Sütés főzés: Bódi Margó zserbója

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

1 kg liszt,

2-3 dkg élesztő,

2 db tejföl,

1 cs. sütőpor,

20 dkg cukor,

1,5 kocka vaj,

1 dl tej,

2 db tojás,

csipet só.


Töltelék:

fél kg darált dió,

20 dkb egész dióbél,

1 üveg lekvár,

1 dl rum,

5 cs. vaníliás cukor,

2 dl tej,

1 cs. fahéj,

1 citrom reszelt héja,

3 ek cukor,

2 ek kakópor,

fél cs mazsola.


Tetejére:2 tábla tortabevonó.

 


Elkészítés:

A töltelékhez tálba teszem a darált diót,kétféle cukorral,kakaóporral,reszelt citromhéjjal összekeverem.

Közben beáztatom az egészdiót rumba,kevés cukorral,fahéjjal,mazsolával.Állni hagyom.

 

A tésztához a lisztet a vajjal,sütőporral,1 kk. fahéjjal összmorzsolom.

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom és a liszthez öntöm.

Tejföllel,tojás sárgájával lágy tésztát gyúrok belőle.

3 részre osztom letakarom konyharuhával és pihenni hagyom.

 

Két deci tejet felforralok,beleöntöm az egész diót,5-6 percig hagyom összefőni,majd leveszem a tűzröl és egy maréknyi darált dióval besűrítem.

 

Egy tepsit kikenek,egyik tésztát kinyújtom és a tepsibe rakom,megkenem lekvárral,majd megszórom egyenletesen darált dióval.

A rumos egész dióval is megszórom.

Befedem a másik kinyújtott tésztával,ismét megkenjük lekvárral és megszórjuk a kétféle töltelékkel.

A harmadik kinyújtott tésztával befedem a tetejét.

180 fokos sütőben kb. félórát sütöm.

A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél deci tejjel és rákenem a sütemény tetejére.

Ha kihűlt felszeletelem.

 

 

 

Recept forrása:  http://tvpaprika.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Én már kipróbáltam ,némi módosítással.Szerintem sok az 1 kg lisztből készült tészta,pedig a legnagyobb gáztepsiben csináltam kissé vastag lett a tészta(pedig a sütőport ki is hagytam belőle).Az egészdiót pedig cukorszirupban főztem meg,tej helyett:rumaromával és kevés vanília aromával.A keletkezett szirupot is a tésztába tettem.Finomra sikerült "nagycsaládos adag" lett belőle.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 7 éve

Húsvétra az én receptem szerinti helyett ezt sütöm meg.Leírása alapján sikerülnie kell és nagyon finomnak is ígérkezik.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu