Sütés főzés: Bejglitorta recept

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bejglitorta recept

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

A z egyik Stahl magazinban találtam a receptet, és némi változtatással ez lett belőle. Kicsit hosszadalmasnak tűnik, de igazán érdemes rászánni az időt. Sokan húsvétkor is sütnek bejglik.
Bejglitorta recept
Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 3/4 dl tejföl
  • 1/2 cs szárított élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 tojás

 

Töltelékhez:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 15-20 szem meggy
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 30 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg

 

Tetejére:

  • 1 tojás
 

Elkészítés: 

  1. Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, majd a tejfölt.
  2. A lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt késes betétű robotgépben összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és morzsás keverékké dolgozzuk össze.
  4. Átöntjük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
  5. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és pihentessük 1 éjszakát a hűtőben.
  6. Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 adagra: felezzük meg, majd az egyik felét felezzük tovább.
  7. Forraljuk fel a mazsolát a rumban, majd hűtsük ki, és csepegtessük le.
  8. Langyosítsuk meg a tejet.
  9. Öntsük külön-külön tálba a diót és a mákot, adjunk mindkettőhöz 15-15 dkg cukrot, fél-fél vaníliarúd kikapargatott belét.
  10. A mákoshoz adjuk a meggyet, az őrölt fahéjat, szegfűszeget és 1 dl meleg tejet. A dióshoz adjuk a mazsolát és fél dl langyos tejet.
  11. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kb. 34 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk.
  12. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű formát, és béleljük ki a tésztával, úgy hogy a szélei túllógjanak. Simítsuk bele a mákos tölteléket.
  13. Nyújtsuk a két kisebb tésztát 23 cm átmérőjűre.
  14. Tegyük a töltelékre az egyik tésztalapot.
  15. Simítsuk bele a diós tölteléket, majd tegyük rá a másik tésztát. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
  16. Hajtsuk vissza az alsó tészta túllógó részeit, és nyomkodjuk rá egy kicsit, hogy a tortának pereme legyen. A peremét is kenjük meg tojássárgájával.
  17. Langyos helyen kelesszük 30 percet.
  18. Kenjük meg tojásfehérjével.
  19. Ismét kelesszük 30 percet langyos helyen.
  20. Szurkáljuk meg a tetejét.
  21. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd mérsékeljük 175 fokra, és süssük még 25 percig.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu