Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 24-26 cm-es tortaformához.
4 db nagy alma,
4 nagy sárgarépa,
2 db tojás,
2 bögre cukor (3 dl-es bögre),
1/2 bögre étolaj,
1,5 bögre liszt,
1/2 bögre teljes kiörlésű liszt,
1,5 tk só,
4 tk. fahéj,
2 tk őrőlt szegfűszeg,
2 tk. púpos szódabikarbóna,
1 bögre darált dió.
Elkészítés:
A meghámozott,magházától eltávolított almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn.Majd a megpucolt lereszelt répával összekeverjük,kinyomkodjuk a levüket és 1 dl-nyit félreteszünk belőle.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az olajat,és a félretett levet.
A száraz anyagokat is külön keverjük össze,majd keverjük bele a tojásos masszába.
Végül forgassuk bele a reszelt almát és répát.
A tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt és az oldalát kenjük ki vajjal.
Beleöntjük a masszát.
Gázsütőben,alsó-közép rácsra téve 240 fokon süssük 10 percig,majd vegyük vissza a hőt 200 fokra és így süssük további 40-45 percig.Tűpróbával ellenőrizzük.
Ez a torta bevonat nélkül is kitűnő,de ha felakarjuk dobni cukormázzal,csokomázzal is bevonhatjuk.
Forrás:mindmegette, Pistuc receptje.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!