Sütés főzés: Almás krémes/ ahogy én készítem/

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

1.5 kg almát lereszelek és meghintem fahéjjal.Mig a tésztát elkészítem addig az alma átveszi a fahéj kellemes ízét./ ha nagyon savanyú az alma szoktam egy pici cukrot tenni bele!/

 

Tészta hozzávalói:

 

8 tojás

3 ev.k  víz

6 ev.k. cukor

20 dkg liszt

1/2 cs. sütőpor

1 ev.k  kakaópor

 

Krémhez:

 

5 dl tej

2 van.puding

1 margarin

18dkg cukor

izlés szerint rum

 

A tojásokat szétválasztom , a fehérjét felverem. a sárgáját ki keverem a cukorral, bele a víz, majd a sütőporos liszt következik. A kikevert tésztához óvatossan a tojáshabot is hozzá keverjük, majd ezt a masszát megfelezzük, és az egyik felét kakaóval ízesítjük.

Alufóliával kibélelünk egy tepsit, az aljára símítjuk a levétől kinyomkodott almát, erre ráöntjük a fehér masszát, majd a kakaóst. Előmelegített sütőben sütjük!

Ha kihült kiborítjuk a tepsiből, és így az almás része lesz felöl. Miután eltávolítottuk a fóliát jöhet rá a krém, amit én egy kis rummal szoktam ízesíteni!

A tetejére csokoládét reszelek!

Ez a vejem kedvenc sütije, de a család minden tagja imádja!

Próbáljátok ki, csak ajánlani tudom, biztos siker!

 

A krém elkészítése:

A margarint kikeverni habosra a cukorral. A tejet megfőzni a pudingokkal, és ha kihült a kettőt összekeverni! Ja, és a rum!

Címkék: almás krémes

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igazad van Én piskótát sütöttem így nagyon régen.Tepsibe alufólia rá az alma,majd a piskóta,és tényleg leválik róla az alufólia.
Csak láttam a kérdést és feledésbe merült,hogy Én is sütöttem így.
Maradt az alufólia.

Válasz

Kiss Lászlóné üzente 14 éve

Ez a süti isteni finom! Már többször megsütöttem a családomnak. Én alufóliát használok és szórok rá zsemlemorzsát mielőtt az almaszeletekkel beborítom , de nem szokott lesülni.

Válasz

Smajdáné Kati üzente 14 éve

Marcsikám ! Én évek óta így csinálom, és nem ragad rá! Alufóliát /ezüst színű/ használok,így szépen átpárolódik az alma és nem folyik ki a leve,szépen le lehet húzni miután kiborítottad, igaz előtte kinyomkodom a létől.Bátran csináljátok így, nem lesz gond!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Átjavítottam a fóliát sütő fóliára nálam az a sütőpapírt jelenti.Boltban van olyan amire így is van írva.Egyébként a sütinél mindenki használja a megszokottat.Vajas lisztezett,zsírozott lisztes,vagy sütőpapír.
Akkor nem lesz baj,és nem emlegetjük a recept íróját,

Válasz

Smajdáné Kati üzente 14 éve

Juditkám, könnyen le jön a fólia ! Sütőpapírral még soha nem próbáltam!

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

ezt is kifogom próbálni. Szeretném tudni,hogy nem ragad rá nagyon az alufólia,vagy a sütőpapir is jó hozzá?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu