Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók :
(18 cm-es tortaformához):
4 tojás
10 dkg g kókuszreszelék
4 ek kristálycukor
1 mk sütőpor
2 ek liszt
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Majd kanalanként beletesszük a kristálycukrot.
A végeredmény kemény fényes hab, amibe óvatosan bele kell keverjük a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport.
Alaposan kivajazott tortaformában addig kell sütni, amíg a teteje picit megpirul. (Ha túl sokáig sütjük, akkor kiszárad, pedig ez a tészta akkor jó, ha kicsit ragacsos.)
A tésztát teljesen ki hűtjük, akkor jó ha a tészta elválik a forma oldalától.
A krémhez a vajat fel olvasztjuk a csokoládéval.
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett bele kell önteni, a langyosra hűlt vajas csokoládét.
A csokoládés krémmel be vonjuk a kókuszos tésztát.
Hűtőben pár óra alatt megszilárdul a csokikrém. Nem csak tortaformában lehet elkészíteni, hanem szögletes tepsiben is, de akkor csak a tetejét kell bevonni a csokival és a végeredmény remek Bounty szelet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!