Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez egy igazi angol recept! Egyszerűen elkészíthető és vendégváró
sütemény. Illatos tortát kapunk és pudinggal igazi csemege lesz belőle.
Aki szereti, a mogyorós süteményt annak nem okozunk csalódást!
BEKÜLDTE: Barta Roland |
Elkészítési idő: kb 90 perc + a puding
A piskótához:
8 db tojás szétválasztva
250 g cukor
250 g darált dió (mandula is lehet)
20 g amaretti szétmorzsolva (mandulacsók)
50 g kukoricakeményítő vagy liszt
1 evőkanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál sütőpor
0.5 kávéskanál vanília esszencia
1 csipetnyi só
A tetejére:
50 g porcukor
A tálaláshoz:
vaníliás vagy epres puding
Elkészítés
1. A mogyorót lábasban megpirítjuk, és egy konyharuhára borítjuk. A konyharuha végeit összefogva kezdjük ledörzsölni a mogyoróról a héjat. Ha nagyjából lejött a héja a mogyorót daráljuk le és tegyük félre.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra (gázsütőt 4. fokozatra). Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
3. Nagy tálban, nagy sebességre kapcsolt elektromos habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral világos színűre, és sűrűre. Alacsony sebességre átkapcsolva keverjük bele a mogyorót, a mandulacsókot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport meg a vaníliát a tojásos masszába. Kanalazzuk az így kapott masszát egy tálba.
4. A fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. Keverjük bele fokozatosan a habot a tojásos masszába.
5. Az így kapott masszát öntsük az előkészített tortaformába. 35-40 percig süssük, vagy addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhatjuk ki.
6. A kisült tésztát borítsuk ki és hagyjuk kihűlni. Majd húzzuk le róla a sütőpapírt és szórjuk meg porcukorral.
7. Epres pudingot főzünk, és tálaljuk a szeletek mellé. Jó étvágyat!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!