Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
A tortasütő karika alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.
Hozzávalók
TORTA
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál piros élelmiszer színezék
1 csipet só
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecetet
KRÉM
10 dkg sózatlan vaj
15 dkg krémsajt
1,5 dl sűrű tejföl
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg átszitált porcukor
Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.
Elkészítése
1. Helyezzük a sütőrácsot középre és melegítsük elő a sütőt 180 fokra
2. Egy tálban mixeljük össze habosra a vajat és a cukrot.
3. Adjuk hozzá a tojást és magas fokozaton tovább keverjük a mixerrel.
4.
Egy kisebb tálban keverjük össze a kakaót, a kávét, és az élelmiszer
színezőt. Keverjük bele az előző, tojásos keverékbe, hogy egynemű maszát
kapjunk.
5. Adjuk a keverékhez az az írót, vaníliát, sót.
Szitáljuk bele a lisztet. Keverjük el külön pohárkában a szódabikarbónát
és ecetet, majd öntsük gyorsan a pezsgő oldatot a tésztához. Kicsit
buborékozni, habozni fog.
6. Öntsük bele rögtön a torta formába és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig. Ha kihűlt, vegyük ki a formából.
Amíg sül a torta, készítsük el a töltelék-mázat.
7. Töltelék - máz:
a vajat, a krémsajtot, a tejfölt, és a vaníliát a mixerrel habosra keverjük.
Fokozatosan keverjük hozzá a porcokrot, amíg a kívánt állagot és ízt el nem éri.
Vágjuk 2-3 karikára a tortát és kenjük meg a mázzal az egyes rétegeket, a tetejét, oldalát is.
8. Díszítsük az oldalát apróra vágott, pirított mandulával, dióval, vagy kókusz reszelékkel.
Amennyiben
nem sikerül ételfestéket szereznünk, helyettesíthetjük szamóca
szörppel, ribizlilével, céklalével, meggylével, stb. A szín sajnos nem
lesz olyan "ütős", mi több, inkább rózsaszínes beütés várható, de lehet
kísérletezni!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!