Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
10 dkg porcukor
4 dkg kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
25 dkg margarin
14 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
Valamint:
2 db banán
Elkészítés: A 6 tojás sárgáját kikevejük 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket felverjük, és a fenti masszával jól összekeverjük. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt teszünk, megkenjük margainnal, és a tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Kivesszük, de hagyjuk a sütőpapíron, csak kicsit lazítsuk meg rajta. A krémhez 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel kikeverünk, sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg margarint 14 dkg porcukorral kikeverünk, és belekeverjük a kihűlt pépet is. 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 csomag vaníliliás cukorot keverünk, a másikba 1 evőkanál kakaót. A kihűlt tésztalapra először rákenjük a fehér krémet, majd a tetejére a barnát. A megkent lap alsó (magunk felöli) részére egymás mellé tesszük vízszintesen a 2 banánt, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset. Óvatosan tálcára tesszük, és mehet a hűtőbe (de le is fagyasztható). Csokimázzal leöntve, szeletelve kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!