Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg liszt
120 g vaj
60 g cukor
1 csipet só
2 tojássárgája.
Ezen kívül:
liszt a kidolgozáshoz
sütőpapír.
A töltelékhez:
6 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
2 doboz sárgabarack konzerv
8 levél fehér zselatin
60 dkg habtejszín
7 evőkanál nutella
2-3 evőkanál tej.
Díszítésnek:
nutella.
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Ha szükséges, gyúrás közben egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.) A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
2.) Egy magasabb peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, és ott kézzel szépen elegyengetjük. (Nehéz úgy kinyújtani, hogy szabályos téglalapot kapjunk.) Villával megszurkáljuk, hogy majd sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 200 fokon bő 15 perc alatt készre sütjük.
3.) A kész süteményt óvatosan tortarácsra borítjuk. (Ha egészen kihűlt, peremes süteményestálra tesszük.)
4.) A krémhez a cukorból, tejből és a pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. (Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejét, és akkor nem bőrösödik meg.) A kihűlt pudingot a tésztára kenjük.
5.) A sárgabarack konzervek levét leöntjük, a barackokat félbe vagy harmadokba vágjuk, és szép, katonás sorrendben egymás mellé sorakoztatjuk, végig a pudinggal megkent tészta tetején.
6.) Elkészítjük a krémet: A tejszínt kemény habbá verjük, és elkeverjük a nutellával. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejet felmelegítjük, és a lecsepegtetett zselatint állandóan kevergetve benne feloldjuk. hagyjuk lehűlni, nehogy összeugrassza a tejszínt, majd óvatosan a nutellás tejszínhabba keverjük. A masszát a barackok tetejére simítjuk, majd a süteményt 2 órára hűtőbe tesszük.
7.) Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, és enyhén megolvasztott nutellával berácsozva díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!