Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta hozzávalói:
1 evőkanál 20%-s tejföl | ||||||
1/2 kávéskanál szódabikarbóna | ||||||
1 db tojás | ||||||
15 dkg vaj | ||||||
25 dkg rétesliszt | ||||||
20 dkg liszt | ||||||
1 csipet só | ||||||
Krém hozzávalói:
1 csipet só | ||||||
1 evőkanál porcukor | ||||||
25 dkg vaj | ||||||
6 evőkanál rétesliszt | ||||||
1 liter tej (2.8%) | ||||||
25 dkg cukor | ||||||
Máz:
2 evőkanál tej (2.8%) | ||||||
1 evőkanál étkezésikeményítő | ||||||
1 evőkanál kakaópor | ||||||
15 dkg porcukor | ||||||
15 dkg vaj | ||||||
Tészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a
sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a
tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra
pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 fokra
előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt első lapot a krém felével megkenjük, majd ráborítjuk a második
lapot. Ismét krém, majd a harmadik lap következik. Végül bevonjuk a
mázzal és másnapig hideg helyen pihentetjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Krém:
A cukrot takarékon karamellizáljuk, majd a
felöntjük fél liter forró tejjel és feloldódásig kevergetjük. A másik
fél liter tejben elkeverjük a lisztet és a sót, majd a karamelles tejhez
öntve, sűrű krémmé főzzük. Közben egy evőkanál tejjel a langyos vajat
és a porcukrot habosra keverjük. A karamellkrémet, időnként megkeverve
hagyjuk kihűlni, végül apránként beleforgatjuk a vajas masszát.
Máz:
A
vajat takarékon felolvasztjuk és belekeverjük az összeszitált kakaós
cukrot, felfőzzük. Hozzáadjuk a tejben elkevert keményítőt és újraforrás
után, a legfelső tésztalapra simítjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!