Sütés főzés: Vegetáriánus receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vegetáriánus receptek

Ezt a témát Barna Pap Mónika indította 9 éve

Kedves tagok!Ide várok vegetáriánus recepteket.Segítsünk egymásnak.

Hozzászólások eddig: 51

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Diós makaróni:

Hozzávalók:
40 dkg makaróni tészta
10 dkg parmezán
15 dkg dió
1 dl olívaolaj
10 dkg vaj
fokhagyma

bors.

A besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
½ liter tej.

Elkészítés:
Serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amíg az olaj melegszik, besamel mártást készítünk. Vajat hevítünk, lisztet pirítunk benne, majd felöntjük forró tejjel. Sózzuk, borsozzuk.

A tésztát sós, olajos lobogó vízben kifőzzük.

A felhevült olívaolajba szórjuk a darált diót. Kissé megpörköljük, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát. Hozzákeverjük a besamelt.

Tálaláskor a megfőtt tésztára öntjük a mártást, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, és megszórjuk parmezán sajttal. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk.


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Currys mozzarella melegen paradicsomos salátával:

Hozzávalók:
50 dkg vizes mozzarella
20 dkg zsemlemorzsa
50 dkg koktélparadicsom
20 dkg lilahagyma
6 dkg fokhagyma
½ fej ruccola
balzsamecet
olívaolaj
bazsalikom
currypor

bors.

Elkészítés:
A lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk, és forró olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, és a félbevágott koktélparadicsomokat. Meglocsoljuk balzsamecettel, még egyszer átkeverjük, majd levesszük a tűzről.

A zsemlemorzsát összekeverjük a curryporral. A mozzarellát felszeleteljük, megforgatjuk a fűszeres zsemlemorzsában, és forró olajon pár pillanat alatt átsütjük.

A grillezett mozzarellát és a paradicsomos ragut ruccola salátán tálaljuk.


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Csokoládés tiramisu:

Hozzávalók:
6 egyforma üvegpohár,
1 dl erős langyos kávé,
3 tojás,
70 gr cukor,
300 gr mascarpone,
2 kanál amaretto vagy marsala,
20 savoiardi babapiskóta,
2 kanál kakaópor,
200 gr jó minőségű bevonócsokoládé.

Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjét verjük habbá.

A sárgákat keverjük ki a cukorral és a mascarponéval.

A két anyagok keverjük egybe.

A likőrt öntsük a kávéba, mártogassuk bele a piskótát és tegyük a poharak aljára. Kanalazzunk rá a krémből, majd csorgassunk rá a megolvasztott csokoládéból, ismételjük mag a krémmel és a csokival. A tetejére krém kerüljön, amit kakaóporral hintsünk meg. Hűtőben tartsuk 4-5 órán át.


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Ananászos sushi:

Hozzávalók:
300g sushi rizs,
100g porcukor,
200ml kókusztej,
400ml víz,
500g hámozott, magozott friss ananász.

Elkészítés:
A sushi rizst, a kókusztejet és a vized tedd egy edénybe. Forrald fel, majd vedd alacsonyra és főzd 30 percig, vagy amíg a rizs felszívja a folyadékot. A rizst tedd bele egy lapos edénybe, és két centi vastagságban egyengesd el. Hagyd kihűlni. Takard le fóliával, és pihentesd 2 órát. Ha kihűlt vágj ujjnyi darabokra, kb 3x8 centire. Vágd az ananászt azonos méretűre és tedd a tetejére.

A RECEPTEKÉRT KÖSZÖNET WANG QIANG-NAK ÉS A LANZHOU ÉTTEREMNEK.


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Ananász tatár gránátalma öntettel:

Hozzávalók:
4 db ananász,
3 dl grenadin,
1 db gránátalma,
2 dkg keményítő
1 csokor citromfű,
1 db lime,
15 dkg cukor,
10 dkg vaj,
3 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
rózsabors.

Elkészítés:
Az ananászokat „megskalpoljuk” úgy, hogy a leveléhez eső rész körülbelül a gyümölcs 1/3-a legyen. Kivájjuk a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a héja ne sérüljön, így az ananász héja lesz a kehely, amiben tálalhatunk. Az ananász húsát felkockázzuk.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, amíg kezd barnás színt kapni. Ekkor hozzáadjuk az ananászdarabokat, a cukrot és a zúzott rózsaborsot. Addig pirítjuk, míg a leve szinte teljesen elpárolog.

Az ananász „tetejét” a zöld levelekkel lefelé tányérra állítjuk, figyelve arra, hogy stabilan álljon a levelein. Belekanalazzuk a párolt gyümölcshúst, majd hűstőbe tesszük.

A grenadint vízzel felhígítva felforraljuk, cukorral vagy mézzel édesítjük, és belereszeljük egy lime héját. Hozzáadjuk a lime levét is, és a mártást keményítővel besűrítjük.

A hideg ananászt meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk gránátalmamaggal, és tejszínhabbal tálaljuk.


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Burgonyás karfiol (Aloo gobi ):

Hozzávalók:
3 ek olaj,
½ tk fekete mustármag,
200 g kockákra vágott burgonya,
½ fej szeletelt hagyma
¼ tk őrölt kurkuma,
1 tk őrölt római kömény,
1 tk őrölt koriander,
1 ½ tk garam masala,
4 érett, felaprított paradicsom,
1 nagy karfiol, rózsára szedve,
2 cm hosszú gyömbér,
1 tk cukor,
125 ml víz.

A garam masala fűszerkeverék a következőkből áll:
8 kardamomhüvelyből, 2 indiai babérlevélből, 1 tk szemesborsból, 2 tk római köményből, 2 tk koriandermagból, 5 cm hosszú fahéjrúdból, 1 tk szegfűszegből. A kardamomhüvelyből kivesszük a magokat és a többi fűszerrel együtt egy mozsárban finom porrá őröljük.

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben alacsony lángon hevítünk olajat. Dobjuk bele a mustármagot, fedjük, és várjuk meg, míg pattogni kezd. Tegyük hozzá a hagymát és a burgonyát, melyeket pirítsunk meg. Ezután adjuk hozzá a kurkumát, római köményt, koriandermagot és a garam masalát, majd pirítsuk tovább pár másodpercig. Forgassuk bele a paradicsomot, és az egészet jól keverjük össze. Tegyük hozzá a karfiolrózsákat, keverjük meg ismét, majd tegyük hozzá a gyömbért, cukrot, és a vizet. Vegyük feljebb a lángot közepesre és forraljuk fel. Ezután kis lángon főzzük tovább kb. 15 percig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ízlés szerint sózhatjuk is.


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Indiai krumplis fasírt (Aloo tikki):


Hozzávalók:
500 g darabokra vágott burgonya,
150 g friss zöldborsó,
4 ek olaj
2 finomra vágott zöld chilipaprika,
½ finomra vágott vöröshagyma,
2 cm reszelt gyömbér,
1 tk őrölt kurkuma,
1 tk őrölt római kömény,
1 tk őrölt koriander,
½ tk garam masala,
2 ek csicseriborsóliszt,
1 ek citromlé.

A garam masala fűszerkeverék a következőkből áll:
8 kardamomhüvelyből, 2 indiai babérlevélből, 1 tk szemesborsból, 2 tk római köményből, 2 tk koriandermagból, 5 cm hosszú fahéjrúdból, 1 tk szegfűszegből. A kardamomhüvelyből kivesszük a magokat és a többi fűszerrel együtt egy mozsárban finom porrá őröljük.

Elkészítés:
A burgonyát lobogó forró vízben 15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le. A borsót lobogó forró vízben 4 perc alatt főzzük puhára, és szűrjük le. A krumplit egy nagy tálban törjük össze, és adjuk hozzá a zöldborsót. Egy kis serpenyőben kb. 1 percig pirítsuk olajon a chilipaprikát, a hagymát, a gyömbért. Ezután a fűszereket adjuk a krumplihoz, majd öntsük hozzá a lisztet, és az egészet jól keverjük össze. Sózzuk meg, és öntsük rá a citromlevet. A masszából formázzunk golflabda-nagyságú folyókat és lapítsuk őket fasírt-szerűvé. Hevítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben, és süssük benne a krumplifasírtokat aranybarnára. Vigyázzunk, 3-4 db-nál sosem süssünk többet egyszerre, mert összetörik!


A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Krémleves zöldfűszerekkel:

Hozzávalók:
1 liter forró víz,
1 fej saláta,
3 szép krumpli,
100 g mélyhűtött sóska,
3 evőkanál metélőhagyma,
4 evőkanál turbolya,
2 evőkanál tárkony,
2 evőkanál petrezselyem,
75 gramm vaj,
3 evőkanál tejszín,
só, őrölt bors.


Elkészítés:
A csíkokra vágott fejes salátát a vajon 5 percig pároljuk az összes többi zöldfélével együtt, majd hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit.
Megkeverjük, hozzáöntjük a forró vizet, és 25 percig főzzük fedő alatt, majd az egészet leturmixoljuk vagy áttörjük.
Újra felmelegítjük, fűszerezzük, ha szükséges és hozzáadjuk a tejszínt.
Forrón tálaljuk.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Zöldbabos szuflé:

Hozzávalók:
4 tojás,
32 dkg túró,
10 dkg ementáli sajt,
50 dkg zöldbab,
1 gyöngyhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
petrezselyem,
muskotály,
pirospaprika
bors, só,
citromlé.


Elkészítés:
A friss zöldbabbal dolgozzunk, kuktában 5 percig főzzük. Mixeljük össze a tojássárgát, a túrót, a jól lecsöpögtetett és átpasszírozott zöldbabot, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a paprikát, a muskotályt és a borsot. A tojásfehérjét verjük habbá a citromlével és a sóval. Finoman keverjük össze mindent és öntsük kivajazott felfújt-formába. 25 percig süssük, 5-ös fokozaton. Azonnal tálaljuk.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Rumba veszett kenyér:

Hozzávalók:
8 szelet kenyér,
2 tojás, 25 cl tej,
25 g őrölt mandula,
3 evőkanál rum,
100 g porcukor,
50 g vaj.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásokat a tejjel, a cukor felével, a mandulával és a rummal.
Mártsuk a kenyerek mindkét oldalát a keverékbe.
Egy teflon serpenyőben süssük meg a kenyerek mindkét oldalát.
Tegyük a kenyérszeleteket tányérra és szórjuk meg porcukorral. Díszítsük hámozott, szeletelt mandulával. Tálaljuk melegen.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu