Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg liszt,
2-3 dkg élesztő,
2 db tejföl,
1 cs. sütőpor,
20 dkg cukor,
1,5 kocka vaj,
1 dl tej,
2 db tojás,
csipet só.
Töltelék:
fél kg darált dió,
20 dkb egész dióbél,
1 üveg lekvár,
1 dl rum,
5 cs. vaníliás cukor,
2 dl tej,
1 cs. fahéj,
1 citrom reszelt héja,
3 ek cukor,
2 ek kakópor,
fél cs mazsola.
Tetejére:2 tábla tortabevonó.
Elkészítés:
A töltelékhez tálba teszem a darált diót,kétféle cukorral,kakaóporral,reszelt citromhéjjal összekeverem.
Közben beáztatom az egészdiót rumba,kevés cukorral,fahéjjal,mazsolával.Állni hagyom.
A tésztához a lisztet a vajjal,sütőporral,1 kk. fahéjjal összmorzsolom.
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom és a liszthez öntöm.
Tejföllel,tojás sárgájával lágy tésztát gyúrok belőle.
3 részre osztom letakarom konyharuhával és pihenni hagyom.
Két deci tejet felforralok,beleöntöm az egész diót,5-6 percig hagyom összefőni,majd leveszem a tűzröl és egy maréknyi darált dióval besűrítem.
Egy tepsit kikenek,egyik tésztát kinyújtom és a tepsibe rakom,megkenem lekvárral,majd megszórom egyenletesen darált dióval.
A rumos egész dióval is megszórom.
Befedem a másik kinyújtott tésztával,ismét megkenjük lekvárral és megszórjuk a kétféle töltelékkel.
A harmadik kinyújtott tésztával befedem a tetejét.
180 fokos sütőben kb. félórát sütöm.
A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél deci tejjel és rákenem a sütemény tetejére.
Ha kihűlt felszeletelem.
Recept forrása: http://tvpaprika.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!