Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a különleges kelt tésztás kuglóf érdemes arra, hogy kipróbáljuk! Jól
mutat az ünnepi asztalon, de tápláló és egészséges finomság reggelinek.
Ízlés szerint variálhatjuk a hozzáadott gyümölcsökkel, így mindig
valami finom kerülhet az asztalra.
BEKÜLDTE: Elekesné Kertész Ibolya |
Elkészítési idő: kb 180 perc
Hozzávalók (1 db kuglófhoz)
500 g finomliszt
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
40 g élesztő
100 g vaj
4 db tojás sárgája
1 csipet só
100 ml tej
100 g aszalt sárgabarack apróra darabolva
100 g füge apróra darabolva
A díszítéshez:
porcukor, vagy csokoládé
Elkészítés
1. Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta
programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a
folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a
tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb
járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2. A kuglófformát kikenjük vajjal és belisztezzük. A megkelt tésztát a kuglófformába tesszük.
3. Előmelegített sütőben 180 C-on 30-40 percig sütjük.
4. Ha kész megszórhatjuk porcukorral vagy meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!