Sütés főzés: Almás kenyérfelfújt

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás kenyérfelfújt

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás kenyérfelfújt

Hozzávalók:

6-8 szelet fehér kenyér (lehet kalács, briós stb. is),

6-7 dkg vaj,

12 dkg sűrű sárgabaracklekvár (lehet ribiszke, eper stb. is),

2 nagy alma (legjobb a golden),

2 narancs héja,

5 dkg mazsola,

3 nagy tojás,

1 tojássárgája,

1 csomag vaníliás cukor,

5 dkg cukor,

6,25 dl zsíros tej

A tetejére:

porcukor

Elkészítés:

A kenyérszeleteket miután héjukat levágtuk átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük mindegyiket. A maradék vajjal egy kb. 2 literes tűzálló tálat kikenünk, majd a kenyérszeletekkel belülről kibéleljük úgy, hogy a lekváros oldaluk befelé nézzen.
Az almákat meghámozzuk, elfelezzük, magházukat kimetsszük, húsukat közepesen vastag cikkekre (egy almát kb. 8 részre) vágjuk, a tálba szórjuk. A narancsokat gondosan meghámozzuk. Ügyeljünk arra, hogy vékony fehér bundája ne maradjon a héjon  a legkönnyebb burgonyahámozóval eltávolítani, majd vékony csíkokra vágjuk, és a mazsolával együtt az almára szórjuk. A tojásokat, a tojássárgáját, a kétféle cukrot meg az 1 deci tejet simára keverjük.
A többi tejet fölforraljuk. Egy keveset a tojásos masszába merünk, elkeverjük és a maradék tejhez öntjük. Kevergetve 3-4 perc alatt megforrósítjuk, ezalatt kissé besűrűsödik, de fölforralni már nem kell. Az almára öntjük – akkor jó, ha a kenyeret is ellepi – és 15 percig pihentetjük, ezalatt a kenyér a tejes keverék egy részét magába szívja. Utána a tűzálló tálat egy magas falú tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk köré, amennyi a tál feléig ér. Előmelegített sütőben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű nem ragacsos. Közvetlenül tálalás előtt porcukorral meghintjük. Ez a laktató édesség bármilyen főétel után kínálható.

 

Mindmegette

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu