Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta hozzávalói:
| 1 evőkanál 20%-s tejföl | ||||||
| 1/2 kávéskanál szódabikarbóna | ||||||
| 1 db tojás | ||||||
| 15 dkg vaj | ||||||
| 25 dkg rétesliszt | ||||||
| 20 dkg liszt | ||||||
| 1 csipet só | ||||||
Krém hozzávalói:
| 1 csipet só | ||||||
| 1 evőkanál porcukor | ||||||
| 25 dkg vaj | ||||||
| 6 evőkanál rétesliszt | ||||||
| 1 liter tej (2.8%) | ||||||
| 25 dkg cukor | ||||||
Máz:
| 2 evőkanál tej (2.8%) | ||||||
| 1 evőkanál étkezésikeményítő | ||||||
| 1 evőkanál kakaópor | ||||||
| 15 dkg porcukor | ||||||
| 15 dkg vaj | ||||||
Tészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a 
sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a
 tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra 
pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 fokra 
előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt első lapot a krém felével megkenjük, majd ráborítjuk a második 
lapot. Ismét krém, majd a harmadik lap következik. Végül bevonjuk a 
mázzal és másnapig hideg helyen pihentetjük. 
Kockára vágva tálaljuk.
Krém:
A cukrot takarékon karamellizáljuk, majd a
 felöntjük fél liter forró tejjel és feloldódásig kevergetjük. A másik 
fél liter tejben elkeverjük a lisztet és a sót, majd a karamelles tejhez
 öntve, sűrű krémmé főzzük. Közben egy evőkanál tejjel a langyos vajat 
és a porcukrot habosra keverjük. A karamellkrémet, időnként megkeverve 
hagyjuk kihűlni, végül apránként beleforgatjuk a vajas masszát.
Máz:
A
 vajat takarékon felolvasztjuk és belekeverjük az összeszitált kakaós 
cukrot, felfőzzük. Hozzáadjuk a tejben elkevert keményítőt és újraforrás
 után, a legfelső tésztalapra simítjuk.
| 
 | 
 | 
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!