Sütés főzés: Budai szelet

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Budai szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tészta hozzávalói:

1 evőkanál 20%-s tejföl
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg vaj
25 dkg rétesliszt
20 dkg liszt
1 csipet só


Krém hozzávalói:

1 csipet só
1 evőkanál porcukor
25 dkg vaj
6 evőkanál rétesliszt
1 liter tej (2.8%)
25 dkg cukor


Máz:

2 evőkanál tej (2.8%)
1 evőkanál étkezésikeményítő
1 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
15 dkg vaj

Tészta elkészítése:


A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt első lapot a krém felével megkenjük, majd ráborítjuk a második lapot. Ismét krém, majd a harmadik lap következik. Végül bevonjuk a mázzal és másnapig hideg helyen pihentetjük.
Kockára vágva tálaljuk.



Krém:


A cukrot takarékon karamellizáljuk, majd a felöntjük fél liter forró tejjel és feloldódásig kevergetjük. A másik fél liter tejben elkeverjük a lisztet és a sót, majd a karamelles tejhez öntve, sűrű krémmé főzzük. Közben egy evőkanál tejjel a langyos vajat és a porcukrot habosra keverjük. A karamellkrémet, időnként megkeverve hagyjuk kihűlni, végül apránként beleforgatjuk a vajas masszát.

Máz:


A vajat takarékon felolvasztjuk és belekeverjük az összeszitált kakaós cukrot, felfőzzük. Hozzáadjuk a tejben elkevert keményítőt és újraforrás után, a legfelső tésztalapra simítjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ivicz Miklósné üzente 12 éve

Budai szeletet még nem csináltam, feltétlenül ki fogom próbálni. Több 3 lapos főtt krémes - Lajcsi szelet, Kedvenc szelet - sütit csináltam már, ennek a tölteléke különleges és a máz is. Köszi!!!!

Válasz

molnár veronika üzente 12 éve

Ez nagyon finom süti!Éppen a terveim közt szerepel újra megsütni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu