Sütés főzés: Bódi Margó zserbója

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

1 kg liszt,

2-3 dkg élesztő,

2 db tejföl,

1 cs. sütőpor,

20 dkg cukor,

1,5 kocka vaj,

1 dl tej,

2 db tojás,

csipet só.


Töltelék:

fél kg darált dió,

20 dkb egész dióbél,

1 üveg lekvár,

1 dl rum,

5 cs. vaníliás cukor,

2 dl tej,

1 cs. fahéj,

1 citrom reszelt héja,

3 ek cukor,

2 ek kakópor,

fél cs mazsola.


Tetejére:2 tábla tortabevonó.

 


Elkészítés:

A töltelékhez tálba teszem a darált diót,kétféle cukorral,kakaóporral,reszelt citromhéjjal összekeverem.

Közben beáztatom az egészdiót rumba,kevés cukorral,fahéjjal,mazsolával.Állni hagyom.

 

A tésztához a lisztet a vajjal,sütőporral,1 kk. fahéjjal összmorzsolom.

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom és a liszthez öntöm.

Tejföllel,tojás sárgájával lágy tésztát gyúrok belőle.

3 részre osztom letakarom konyharuhával és pihenni hagyom.

 

Két deci tejet felforralok,beleöntöm az egész diót,5-6 percig hagyom összefőni,majd leveszem a tűzröl és egy maréknyi darált dióval besűrítem.

 

Egy tepsit kikenek,egyik tésztát kinyújtom és a tepsibe rakom,megkenem lekvárral,majd megszórom egyenletesen darált dióval.

A rumos egész dióval is megszórom.

Befedem a másik kinyújtott tésztával,ismét megkenjük lekvárral és megszórjuk a kétféle töltelékkel.

A harmadik kinyújtott tésztával befedem a tetejét.

180 fokos sütőben kb. félórát sütöm.

A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél deci tejjel és rákenem a sütemény tetejére.

Ha kihűlt felszeletelem.

 

 

 

Recept forrása:  http://tvpaprika.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fábiánné Domokos Tünde üzente 13 éve

Én már kipróbáltam ,némi módosítással.Szerintem sok az 1 kg lisztből készült tészta,pedig a legnagyobb gáztepsiben csináltam kissé vastag lett a tészta(pedig a sütőport ki is hagytam belőle).Az egészdiót pedig cukorszirupban főztem meg,tej helyett:rumaromával és kevés vanília aromával.A keletkezett szirupot is a tésztába tettem.Finomra sikerült "nagycsaládos adag" lett belőle.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 13 éve

Húsvétra az én receptem szerinti helyett ezt sütöm meg.Leírása alapján sikerülnie kell és nagyon finomnak is ígérkezik.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu