Sütés főzés: Almás túrótorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás túrótorta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Savanykás ám mégis pikáns vaníliás túró krémmel töltött torta, nagyon finom édesség.

 

Tésztához:

20 dkg finomliszt,

csipet só,

1 csomag sütőpor,

1 tojássárgája,

1 kiskanál porcukor,

12 dkg vaj.

Töltelékhez:

3 kanál rumos mazsola,

50 dkg savanykás alma,

citromlé,

kevés narancslé,

fahéj,

2 kanál cukor,

40 dkg tehéntúró,

1 csomag vaníliás pudingpor,

2 dl tejszín,

vaj, porcukor.

Elkészítés:

A lisztet a sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és az elmorzsolt vajjal jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. A rumos mazsolát elkészítjük, az almát meghámozzuk és felkockázzuk. A citrom és a narancslevet, megszórjuk fahéjjal, és az almát jól bedörzsöljük vele.

Egy nagy tálba szétválasszuk a tojások fehérjét a sárgájától és a fehérjét habverővel felverjük, egy másik tálban pedig a sárgáját összekeverjük a cukorral, a túróval, a pudingporral, és a tejszínnel, majd összekeverjük. Ezután a felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük.

A tésztát kivesszük a hűtőből és a vajjal kikent tortaformába igazítjuk, majd 10 percre a 200 fokos sütőbe tesszük.

Ha letelt a 10 perc kivesszük a sütőből, az előzőleg elkészített krémet ráöntjük a tésztára, az almákat ráfektetjük, majd megszórjuk a rumos mazsolával, és visszatoljuk a sütőbe kb. 35 percre.

A végén kiszedjük, felvágjuk és porcukorral megszórva tejszínhabbal tálaljuk. Ezt a tortát szinte bármilyen gyümölccsel ellehet készíteni.

 

Recepttár

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu