Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 db őszibarack,
néhány szem eper,
babapiskóta,
8 dkg cukor,
baracklé,
1 vaníliarúd,
1 dl tejszín,
3 db tojás.
Elkészítés:
Egy lábosban vizet, cukrot és zöldcitrom levet melegítek. A babapiskótát baracklébe áztatom, mint a tiramisu esetében a kávéba, vagyis néhány másodperc után kiveszem, amikor már megszívta magát. Szép sorban körberakom a piskótával a süteményformát, és félreteszem. Az egész barackokat a bugyogó szirupba helyezem, hogy puhává és édessé főjön.
Egy lábos gyöngyöző vízre egy fém tálat teszek, hogy jól illeszkedjen, majd belecsúsztatom az előzőleg elválasztott három tojás sárgáját. Hozzáadok 8 dkg cukrot, és habverővel keverem a gőzfürdőn, miközben egy dl tejszínt öntök hozzá. Közben megpuhultak a barackok, amiket kettévágok, héjukat lefejtem, magjukat kiszedem. Negyedbe szelve a piskótaágyra helyezem a gyümölcsöt, és a magok helyére egy-egy szem epret biggyesztek.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatos mozdulatokkal a sárga, édes krémmel eldolgozom, majd az egészet a barackokra öntöm. Mehet is a sütőbe a sütemény, aztán kb. fél óra múlva porcukorral meghintve fogyasztható.
Forrás: http://www.tvpaprika.hu/Receptek/B/Barackos_sutemeny
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!