Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Babtorta -50 dkg. tarkabab -4 tojás -18. dkg cukor vagy 4 kanál édesítő szer -3 kanál zsemlemorzsa -3 avőkanál liszt (durum) - 1 sütőpor -4dl tejszín -2 evőkanál porcukor vagy 3 kanál édesítőszer -2 habfikszáló Előző este beáztatott babot puhára főzzük, kb.10 dekányit Félreteszűk a díszítéshez, a többit krumplinyomón áttörjük. Az így nyert bab pépet kétfelé választjuk. 4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük az átpasszírozott bab felét. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások fehérjéből felvert kemény habot is lazán elkeverjük benne. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben átsütjük. A krémhez a tejszínhabot keményre felverjük, 2 evőkanál Porcukorral vagy (édesítőszerrel ) édesítjük. Végül a apránként a kemény elkeverjük. A kemény tejszínbe belekeverjük az az áttört bab másik felét. A megsült tortát középen keresztben elvágjuk, a babkrém Felével megkenjük, visszahelyezzünk a felső tortalapot. Végül a külsejét is bekenjük a krémmel. Félretett tejszínhabbal díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!