Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej
Tetejére:
5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék
Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab
kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a
masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát
kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200
fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a
tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe. Közben elkészítjük a krémet:
(Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne
minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel
+ 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe
beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre
főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá
verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd
forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl
habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt
kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk.
Tetejére csokireszeléket szórunk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!