Sütés főzés: A svédasztalról mindent!

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek készített összes ételt valamint italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan mindenki ízlése szerint válogat „kiszolgálja" magát. Cikkünkből mindent megtudhatsz a svédasztalról!

A svédasztalhoz nem feltétlenül szükséges a drága étkészletet elővenni, mert a buli utáni mosogatás rémálom! Hacsak nem mosogatógépben történik. Gusztusos papír tányérokat (papírtálcákat és alufólia tálkákat) lehet kapni, amelyek használat után eldobhatok. Aki ragaszkodik a hagyományos evőeszközhöz, használja, de kapható eldobható műanyag kés, villa kanál, kiskanál is. Feltétlenül legyen külön helye a használt edényeknek, például egy csinos papírkosárban.

Nyolc- tízszemélyes vendégség esetén az alábbi eszközök és edények szükségesek: az ételek számától függően többszöri tányér váltáshoz elegendő tányér (külön tányérok a sós, külön az édes ételeknek, külön a salátáknak), ugyanennyi kés, villa, kiskanál, tálalókanál vagy Lapát, húscsipesz, saláta-kiszedő, kávéscsészék alátéttel, mokkáskanállal. 18-20 pohár, a poharakba jelzőrudacskák (hogy senki ne tévessze el a saját poharát) két csomag szalvétán dárdácskák vagy fogvájó (a kis falatok felszúrásához), cukor-, só-, ecet-és olajtartó, valamint nagy kenyeres kosár konyharuhával bélelve, hogy a felszeleteli kenyér ne száradhasson ki. Számítani kell arra, hogy a vendégség végére az abrosz „viharvertté" válik, ezért csak olyat szabad felteríteni, amelyet nem sajnálunk, vagy amit utóbb magas hőfokon lehet kimosni. A legalkalmasabb a fehér vászonabrosz (nagyon jó egy fehér lepedő is}, vagy pedig a szalvétához hasonlóan eldobható, papírból készült asztalterítő.

A melegen fogyasztandó ételek melegen tartására sokféle eszköz kapható. Aki gyakran rendez bulit, annak érdemes beszereznie ilyet-jégakku tetején tálcán elhelyezve pedig hidegen tarthatók a hideg ételek, saláták. Az italokat (s érdemes előre az asztalra készíteni. Aki teheti, szerezzen be egy jeges vödrök, hogy megtelelő hőfokon kínálhassa az innivalót- Jő előre tanácsos gondoskodni elegendő jégről- (A vendégség előli néhány nappal folyamatosan kell jeget készíteni, ami azután a jégkockatartóból kitördelve, nejlonzacskókba téve a mélyhűtőben tárolható.) A kávét tanácsos előre lefőzni. Ha termoszban tároljuk, egész este kéznél van.

Fontos, hogy annyi kényelmes ülőhely legyen a helyiségben, ahány tagú a társaság. A dohányzók kedvéért tegyünk mindenhová hamutartót. Lássunk néhány tuti tanácsot amelyet jó ha tudsz ha vendégeid érkeznek!

 

Forrás:http://delina.hu

Címkék: gasztro svédasztal

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu