Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a lisztet sütôpapírra szitáljuk. A tejet a sóval és a vajjal egy lábosban, fedô alatt felfôzzük. Ha felforrt, lehúzzuk a tûzhelyrôl. Beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd a masszát újból felmelegítve besûrítjük, hogy gombóccá álljon össze. Amikor a lábos alján fehér hártyaréteg keletkezik, levesszük a tûzrôl. Áttesszük a tésztát egy tálba és kihûtjük. A kézimixer dagasztókarját használva a 4 tojást egyenként hozzákeverjük a masszához, majd öszszedolgozzuk. Az ötödiket csak akkor kell a tésztához adni, ha még folyós. Egy sütôpapírral bélelt tepsire két kanál segítségével a tésztából diónyi gombócokat rakunk, egymástól megfelelô távolságra, és egy kis vizet permetezünk rájuk. A sütôt 220 °C-ra elômelegítjük. Egy forró vízzel megtöltött tálat a sütô aljára teszünk, a tepsit a középre helyezett rácsra toljuk, és 15-18 percig sütjük a fánkokat. Ekkor a sütô hômérsékletét 180 °C-ra mérsékeljük, a rácsot és vele a tepsit pedig áttesszük a legalsó fokra. További 8 percig sütjük, majd a rácson kihûtjük, és háztartási ollóval vízszintesen félbevágjuk a fánkokat. A töltelékhez az almakompótot vagy -lekvárt cukor ral és fahéjjal ízesítjük. A zselatint egy kevés, forrásban lévô vízben feloldjuk, és azonnal belekeverjük a lekvárba. Mihelyt dermedni kezd, megtöltjük vele a fánkok alsó felét. Rátesszük a tetejüket, majd megszórjuk porcukorral.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!