Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg eidami sajt (egészben),
2 alma,
2 tojássárgája;
a bundázáshoz:
2 evőkanál liszt,
2 tojás,
3 evőkanál zsemlemorzsa;
a sütéshez:
bő olaj;
a mártáshoz:
5 dl tej,
5 dkg vaj, 3
csapott evőkanál finomliszt,
só, fehér bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Vágd a sajtot félujjnyi szeletekre, és mindegyik szelet egyik oldalát kend be tojássárgájával. A megmosott almát csumázd ki és vágd vékony karikára. Két tojást verj fel. Egy-egy – tojásos felével összefordított – sajtszelet közé tegyél egy almakarikát, kicsit nyomd össze, hústűvel vagy fokpiszkálóval tűzd össze. Forgasd lisztbe, majd a felvert tojásba, végül forgasd meg a morzsában. Ezután forgasd ismét tojásba, majd morzsába és kis időre tedd a fagyasztóba (ha lehűl, sütésnél nem folyik ki a sajt). Bő, forró olajban süsd meg.
A mártáshoz a felhevített vajban melegítsd habzásig a lisztet, majd azonnal öntsd fel a forró tejjel, és folyamatos kevergetés mellett takaréklángon forrald fel. Sóval, borssal, ízlés szerint szerecsendióval fűszerezd. A sajtot a mártással és párolt rizzsel kínáld.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!