Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tésztához:
20 dkg finomliszt,
csipet só,
1 csomag sütőpor,
1 tojássárgája,
1 kiskanál porcukor,
12 dkg vaj.
Töltelékhez:
3 kanál rumos mazsola,
50 dkg savanykás alma,
citromlé,
kevés narancslé,
fahéj,
2 kanál cukor,
40 dkg tehéntúró,
1 csomag vaníliás pudingpor,
2 dl tejszín,
vaj, porcukor.
Elkészítés:
A lisztet a sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és az elmorzsolt vajjal jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. A rumos mazsolát elkészítjük, az almát meghámozzuk és felkockázzuk. A citrom és a narancslevet, megszórjuk fahéjjal, és az almát jól bedörzsöljük vele.
Egy nagy tálba szétválasszuk a tojások fehérjét a sárgájától és a fehérjét habverővel felverjük, egy másik tálban pedig a sárgáját összekeverjük a cukorral, a túróval, a pudingporral, és a tejszínnel, majd összekeverjük. Ezután a felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és a vajjal kikent tortaformába igazítjuk, majd 10 percre a 200 fokos sütőbe tesszük.
Ha letelt a 10 perc kivesszük a sütőből, az előzőleg elkészített krémet ráöntjük a tésztára, az almákat ráfektetjük, majd megszórjuk a rumos mazsolával, és visszatoljuk a sütőbe kb. 35 percre.
A végén kiszedjük, felvágjuk és porcukorral megszórva tejszínhabbal tálaljuk. Ezt a tortát szinte bármilyen gyümölccsel ellehet készíteni.
Recepttár
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!