Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Összetevők
2 db gyöngytyúk
2 szelet szikkadt kenyér, vagy zsemlye 20 deka aszalt gyümölcs (datolya, füge, barack stb) 2 dkg pisztácia 2 dkg fenyőmag 0,5 fej kelkáposzta 2 deci tej Tokaji szamorodni (száraz, vagy félszáraz) húsleves 2 tojássárgája só őrölt bors szerecsendió (ízlés szerint) 4 ek. olívaolaj burgonya étolaj a burgonya sütéséhez 1,5 dl tejszín |
||
Elkészítés A kenyeret és az aszalt gyümölcsöt kockákra, a fenyőmagot és a pisztáciát durvára vágjuk. A kelkáposztaleveleket enyhén sós vízben 2 percig főzzük. A felforralt, kihűlt tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, sóval, őrölt szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ehhez keverjük a felkockázott kenyeret, magvakat és a gyümölcsöt, majd 10 – 15 percig összefőzzük kis lángon. Ha kész, a gyöngyösökbe töltjük, kiolajozott tepsibe tesszük és a kellevelekkel ropogósra sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és az olajban pirosra sütjük. A pecsenyelét lábasba öntjük, a borral felöntjük, beforraljuk, majd sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a húslevest és a tejszínt, majd készre főzzük. A gyöngyösöket félbe vágjuk, a kellevelekkel, a sült burgonyával és a tejszínes mártással tálaljuk. |
||
Egyéb javaslatok A mártást kukoricakeményítővel sűríthetjük. |
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!