Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon egészséges a brokkoli: energiatartalma alacsony, rostokban gazdag. Igazi C-vitamin- folsav- és béta-karotin-forrás. Remek alapanyaga egy gyors ebédnek is...
Hozzávalók:
80 dkg brokkoli
1-2 leveskocka
30 dkg száraztészta (szélesmetélt vagy orsó)
1 fej vöröshagyma
Vaj vagy olaj
liszt
1 dl fehérbor
3 dl tejszín
Petrezselyem
25 dkg főtt, füstölt sonka
Só, bors
Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit fél liter, forrásban lévő húslevesben (kockából) ropogósra megfőzzük (pár perc), leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon megpároljuk, megszórjuk 1-2 kanál liszttel, összepirítjuk és felöntjük főzőlével, jól besűrítjük, hozzákeverjük a tejszínt, 1 dl száraz fehérbort, és felforraljuk. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a brokkolival, rászórjuk a felcsíkozott sonkát és leöntjük a mártással. Összemelegítve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!