Sütés főzés: Bíbor-bársony torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bíbor-bársony torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Bíbor-bársony torta

 

 

Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
A tortasütő karika alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

 

 

TORTA

 

10 dkg  vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál piros élelmiszer színezék
1 csipet só
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecetet

KRÉM
10 dkg sózatlan vaj
15 dkg krémsajt
1,5 dl sűrű tejföl
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg átszitált porcukor

Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.


Elkészítése


1. Helyezzük a sütőrácsot középre és melegítsük elő a sütőt 180 fokra

2. Egy tálban mixeljük össze habosra a vajat és a cukrot.

3. Adjuk hozzá a tojást és magas fokozaton tovább keverjük a mixerrel.

4. Egy kisebb tálban keverjük össze a kakaót, a kávét, és az élelmiszer színezőt. Keverjük bele az előző, tojásos keverékbe, hogy egynemű maszát kapjunk.

5. Adjuk a keverékhez az  az írót, vaníliát, sót. Szitáljuk bele a lisztet. Keverjük el külön pohárkában a szódabikarbónát és ecetet, majd öntsük gyorsan a pezsgő oldatot  a tésztához. Kicsit buborékozni, habozni fog.

6. Öntsük bele rögtön a torta formába és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig. Ha kihűlt, vegyük ki  a formából.

Amíg sül a torta, készítsük el a töltelék-mázat.

7. Töltelék - máz:
a vajat, a krémsajtot, a tejfölt, és a vaníliát a mixerrel habosra keverjük.
Fokozatosan keverjük hozzá a porcokrot, amíg a kívánt állagot és ízt el nem éri.
Vágjuk 2-3 karikára  a tortát és kenjük meg a mázzal az egyes rétegeket, a  tetejét, oldalát is.

8. Díszítsük az oldalát apróra vágott, pirított mandulával, dióval, vagy kókusz reszelékkel.

Amennyiben nem sikerül ételfestéket szereznünk, helyettesíthetjük szamóca szörppel, ribizlilével, céklalével, meggylével, stb. A szín sajnos nem lesz olyan "ütős", mi több, inkább rózsaszínes beütés várható, de lehet kísérletezni!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu