Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Idén korán megjött a nyár, és ilyen melegben bizony kevésbé kívánod a nehéz, forró ételeket, tápanyagokra viszont nagy szükséged van. Egy saláta lehet éppoly laktató, mint bármi más, csak fantázia kell hozzá. Az alapanyagokkal bánj lazán és bátran: ne hagyd, hogy behatároljanak a hagyományok.
Kombinálj zöldséget gyümölccsel, zöld fűszereket olajos magvakkal és sajtokat tésztákkal! Így nem csak azt éred el, hogy a változatosságuknak köszönhetően, gyakrabban eszel majd salátát, hanem még jól is laksz velük.
Most következő receptjeink bátor ízvilágba kalauzolnak el, ám elkészítésük pofonegyszerű, gyors, és a salátákhoz használt alapanyagok nagyon egészségesek.
Paradicsomos spagettisaláta
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése: főzd a spagettit lobogó sós vízben éppen csak puhára. Közben egy üvegtál aljára vagdosd félbe a koktélparadicsomokat. Forgasd össze a kész tésztával, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe. Amíg hűl, keverd el az apróra vágott bazsalikomot és az áttört fokhagymát a joghurttal, majd sózd és borsozd az öntetet. Ezzel öntsd nyakon a tésztát és tálald frissen reszelt parmezánnal.
Epres csirkesaláta
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése: az epreket szabadítsd meg a száraitól és mosd meg hideg, folyó víz alatt. Vágd negyedeire és tedd egy szép nagy üvegtál aljára. Mosd meg jó alaposan a jégsalátát és vágd apró darabokra. Add az eperhez, majd a megfőzött vagy grillezett csirkemellet tépkedd szálakra, és tedd a salátára. Szórd meg az egészet a földimogyoróval, majd locsold meg a balzsamecettel. Több fűszert nem igényel, hiszen a gyümölcs és a csirke találkozása már így is vad ízeket teremt. Óvatosan forgasd össze a salátát és tálald hidegen.
Waldorf saláta
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése: az almát és a zellert pucold meg, majd reszeld le mindkettőt vékony csíkokra. A diót daráld le vagy törd apró darabokra, és forgasd a salátához. Az öntethez keverd el a tejfölt a majonézzel és a borssal, majd öntsd a salátára. Hűtsd le jó alaposan!
Színes újkrumpli saláta
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése: a krumpliról kapargasd le a héját, majd hideg sós vízben tedd fel főzni, és éppen csak addig főzd, míg puha nem lesz. Addig keverd össze az öntetet az olíva olajból, az ecetből, a mustárból, a mézből, a sóból és a borsból. A zöld saláta szebb leveleit mosd meg és béleld ki velük a salátás tálat. A lila hagymát vágd vékony karikákra és tedd a tál aljába, sózd meg enyhén. Csíkozd rá a paprikákat. Ha a krumpli megfőtt, forgasd össze az öntettel, keverd el a salátával, és tedd pár órára a hűtőbe.
forrás: ötvenentúl.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!