Sütés főzés: Barátnőm küldte én meg nektek !

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Barátnőm küldte én meg nektek !

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Ne csak a képeket nézd végig !

 

Mascarpone torta

network.hu

 

network.hu

 
Hozzávalók:

2 tojásból 18 cm-es tortaformában kakaós piskótát sütök. Kihűtöm. Az aljáról leveszem a sütőpapírt és visszateszem a formába.
krémsajt
150-200 g porcukor
5 g (1 teáskanál) porzselatin
1 dl tej
1-1,5 dl tejszín


Elkészítés:

A krémsajtot elkeverem a cukorral. A tejet felforrósítom, feloldom benne a zselatint, hagyom hűlni. Addig a tejszínt habbá verem. A langyos zselatint a sajtos krémhez keverem, és óvatosan hozzáforgatom a tejszínhabot is. Ráöntöm a piskótára, hűtőben kihűtöm. Bármilyen gyümölccsel díszíthető (málna, ribizli, szeder, barack,

kivi stb.).

-----------------------------------------------------------

Körte fagyi

 

network.hu

 Hozzávalók:
4 körte
kevés citromlé
1 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 tojás

Elkészítés:
A körtéket meghámozom, gerezdekre vágom, egy kis jénai tálba teszem. Meglocsolom citromlével, majd mikróban maximumon 3 percig párolom. Kiveszem, kihűtöm. A keletkezett levet leöntöm (megittam, mert finom), hozzáadom a mézet, cukrot és tojást, majd a mixerrel nagyon habosra keverem. Beteszem a mélyhűtőbe. Óránként kiveszem, és a botmixerrel jól átkeverem, összesen háromszor. Ezalatt éppen pont megfelelő állagú is lesz, úgyhogy meg is ehetjük. Üdítő gyümölcsfagyi lesz belőle.

-----------------------------------------------------------

Sajttorta 

network.hu

 Hozzávalók a tésztához:
200 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál kristálycukor
200 g vaj
1 evőkanál tejföl (csak ha szükséges, ez lisztfüggő)
csipet só

Krém:
550 g házi krémsajt (900g tejfölből 2 napig csepegtetett)
1 dl tejszín
160-180 g porcukor
3 tojás
vanília kivonat

Elkészítés:
A liszteket, sütőport, cukrot és sót összekeverem. A vajat meglágyítom, beleteszem, és a tésztát összegyúrom. Ha nagyon morzsalékos, kevés tejfölt teszek hozzá. Vagy kör alakúra nyújtom és a nyújtófára tekerve belegörgetem a formába, de leginkább csak beleöntöm a formába a tésztát és kézzel ellapogatom úgy, hogy az oldalára is jusson. 180 fokos sütőben 15 percig sütöm. Kiveszem, s amíg egy kicsit hűl, összekeverem a krémet.
Egy tálba teszem a krémsajtot, hozzáadom a cukrot, a tejszínt, vaníliát. Mixerrel összekeverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat is, és azzal is simára keverem. Beleöntöm a piteformába, visszatolom a sütőbe és negyedórát 180 fokon sütöm. Ekkor leveszem a hőt 160 fokra és még kb. 35-40 percig sütöm. Kiveszem, hűlni hagyom. Kb. 1 óra múlva szeletelhető.

-----------------------------------------------------------

Krémsajtos diós süti

network.hu

 

network.hu

 

Hozzávalók: 25x25 cm-es tepsihez
A tésztához:

250 g rétesliszt
100 g cukor
100 g vaj
1 tojás
1 púpos evőkanál tejföl
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej
csipet só

 

A tetejére:

500 g házi krémsajt (2 tejfölből, 48 órás)
100 g cukor
4 tojás
1 evőkanál keményítő
vanília
citromlé
100 g dió

Elkészítés:

Töltelék:

A krémsajthoz adom a vaníliát, facsarásnyi citromlét, cukrot, keményítőt, 1 tojást, és robotgéppel elkeverem, azután hozzáadom a 3 tojást is, és azzal is homogénre keverem. A diót aprítóval épp csak összevagdalom.
Ezután egy sütőpapírt vágok a tepsibe, begyújtom a sütőt 200 fokra.
Összeállítom a tésztát:

A lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, sót. Másik tálban a tojást habosra keverem a cukorral, hozzáadom a puha vajat, majd a tejfölt is. Hozzáöntöm a száraz hozzávalókat és elkeverem, 2-3 evőkanál tejjel hígítom. Sűrűnek kell lennie.
A tésztát a sütőpapírra símítom vékonyan, rászórom a darabolt diót, végül ráöntöm egyenletesen a krémsajtos keveréket. Betolom a sütőbe. 5 perc múlva eggyel lejjebb veszem a lángot (180 fokra), így sütöm lassan kb. 45-50 percet.

-----------------------------------------------------------

Vargabéles


Ez az étel igazi hungarikumnak számít. A tradíciók Erdélyhez kötik ezt a receptet, de része maradt a magyar gasztrokutúrának, és leghíresebb receptjeink között van. Autentikusan metélttésztával készítik, de mostanság elterjedt a cérnametélttel készített változat is. Pár éve Erdélyben jártamkor ilyen változatot kaptam egyszer egy ebédnél én is.

network.hu

 

network.hu


 
Hozzávalók:
6-8 réteslap
300 g cérnametélt
750 g túró
6 tojás
100 g mazsola
2 evőkanál tejföl
150 g cukor
100 g vaj
citromlé
vanília
csipet só
2-3 evőkanál édes morzsa (esetleg zsemlemorzsa)

Elkészítés:

A mazsolát kevés langyos vízben beáztatom. Szétválasztom a tojásokat. A sárgájához hozzáadom a cukrot és robotgéppel habosra-fehérre keverem. A túrót tejfölt hozzáadom, ezt is összemixelem, majd hozzáteszem a puha vajat, csipet sót, egy-két csavarás citromlevet, vaníliakivonatot (vagy 2 csomag vaníliáscukrot). Az egészet krémes állagúra keverem. Beleteszem a mazsolát és kanállal eloszlatom.
A réteslapokat egyenként kiterítem, és olvasztott vajjal megkenem. 3-3 lapot egymásra teszek.
Egy magasfalú zománcos tepsit is kikenek vajjal, az aljára teszek 3 lapot úgy, hogy az oldalán egy kissé kihajtom őket. A sütőt begyújtom 200 fokra.
A tojásfehérjékből pár csepp citromlével kemény habot verek, majd kanállal óvatosan beleforgatom a krémbe.
A réteslapot megszórom morzsával, majd 3 rétegben cérnametélt-túrókrém rétegeket, halmokat rakok. Villával kicsit belepiszkálgatok egy-két helyen, hogy keveredjen. A metéltet nem kell kifőzni, mert süléskor felvesz annyi nedvességet, hogy éppen jó állagú lesz.

Oldalról visszahajtom a réteslapok széleit a krém tetejére. A maradék 3 lappal pedig beborítom. Betolom a sütőbe. 10 perc múlva mérsékelem a lángot 180 fokra, és összesen kb. 40 percig sütöm.

 

-----------------------------------------------------------Egyszerű citrom krémes sütemény

Eléggé összeszaladnak a tennivalók mostanában, és már nem is szabadságon vagyok. Próbálok ésszerűsíteni. Vasárnap már nem futotta bonyolultabb sütire, csak úgy hamar-hamar valami mégis legyen. Pár perc alatt kavartam egy piskótát, s amíg az sült, megcsináltam a krémet is. Nagy díszítés sem volt, egy kis sárga tortadara és kész. Mire az ebéd megfőtt, ez is meghűlt a hűtőben.

network.hu

Hozzávalók:

3 tojásból 17 cm-es piskótalap
A krémhez:
40 g kukoricakeményítő
1 citrom leve
2 dl víz
1 evőkanál tejföl
1 vaníliáscukor vagy pár csepp kivonat
200-250 g porcukor
200 g vaj

Elkészítés:

A keményítőt elkeverem a vízzel és a citromlével, majd felfőzöm sűrűre. Még forrón belekeverek egy szeletke vajat és a tejfölt. Hagyom teljesen kihűlni. A puha vajat a cukorral, vaníliáscukorral habosra mixelem, és evőkanállal adagolva hozzákeverem a pudingot is. (Mindig a vajhoz adjuk a pudingot és nem fordítva).
A piskótalapot kettévágom, megkenem vastagon a krém kétharmadával az alsó lapot, és beteszem a hűtőbe, hogy dermedjen, mielőtt ráteszem a tetejét, mert a krém ilyenkor elég lágy. Negyedóra múlva ráteszem a tetejét, azt is megkenem, az oldalát is körbefuttatom. Tortadarát szórok rá, és visszateszem a hűtőbe fogyasztásig. Szoktam szeletben és piskótatekercsben is készíteni. Kókuszreszelékkel, dióval, mandulával is szórható, illik hozzá.

-----------------------------------------------------------

Tejszín krémes torta


network.hu

network.hu

 
Hozzávalók 17 cm-es tortához:
3 tojásból sütött piskótalap
A krémhez:
4 dl tejszín
1/2 evőkanál zselatin
80 g porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 vaníliáscukor (vagy vaníliakivonat)
2-3 evőkanál víz

Elkészítés:
A piskótát két lapba vágom. Általában megnézem, melyik a legegyenesebb fele, azt fordítom felülre, főleg, ha máz is kerül rá. Most a dús krém miatt, ez nem is lényeges.
A krémhez a zselatint 2-3 evőkanál vízbe áztatom. A cukrot összeszitálom a keményítővel. A tejszínt kemény habbá verem. A zselatint mikróban 10 másodperc alatt felmelegítem, a tejszínhabba csorgatom és a mixerrel elkeverem. Ezután kanállal óvatosan hozzáforgatom a cukor-keményítő keveréket is.
Az alsó lapra visszakapcsolom a tortakarimát (az alja nem kell), ráhalmozom a krém 3/4 részét, ráborítom a felső lapot, megkenem a tetejét is jó vastagon, kevés krémet meghagyok az oldalához is. Hűtőben legalább 5 órát hűtjük, hogy a krém megszilárduljon. Ekkor késsel körbevágom, a karimát leemelem, és a torta oldalát is megkenem.
Tetszés szerint díszíthető.


 

-----------------------------------------------------------
Pavlova torta

network.huHozzávalók 18 cm átmérőhöz:
2 hűtött tojásfehérje
80 g porcukor
1 kávéskanál ecet
1 vaníliáscukor vagy vaníliakivonat
1/2 evőkanál kukoricakeményítő
1 dl tejszín
gyümölcsök

Elkészítés:
A sütő aljába két rétegű alufóliát teszek, előmelegítem. Gázsütő 1-es fokozat, 150 fok. Egy magas tálban alacsony fordulaton félig felverem a tojásfehérjét. Hozzáadom az ecetet és
kemény habot készítek. Ekkor háromszori adagban hozzáadom a porcukrot és a vaníliát is. Ezzel szép fényesre verem. Legvégül rászitálom a keményítőt és egy-két fordulattal elkeverem benne a mixerrel. Egy tepsit kikenek vajjal. A habot evőkanállal beleteszem a közepébe, és kör alakúra formázom úgy, hogy belül mélyebb legyen, kívül egy vastag peremmel, magassága 4-5 cm-es. Betolom a sütőbe és kb.60-70 percig sütöm-szárítom. Szép rózsaszínű lesz. Ha kész, pici színt is kapott, akkor a becsukott sütőben hagyom kihűlni. Nagyon óvatosan vékony lapáttal szedem fel a tepsiről, mert egy picit a vajazás ellenére is leragadhat. Én zománcos tepsiben sütöm, valószínű, hogy teflonban nem ragad oda. A sütőpapírozás a pavlovánál nem járható út. Tálaláskor a kevés porcukorral felvert tejszínhabot a mélyedésbe kanalazom, majd darabolt gyümölcsöket helyezek rá.
Most félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és sárgadinnyekockákat raktam rá. A pavlova szeletelése nem egyszerű feladat, főként, ha sok tejszínhab és gyümölcs van rajta. Recés késsel szeletelhetjük.
Egyszerűbb, ha egyszemélyes korongokat sütünk, 4 db elfér egy tepsiben. A pavlova alapot felhasználása előtt megsüthetjük. Így ünnep, vendégség alkalmával csak megtölteni kell. Vegyünk egy akkora nylonzacskót, amelybe a tortaalapot kényelmesen belecsúsztathatjuk. Tegyük bele a pavlovát, fogjuk össze a nyílást kis lyukat hagyva, szívjuk ki a levegőt (tüdővel), de úgy, hogy azért elég laza maradjon, ne roppanjon meg a torta. Befőttesgumi vagy ólomdrótocska segítségével zárjuk le. Így ropogós marad felhasználásig.

----------------------------------------------------------Mandulás - joghurtos kevert sütemény

 

network.hu

 Hozzávalók:

2 tojás
180 g cukor
80 g vaj
2 dl joghurt
1 dl tej
80 g darált mandula
50 g rétesliszt
170 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 vaníliáscukor (vagy kivonat)
csipet só

Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra mixelem, hozzáadom a puha vajat, azzal is elkeverem. A liszteket, mandulát, sütőport, szódabikarbónát, vaníliáscukrot és a sót összekavarom. A tojásos masszához öntöm a joghurtot és a lisztes keverék felét, összemixelem. Hozzáöntöm a tejet és a lisztes keverék másik felét, simára keverem. Az egészet 22x22 cm-es kis tepsibe öntöm (vagy tortaformába), a tetejét homorúra igazítom, azaz a széle magasabb, a közepe mélyebb legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe tolom, és kb.30-35 percig sütöm.
Magában is nagyon finom, de lekvárral, pudinggal is kiváló. A tészta muffinnak sütve is remek.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gerbera Ilona üzente 13 éve

Nagyon jo ez az oldal tettszik,és köszönet érte

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Nagyon jók a képek és a receptek. Köszi érte!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Marcsi!
Köszönjük a recepteket.
Puszillak:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu