Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az élesztőt felfuttajuk kevés tejben a
cukorral, kb. 15 perc alatt, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a
tejjel, a vajjal (margarinnal vagy zsírral). Addig gyúrjuk, míg rugalmas
és sima tésztát kapunk. Lefedve 1/2 árát kelesztjük. Akkor jó, ha a
duplájára nőtt. Ezután lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, hosszúkás
tömböt formálunk, ezt kb. 14 részre osztjuk, és kb. 30 cm hosszú rudakat
sodrunk mindegyikből úgy, hogy a közepük vastagabb legyen. Pereceket
formázunk, 15 percig kelesztjük, majd hűtőben 1 órát pihentetjük.
Mielőtt lejárna az 1 óra, felforraljuk a vizet, és nagyon óvatosan
beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben
30 másodpercig úsztatjuk, majd szűrőkanállal kivesszük, és a
zsiradékkal kikent tepsire tesszük. Megszórjuk nagyszemű sóval vagy :
köménnyel, reszelt sajttal, tökmaggal... Hideg sütőbe tesszük, majd 220
fokon 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Melegen ajánlom mindenkinek, én már többször készítettem, és a siker 100 %-os.
A receptet és a fotót Frary küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!