Sütés főzés: Almával töltött képviselő fánk

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

  • 3 db fehér zselatinlap
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 6,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 50 dkg sûrû almakompót



Elkészítés:

 A tésztához a lisztet sütôpapírra szitáljuk. A tejet a sóval és a vajjal egy lábosban, fedô alatt felfôzzük. Ha felforrt, lehúzzuk a tûzhelyrôl. Beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd a masszát újból felmelegítve besûrítjük, hogy gombóccá álljon össze. Amikor a lábos alján fehér hártyaréteg keletkezik, levesszük a tûzrôl. Áttesszük a tésztát egy tálba és kihûtjük. A kézimixer dagasztókarját használva a 4 tojást egyenként hozzákeverjük a masszához, majd öszszedolgozzuk. Az ötödiket csak akkor kell a tésztához adni, ha még folyós. Egy sütôpapírral bélelt tepsire két kanál segítségével a tésztából diónyi gombócokat rakunk, egymástól megfelelô távolságra, és egy kis vizet permetezünk rájuk. A sütôt 220 °C-ra elômelegítjük. Egy forró vízzel megtöltött tálat a sütô aljára teszünk, a tepsit a középre helyezett rácsra toljuk, és 15-18 percig sütjük a fánkokat. Ekkor a sütô hômérsékletét 180 °C-ra mérsékeljük, a rácsot és vele a tepsit pedig áttesszük a legalsó fokra. További 8 percig sütjük, majd a rácson kihûtjük, és háztartási ollóval vízszintesen félbevágjuk a fánkokat. A töltelékhez az almakompótot vagy -lekvárt cukor ral és fahéjjal ízesítjük. A zselatint egy kevés, forrásban lévô vízben feloldjuk, és azonnal belekeverjük a lekvárba. Mihelyt dermedni kezd, megtöltjük vele a fánkok alsó felét. Rátesszük a tetejüket, majd megszórjuk porcukorral.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu