Sütés főzés: Barackos-nutellás szelet

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Barackos-nutellás szelet

 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

30 dkg liszt

120 g vaj

60 g cukor

1 csipet só

2 tojássárgája.


Ezen kívül:

liszt a kidolgozáshoz

sütőpapír.


A töltelékhez:

6 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

1 liter  tej

2 doboz sárgabarack konzerv

8 levél fehér zselatin

60 dkg habtejszín

7 evőkanál nutella

2-3 evőkanál  tej.


Díszítésnek:

nutella.

 

 

 

Elkészítés:

 

1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Ha szükséges, gyúrás közben egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.) A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre. 
2.) Egy magasabb peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, és ott kézzel szépen elegyengetjük. (Nehéz úgy kinyújtani, hogy szabályos téglalapot kapjunk.) Villával megszurkáljuk, hogy majd sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 200 fokon bő 15 perc alatt készre sütjük. 
3.) A kész süteményt óvatosan tortarácsra borítjuk. (Ha egészen kihűlt, peremes süteményestálra tesszük.)
4.) A krémhez a cukorból, tejből és a pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. (Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejét, és akkor nem bőrösödik meg.) A kihűlt pudingot a tésztára kenjük.
5.) A sárgabarack konzervek levét leöntjük, a barackokat félbe vagy harmadokba vágjuk, és szép, katonás sorrendben egymás mellé sorakoztatjuk, végig a pudinggal megkent tészta tetején.
6.) Elkészítjük a krémet: A tejszínt kemény habbá verjük, és elkeverjük a nutellával. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejet felmelegítjük, és a lecsepegtetett zselatint állandóan kevergetve benne feloldjuk. hagyjuk lehűlni, nehogy összeugrassza a tejszínt, majd óvatosan a nutellás tejszínhabba keverjük. A masszát a barackok tetejére simítjuk, majd a süteményt 2 órára hűtőbe tesszük. 
7.) Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, és enyhén megolvasztott nutellával berácsozva díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu