Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 szelet sonka
60 dkg kicsontozott sertéstarja
2 fej hagyma
3 dl sör
4 nagy gombafej
1 dl olaj
só
bors.
Elkészítés:
A sertéstarját 8 szeletre vágom, kissé kiklopfolom, széleit pár helyen bevagdosom, borona tárcsán forró olajban átsütöm, sózom és borsozom, majd sörben átpárolom. Kirándulások, kerti partik kellemes, laktató étele, előtte nyugodtan bedobhatunk egy kellemes páleszt, sütés és evés közben, egy-egy kellemes fröccs vagy hűvös sör dukál mellé.
A hagymát közepes kockára felvágom, és megpirítom a visszamaradt olajon, a gombafejeket a parázson megsütöm.
Megfelelő nagyságú alufólia darabokat tépek, amiket megkenek olajjal, ráhelyezem a sonkaszeleteket, a tarját, a megpirított hagymát, végül a gombafejet. Az alufóliákat becsomagolom úgy, hogy batyuformája legyen, és 10 percre visszahelyezem a parázsba.
Parázson, alufóliában sült rozmaringos burgonyával tálalom (olajjal megkent fóliába teszem a hosszában kettévágott, besózott burgonyát, mindenkinek külön csomagba, 2-3 darabot, mellé helyezek egy szál friss rozmaringot, így becsomagolva mehet a parázsba).
Természetesen otthon, a konyhai tűzhelyen is elkészíthető, ilyenkor serpenyőt használunk, a csomagokat pedig 170-180 fokosra előmelegített sütőben sütjük meg. Jó étvágyat hozzá, Nani.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!