Sütés főzés: A világ legjobb piskótája

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

                        

Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csoki-

szósszal vagy gyümölcs-

mártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható. Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit sűrű csokoládészósszal tálaltak. Csak egy jó alapreceptre van szükségünk, és néhány alapvető szabályt kell betartanunk, hogy mi magunk is tökéletes piskótát süthessünk.
Ilyen alapszabály, hogy a tojásfehérjét igazán keményre kell verni, és aztán óvatosan, gyöngéden keverni a masszába, hogy a hab ne törjön össze. A másik fontos tudnivaló, hogy a sütőt nem nyitogatjuk, amíg a tészta sül…

                                                      Forrás: Nana

                                                                                                                              

pl: 6 tojás, 6 ek. cukor, 1 csom van.cukor, 6 pupozott ek.liszt, 1csom. sütőpor, 1 csipet só.

Keverd hadosra a tojások sárgáját a 1/3 rész cukorral és a vaniliás cukorral.Az átszitált lisztet keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot, amikor már szinte teljesen kifehéredett add hozzá a maradék cukrot és 1 csipet sót.A tojássárgá-jára szórd rá a liszt felét. tedd rá a tojásfe-hérjét, majd hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan keverd össze, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát egy sütőpapirral bélelt formába. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Sülés után lisztezd meg a tetejét, és borítsd ki a formából. A sütőpapirral felfelé hagy langyosra hűlni. Csak ezután vedd le róla a papirt, külömben beszakadhat a tészta.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Minek kell feltenni máshonnan levett sütemény fotót,ha nem írsz hozzá rceptet ? és ez nem az első, még te háborogsz valahol, azért nem írod a receptet,mert más jobban tudja,írja az. Ezek a képek nagyon gyanusak,régiek, mostanában nem szoktál sütni,? a kekszes ,az meg milyen kekszből van,? inkább olyan mint a piskóta, az is lehetne a neve a kép alapján, Elfújta a szél, vagyis egy másolt kép lehet,mi az értelme ezeknek a kép felrakásoknak,egyik másik olyan borzalmas minőségű,én, nem égetném magam ilyenekkel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ez egy piskóta alap recepthez jó tanácsok.
Ami fontos.

Válasz

Kiss Judith üzente 15 éve

Bocsi de én nem tudok receptet írni hozzá, mert ezt a Nana internetes oldaláról szedtem le.

Válasz

farkas mária üzente 15 éve

na de hol a receptje?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu