-4 dl tej kevés só.

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.
Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.
A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.
Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.
A tetejét időnként permetezzük meg vízzel. A sütés ideje 60 perc. Nagyon különleges, finom kenyérhez jutunk.
Felhasználhatjuk szendvicsként, vajjal, vajkrémmel, ízlés szerint zöldpaprikával ízesítve.
Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.
Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Mimóza tojássaláta

Hozzávalók:

6 kemény tojás,
4 közepes savanykás alma,
15 dkg trappista sajt,
2 csokor újhagyma,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl vagy kefir,
1 citrom leve, só, fehér bors,
tálaláshoz salátalevelek.

A hámozott almát reszeljük le durva reszelőn, locsoljuk meg citromlével.
Adjuk hozzá a lereszelt (szintén durva reszelőn) sajtot, a majonézt, a tejfölt, és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.
Félnapi hűtés után tálaljuk, hogy az ízei jól összeérjenek. (Ezt a salátát liba-vagy kacsasült mellé, vagy a húsvéti sonka társaságában tálaljuk).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Húsvéti vegyes saláta

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka,
8 kemény tojás,
20 csokor újhagyma,
10 csokor retek,
1 csokor petrezselyem,
salátalevek.

Az öntethez:

1 dl kefir,
1 evőkanál olaj,
mustár,
citromlé,
só,
bors.

A sonkát vágjuk kis kockákra, a tojást szeleteljük fel gerezdekre, adjuk hozzá a felkarikázott hagymát, retket és az apróra metélt petrezselymet is.
Készítsük el az öntetet, keverjük a feldarabolt hozzávalókhoz, és salátával bélelt tálba szedjük.
Díszítsük retek- és tojáskarikákkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Sonkás-tormás csirke

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell,
10 dkg főtt kötözött sonka vagy tarja,
5 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál ecetes torma,
1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt,
1 teáskanál Vegeta,
3 evőkanál, morzsolt csemegekukorica,
ízlés szerint törött fehér bors,
ízlés szerint só, cukor.

Elkészítése:

A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk.
A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyőben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk.
Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet.
Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk.
Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt ráöntjük a forrásban levő ételre.
Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük.
Sűrű mártás lesz alatta.
(Ha mégsem elég sűrű, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besűrűsödik.)
Szalmakrumpli és párolt sárgarépa illik hozzá vagy egyéb, ízlés szerinti körettel tálalható. Húsvétra való, igazi könnyű étel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Húsvéti lucskos káposzta

Hozzávalók:

80 dkg sertéslapocka,
1 kg fejes káposzta,
2 fej hagyma,
5 dkg liszt,
3 dl tejföl,
15 dkg császárszalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor, tárkony,
ecet, olaj, só

A húst sós vízben félpuhára főzzük. A káposztát 10-12 cikkre vágjuk és a húshoz adjuk. Tárkonnyal, kaporral és fokhagymával fűszerezzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, ecettel ízesítjük, és puhára pároljuk. A káposztát a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, felforraljuk. Tálra szedjük a káposztát, tetejére rendezzük a felszeletelt húst és a ropogósra sült szalonnát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ananászos sonka
4 személyre

Hozzávalók:
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka,
1 doboz ananászbefőtt,
2 dl tejszín,
1-1 evőkanál liszt és ecetes torma,
só, késhegynyi törött bors.

Előkészítés:

A kötözött sonkáról lebontom a köteléket és felszeletelem. Az ananászbefőttet leszűröm. A lisztet és a tejszínt simára keverem. A sonkaszeleteket tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé fektetem.

Elkészítése:

Serpenyőbe öntöm a lisztes tejszínt, hozzáöntök 1 dl ananászlevet, beleszórom a fűszereket, és kevergetve felforralom. Sűrűre főzöm, ezután hozzákeverem a tormát és beleteszem az ananászkockákat, de már nem forralom, csak jól összekeverem. A tepsibe rakott sonkaszeletekre egyenletesen felkenem a mártást, és a tepsit az előmelegített forró sütőbe teszem annyi időre, amíg színesedni nem kezd a teteje.
50 perc

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu