Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tepsit előkészítjük (kb. 15x25cm), sütőpapírral béleljük. A sütőt kb. 180 fokra melegítjük.
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, ráborítjuk a habot,
rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A
tésztát vékonyan elkenjük a tepsiben, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
2. A sütőből kivéve hideg felületre húzzuk, kb. 2-3 perc múlva
lisztezett deszkára fordítjuk, és lehúzzuk a papírt, majd kettévágjuk,
hogy két piskótalapot kapjunk.
3. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A cikkeket
további kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral, citromlével ízesített
forró vízben 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kicsit
kinyomkodjuk. Az almát pépesítjük, és összekeverjük az 5 dkg dióval.
4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a cukorral, majd belekeverjük a darált diót is.
5. Az egyik piskótalapot lapos tálra helyezzük, rákenjük a pépes
almás-diós tölteléket. Rátesszük a másik piskótalapot, és óvatosan
összenyomkodjuk, csak annyira, hogy a pépesített tölteléknél ne maradjon
rés. Ezt a lapot megkenjük a tejszínes-diós krémmel, és pihentetjük 10
percig. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal
díszítjük.
1. Ezt a receptet Almás-mogyorós piskótakockák néven találtam,
változtattam rajta. Mivel itt nem találtam ilyen néven receptet,
gondoltam, beírom a receptjeim közé, mert meg szeretném tartani :)
2. Az újságban a recept kicsit el volt szerintem írva, úgyhogy én most azt a verziót osztom meg veletek, amit én készítettem.
3. Ízlés szerint lehet tejszínhabbal is díszíteni a végén, nekem az már kicsit soknak tűnt.
4. Én legelső alkalommal nem pépesítettem, hanem szinte egészben hagytam
az almadarabkákat, így a két piskótalap evés közben könnyen kettévált,
ezért találtam ki a pépesítést.
A receptet és a fotót Shepherd küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!